Hae
Elämänmakuista matkaa

Heihei tammikuu!

tammikuu

Huh! Tammikuu on takanapäin ja voin tällein kolmenkymmenenyhden päivän kokemuksella sanoa, että ei kiitos enään tammikuun kaltaista kuukautta. Jos mä antaisin tammikuulle arvosanan ykkösestä kymppiin, niin tammikuu saisi ykkösen. Juuri ja juuri. Tammikuussa oli murusen verran hyviä hetkiä, ei sillä! Mutta tammikuu kokonaisuudessaan oli yksi raskaimmista kuukauksista ikinä. Tammikuun aikana sain tuntea kaikki tunteet mitä negatiivisessa muodossa voi vaan tuntea ja samaisena kuukautena väsähdin henkisesti todella voimakkaasti ja hain siihen apua. Kaiken väsymyksen keskellä päätin etten enää halua tähän vuoteen yhtään samanlaista kuukautta mitä tammikuu oli. Tammikuu nimittäin opetti mulle sen, että jokaisen voimavarat on rajalliset ja mun voimavarat tuli tammikuun koettelemuksien jälkeen vastaan. Sallin itselleni sen ajatuksen, että mun ei tarvitse venyä enempää ja mulla on oikeus asettaa rajat.

Niinpä raskaan tammikuun päätteeksi otin kuukauden viimeisen viikonlopun itselleni. Tein kivoja juttuja, kuten vietin aikaa rakkaan ystäväni kanssa, valvoin yön pikkutunneille, ostin vauvalle kaikkia kivoja juttuja, pidin puhelinmaratoonia toisen ystävän kanssa, söin mitä mieli teki, nauroin paljon ja herkuttelin koko viikon edestä. Lisäksi hemmottelin itseäni, siivosin kaappeja ja pistin tavaraa kiertoon. Kaiken tämän keskellä vietin hyvin vähän aikaa somen äärellä ja pidin läppärin kolme vuorokautta kiinni. Voin sanoa, että teki hyvää sulkea ruutu maailma pois ja keskittyä oikeaan maailmaan!

Täydellisen, kuun viimeisen viikonlopun jälkeen voin hyvillä mielin vastaanottaa uuden kuukauden ja hyvästellä edellisen kuukauden kaikkinensta. Toivotan helmikuun tervetulleeksi ja odotan helmikuulta tammikuuta enemmän. Edes ripauksen verran parempia päiviä ja pitkäkestoisia, hyviä kausia. En suuntaa enää katsettani tammikuun tunnemylleryksiin enkä jossittele mitä olisin voinut tehdä toisin koska mä en olisi voinut tehdä mitään toisin. Väsähdin, romahdin ja kaiken tämän keskellä olin vastaanottavainen, ja ymmärtäväinen. En kadu sitä, että avasin oven, jonka ulkopuolelle mut suljettiin. Sen sijaan aion suunnata katseen tähän kuukauteen ja ottaa päivän kerrallaan, kuunnellen enemmän omaa mielen hyvinvointia koska mun mielen hyvinvointi on se, joka kannattelee koko perhettä. Pian nelihenkistä perhettä.❤️

Hyvää helmikuun ensimmäistä päivää!

-Ida

 

Lue myös:

Äiti on vähän väsynyt.

Seuraa matkaani:

Instagramissa.