Hae
Elämänmakuista matkaa

Kuka mukaan synnytykseen?

Yksi ensimmäisistä ajatuksista mitä kävin läpi jäädessäni odottamaan Pullaa yksin oli se, että kuka tulisi synnytykseen mukaan? Kahden isomman lapsen kansssa tilanne oli aikoinaan toisenlaisen. Silloin lasten isä oli kummankin synnytyksessä mukana, toisen synnytystä tuki vuorokauden koska pojalla ei alun ilmoituksen mukaan ollutkaan kiire maailmaan, ja toisen synnytyksessä auttoi, hätähousu neidin syntyessä autoon kesken matkan.

Nyt tilanne olisi se, että todennäköisemmin voitan lotossa kuin otan miespuolista henkilöä synnytykeen mukaan. Ellei lähettämäni pulloposti saavu perille ennen määränpäivää. Hengitystä pidätellen en pullopostin perille pääsyä odota vaan ajattelin jo viikolla kahdeksan ottaa ohjakset omiin käsiini ja luoda synnytykseen tukiverkoston.

(Verkot mulla on vesillä joka asiassa mutta tässä postauksessa keskityn vain synnytykseen. Muista verkoista lisää omassa postauksessaan.)

Vuosi 2020

sydämesäni tiesin kuka tulee synnytykseen mukaan.

Mulle oli oikeastaan aika selvää se kenet haluan synnytykseen mukaan. Kahta kertaa ei tarvinnut asiaa pohtia vaan tunsin jo sydämessäni sen, että kenen läsnöolossa haluan saattaa pullan maailmaan. Jos korona olisi sattumalta hävinnyt ja maailman tilanne normalisoitunut ennen synnytystä, niin ihanne tilanne olisi se, että synnytykseen tulisi mukaan mulle kaksi rakasta henkilöä.

Äitini ja yksi parhaimmista ystävistäni. Mulle olisi todella tärkeää saada heidät kummatkin paikalle koska he täydentävät toisiaan, osaavat kumpikin tukea mua ja kummankin edessä voin olla häpeilemättä paljaana, herkässä tilassa.Heidän kohdallaan voin luottaa myös siihen, että kumpikin heistä osaa pitää puoliani jos en siihen itse pystyisi. Lisäksi tiedän jo nyt, että mikäli saisin synnytykseen sekä äitini että ystäväni mukaan, niin siitä ei tulisi tylsä reissu.

Mutta mikäli synnytykseen saa tulla vain yksi tukihenkilö mukaan, niin siinä vaiheessa sinne tulisi äitini. Siltä varalta jos äiti sattuisi vaikka aivastamaan tai aikuisten oikeasti sairastumaan, olemaan pääkainalossa tai mitä tahansa mikä estäisi äidin mukaan tulemisen, niin ystäväni hyppäsi kehiin. He ovat siis kummatkin hälytysvalmiudessä h-hetken lähestyessä.

Tulisi synnytykseen sitten tärkeimmät yhdessä tai erikseen, niin mulla on vahva luotto siihen, että hyvä show siitä tulee. Mikäli yhtään kuuntelee äitini ja ystäväni suunnitelmia synnytyspäivälle..

Äidin kanssa vuonna 2018

tällä kertaa

mun hartain toive on päästä synnyttämään sairaalaan asti, toivoen ettei seitsemänvuoden takainen syöksyminen toistuisi. Tai jos toistuisi, voisi mummin Audi olla sen jälkeen sisäpesun tarpeessa. Seitsemän vuotta sitten mulle sanottiin, ettei mahdollisen kolmannen kohdalla saisi lähteä synnyttämään omin avuin, joten saa nähdä, että kuinka pitkälle päästäisi ja millä keinoin sairaalaan mennään.

Vielä on myös toinenkin vaikuttavatekijä synnytykseen liittyen. Se, että saako pulla syntyä alakautta vai ei? Sehän selviää vasta noin neljää viikkoa ennen laskettua-aikaa, jolloin katsotaan, että onko leikkuuhaavojen kiinnikkeet esteenä alatiesynnytykselle. Mutta jos joku asia on varmaa, niin se, että tulee pulla, miten päin tahansa ulos ja missä tahansa, niin mulla on äärettömän arvokas tuki sillä hetkellä mukana. Nyt jo etukäteen voin sanoa, että en voisi toivoa parempia ihmisiä mun ympärille elämäni yhtenä tärkeimpänä hetkenä.

 

Halauksin,

Ida