Hae
Elämänmakuista matkaa

Päivä, jolloin tein raskaustestin.

23.9.2020 päivä jolloin tein raskaustestin.

”Mua stressaa  sekin kun en muista koska menkat on viimeksi ollut”.

”Apua, sun pitää mennä ostamaan testi”.

Sinä samaisen keskustelun aikana kävimme ystäväni kanssa läpi sen hetkistä elämän muutostani – eroa, uusperheen hajoamista. Sitä, että millaisen sopan keskellä raskaus päätti onnistui. En kuitenkaan uskaltanut keskustelun ohella sanoa ystävälleni, että minulla olisi jo raskaustesti repussa, odottamassa sitä hetkeä kun pääsisimme töihin ja saisin pissattua tikkuun. En uskaltanut enkä halunnut sanoa ennen kuin tekisin raskaustestin ja näkisin tuloksen koska tulisi tulos olemaan mikä tahansa, niin ajatus kummastakin tuloksesta pelottaisi.

Päästyämme töihin, juoksin kiireesti vessaan, jossa käymistä olin monta tuntia pidättänyt ja jonne pääsyä olin monta tuntia odottanut. Testiin piirtyi heti haalea plussa. Apua, muistan ajatelleeni ja menin itkien ystäväni luokse, jolla nousi iho kananlihalle. En saanut mitään sanotuksi, näytin vain testiä. Ystäväni otti pissaisen tikun käteensä ja totesi ”On tää plussa”. Pyysin häntä vielä katsomaan, että näkeekö hän kaksi viivaa. Hän näki. Katsoimme toisiamme ja halasimme, itkimme. Kukaan muu ei tiennyt sillä hetkellä salaisuudesta, ajatukset mullistaneesta testituloksesta.

Vain me. Minä ja yksi parhaimmista ystävistäni. Töissä, juuri ennen vuoron alkamista.

raskaustestin tulos uudestaan ja uudestaan.

Syyskuisen aamun vessareissu muutti elämäni sillä samaisella sekunnilla niin kovasti etten nukkunut seuraavana yönä. Odotin vain aamua ja sitä että saisin uuden testin tehtyä, saadakseni varmistuksen sille, että oliko töissä tehty raskaustesti haamu tai todellinen. Varhainen , hämärä, aamu tuli ja tunsin jännityksen vatsanpohjassa tehdessäni uutta testiä. Testi valmistui maailman nopeinten ja selkeät viivat piirtyi tikkuun. Otin testistä heti kuvan – just in case. Joko muistona onnistuneesta plussasta tai muistona siitä, että raskaus ei ollutkaat tarkoitettu kohdalleni.

24.9.2020

Mulle olisi tulossa vauva.

Ei epäillystäkään siitä, että kyseessä olisi ollut haamu plussa. Ystäväni kanssa, puhelimen kuvien välityksellä todettiin, testituloksen olevan selvä positiivinen.

Mulle olisi tulossa vauva.

Ehkä.

Mulle olisi tulossa vauva, keskellä eron käynnistämistä.

Sillä hetkellä en tiennyt miten päin olisin ja mistä aloittaisin sillä tulevaisuus, se näytti sinä aamuna varsin pelottavan epätodelliselta.

Kaksi koululaista, ero, vauva ja yksinhuoltajuus sekä epäselvä työ että opinto tilanne. Voi luoja! Siitä aamusta alkaen herne sinkoili päässäni, saamatta yhdestäkään selkeästä ajatuksesta kiinni.

Ainut selkeä viesti sillä hetkellä oli ystävän sanat

”Sä et oo yksin”.

Halauksin,

Ida

Lue myös:

Kolmesta tulee neljä.

Seuraa meitä:

Instagramissa.