Hae
Elämänmakuista matkaa

Rakenneultra.

Rakenneultra 20+2.

Täällä on kaksi istukkaa, kuulin kätilön sanovan. Hetkeä ennen tätä 344g vauva sai täydet pisteet siitä, että rakenteet ovat täydellisesti kuten pitääkin. Vilkkaasti liikkuva pieni poika näytti hetken omaa tahtoaan uidessaan karkuuun, jotta ei päästäisi näkemään hänen kasvojaan. Suostuttuaan näyttämäään ne, ajattelin hänen korvansa nähdessään, että hänellä on toisen osapuolen korvat.

Ultratessa tämä täydellinen aarre esitteli itseään taidokkaasti ja piti huolen, että sukupuoli ei jäänyt epäselväksi. Aamulla lapset miettivät, että olisiko pikkuveljen pippeli tippunut matkanvarrelta mutta ei se ollut. Poika hän on yhä ja varsin selkeä sellainen. Kun pieni täydellisyys oli tutkittu, niin rakenneultra tutkimus palasi jälleen istukkaan, joka on takaseinämässä. Takaseinämän ja sen oikean istukan lisäksi tutkimuksessa löytyi lisäistukka, joka on kasvanut etuseinämään.

Lisäistukka ja vauvan/istukan verisuonten virtaukset tukkivat tällä hetkellä kohdunsuun. Tätä seurataan Naistenklinikalla ensimmäisen kerran raskausviikolla 26 ja siitä eteenpäin tiuhaan tahtiin mikäli istukka olisi yhä etuseinämässä. Tällä hetkellä istukat kiertävät noin puolikuun mallisesti, ollen kuitenkin irrallaan toisistaan.

Tämän päiväisten keskusteluiden ja rakenneultran perusteella pulla tulisi todennäköisesti syntymään sektiolla seuraavista syistä.

1. Kohdunsuun peittävä istukka on alatie synnytyksessä tiellä.
2. Kohdunsuulla oleva virtaus on esteenä alatie synnytykselle.
3. Mikäli synnytys alkaisi supistuksilla ja luonnollisesti, niin synnytyksessä tulisi olemaan verenvuoto riski sekä tarve hätäsektiolle.
4. Aikaisempi syöksy synnytys sekä lisäistukka eivät mahdollistaisi turvallista alatie synnytystä.

Näillä tiedoilla sektio olisi tällä hetkellä se vaihtoehto. Kätilön kanssa puhuttuani sektio tehtäisi viimeistään raskausviikolla 36. Näillä viikoilla oltaisiin turvallisilla vesillä ja siitä viikosta alkaen synnytyksen käynnistyminen alateitse lisääntyisi.

Mikäli sektio varmistuu ja lyödään ensi kuussa lukkoon, niin loppua kohden mentäessä fyysistä rasitusta pitäisi välttää siitä syystä, ettei tulisi kipeitä supistuksia, jotka luonnollisesti voisivat edesauttaa ennen aikaista turvatonta synnytystä, joka ei olisi toivottavaa. Jos tehdään sektio päätös ja tästä huolimatta synnytys lähtisi käynnistymään ennenaikaiseksi, niin sen vaarana olisi verenvuoro sekä hätäsektio. Tätähän haluamme tottakai välttää.

Vielä kaikki ei kuitenkaan ole 110% varmaa mutta hyvin todennäköistä kuitenkin. Onneksi meille odottajille tarjotaan mahdollisuus tehdä rakenneultra, niin saadaan tärkeitä tietoja raskaudesta, vauvasta, synnytyksestä sekä terveydestä.

Tähän ollaan tultu rv 21

Olin kahden istukan löytymisestä hieman hiljaista naista ja ihmeissäni enkä oikein vieläkään käsitä sitä, että juuri multa löytyi toinen istukka. Ylimääräinen ja kookas sellainen. Mutta näillä mennään. Onnekseni asia selvisi jo näillä viikoilla ja asiaan pääsee valmistautumaan etukäteen. Soitin eilen myös lähipiirin läpi ja halusin heidän kanssaan jutella asian läpi ennenkuin käsittelen tätä asiaa julkisesti.

Tuki rakenneultrassa tehdyn löydöksen keskellä on kuitenkin äärettömän tärkeää. Kaiken keskustelun aikana totesin mahdollisen sektion plussapuoleksi sen, että ainakin tietäisin minä päivänä vauva syntyisi. Tämä auttaisi paljon tulevan järjestelyssä sekä siinä, että kuka on koululaisten kanssa kun itse olisin mahdollisesti viikon sairaalassa ja kuka tai ketkä tulisivat kotiini lisäkäsiksi nosto kiellon vuoksi.

Kaikkeen tähän on helpompi asennoitua ja järjestellä kun synnytystavan tietää etukäteen.

Pääasia on kuitenkin se, että vauva syntyy terveenä ja pääsee turvallisesti maailmaan mutta myös se, että oma terveyteni on turvattuna etukäteen suunnittelulla. Mulle synnytystavalla ei ole suurta merkitystä enkä pidä itseäni eriarvoisena vaikka mulle tehtäisiin sektio. Tulee vauva niin tai näin ulos, niin täällä mä odotan.❤️

-Ida

 

Lue myös:

Pulla on…

Seuraa myös:

Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *