Hae
Elämänmakuista matkaa

Tarina ystävyydestä

Aina tarina ystävyydestä ei tarkoita sitä, että loppu elämä mennään samalla polulla mutta siitä huolimatta mä pidän jokaista ihmissuhdetta ja pitkiä kohtaamisia arvokkaina, ja niillä on paikka mun sydämessäni. Kuten on tässäkin tarinassa.

Samalla puolella.

Tutustuin muutama vuosi sitten henkilöön, jonka kanssa musta tuntui heti, että klikkasi. Hän lähestyi Instagramin kautta koska näytin kuulema kuvassa täysjärkiseltä. No, sitä mä en tiedä, onko tämä henkilö tänä päivänä samaa mieltä mutta se nyt on toinen juttu sitten! Muistan yhä millaisen viestin sain, ja mitä asia koski. Varovasti avasin viestin ja vastasin hänelle. Onneksi näin tein sillä siitä lähti meidän ystävyydenpolku. Meidän tarina ystävyydestä. En kuvitellutkaan meidän asetelman huomioiden, että juuri meistä tulisi ystävät. Se avoimuus mikä meillä oli toisiamme kohtaan, oli aika hämmästyttävää.

Ystävyyden polulla tunsin hänen kanssaan olevani samalla aaltopituudella. Hänen kanssaan pystyin puhumaan mistä tahansa asiasta ilman, että hän tuomitsi. Päinvastoin. Hän oli tukena joka käänteessä ja otti kopin, kun pakka romahti käsiini. Sama toisinpäin. Kun hänen suunnallaan pakka oli kaatumassa, otin kopin ja olin tukena. Puolin ja toisin poltimme päreet mutta puolin ja toisin nauroimme kippurassa. Hänen kanssaan käänteet iloineen ja suruineen tuntui arvokkaammalta, ja helpommalta koska olimme toinen toistemme tukena.

Harva edes ymmärsi meidän ystävyyttämme mutta se ei haitannut, sillä koen, että mä itse valitsen ystäväni ja olin päättänyt valita hänet ystäväkseni. Syystä, että kun ensimmäistä kertaa tavattiin, niin tiesin hänestä tulevan todella tärkeä henkilö mun elämässä. Mulle tuli heti sellainen tunne, että hänen kaltainen ihminen pitää ottaa elämään mukaan sillä oltiin samojen kokemuksien äärellä.

Samalla puolella mutta eri poluilla.

Vuodet vierivät ja käänteet voimistuivat mutta viimeiseen asti pidettiin yhtä. Aina siihen päivään saakka, kunnes olin ensimmäisellä kolmanneksella. Se oli meidän ystävyytemme käännekohta. Sillä hetkellä tunsin menettäväni rakkaan ihmisen ja olin tästä aivan raivoissani. Olin pettynyt arvottomuuteeni sekä siihen, että menetin ihmisen kenen kanssa olin vuosien aikana ollut samalla polulla, yhteisrintamana. Tunsin suurta pettymystä siitä, että raskauden vuoksi menetin itselleni todella tärkeän henkilön. En koskaan ajatellut, että juuri hänen kanssaan ystävyys lähtisi eri suuntaan raskauden vuoksi. Päinvastoin. Olin ajatellut, että juuri hän tulisi olemaan sen henkilö, joka kulkisi kanssani tässäkin asiassa yhteisrintamassa.

Tämän menetyksen jälkeen tuli monia hetkiä, joissa teki mieli soittaa hänelle koska tiesin, että hänellä olisi oikeat sanat sanottavana. Tiesin, että hän olisi harva niistä, joka ymmärtäisi. Tiesin, että hän tietäisi miltä musta sillä hetkellä tuntuisi. En kuitenkaan soittanut koska en uskaltanut. En soittanut hänelle moneen kuukauteen. Kunnes yhtenä iltana erään käänteen saattelemana, sain rohkeuteni ja soitin hänelle. Itkimme kumpikin puhelimessa, avasimme syitä eri poluilla olemisesta ja kerroin hänelle mitä oli juuri tapahtunut. Hän kertoi olevansa iloinen ja toivovansa, että asiat järjestyisi parhain päin. Me kumpikin kuitenkin tiedämme, ettei asiat järjesty yhdessä yössä eikä välttämättä järjestyisi ikinä mutta siitä huolimatta hänen sanat tuntui lohdulliselta.

Sen puhelun jälkeen tunsin oloni kevyemmäksi. Mä sain yhteyden henkilöön, jonka kanssa ystävyys oli tauolla. Tauon aikana podimme kumpikin pahaa mieltä olosuhteen pakosta toistemme menetyksestä. En tiedä tulemmeko koskaan saamaan takaisin sitä ystävyyttä mikä meillä vuosia oli mutta sen tiedän, että sydämessäni hän on aina. Hänellä on aina paikka sydämessäni ja toivon todella kovasti, että saisin vielä jonain päivänä lähteä hänen kanssaan lonkeron äärelle parantamaan maailmaa ja laulamaan karaokea. Kyllä, olen laulanut karaokessa Antti Tuiskun hanurin ja tähän suoritukseen saattoi vaikuttaa muutama mehulasillinen. Mutta meillä oli hauskaa ja se, että hänen kanssaan pystyi heittäytymään oli mahtavaa!

ikävä.

Jaoimme hänen kanssaan samoja ajatuksia ja kokemuksia sekä tuimme toisia vaikeilla poluilla. Tuntui ihan uskomattoman mahtavalta, että olin saanut elämääni ystävän, joka jakoi kanssani samat arvot. Tuntuu yhä ihan uskomattoman mahtavalta, että sain vuosia kulkea hänen kanssaan samalla polulla. Se polku opetti ja näytti paljon. Sillä polulla sain elämääni uusia ihmisiä, joita yhä ikävöin.

Kuten sanoin, että vaikka en tiedä syveneekö meidän ystävyys entiselleen enää koskaan, niin siitä huolimatta olen kiitollinen siitä, että rohkenin avata linjan. Tiedän, että meillä kummallakin on paikka toistemme sydämissä ja arvokas mutta piilossa oleva rooli elämänpolulla. Siitäkin huolimatta, että kuljemme tällä hetkellä eri puolilla tietä.

Hän nimittäin sanoi yhtenä päivänä etten saisi kuluttaa itsenäni ja pitää itseäni hyllyllä odottamassa. Mun pitäisi elää oman mielen mukaan eikä toisen ehdoilla. Sanoessaan hän myös tiesi etten siihen pystyisi koska hän tietää millainen sydän mulla on ja hän tietää, että mun sydän ei koskaan sulje menetettyä pois.

Toivottavasti hän tietää myös sen millainen sydän hänellä on ja millainen ihminen hän on.

Hän on horjumaton vanhempi, joka asettaa aina ja joka tilanteessa lapsensa etusijalle. Hänellä riittää rakkautta jokaiselle aarteelle ja hänellä on ihailtava taito handlata koko lauma.

Hän on puolisona lojaani, kunnioittava, arvostava, rakkautta antava, huomioiva ja rehellinen. Ihailen salaa sitä millaisen parisuhteen hän on saanut ja mä olen onnellinen hänen puolestaan, että kaikkien mutkien jälkeen hän sai arvoisensa rinnalleen.

Hän on ystävänä sydämellinen, avoin ja rehellinen. Hän on ystävänä läsnäoleva ja sellainen kenestä haluaa pitää kiinni.

Hän on kaikkea em. vaikka meidän polku on hieman erilainen ja ei salli täyttä, sadan prosentin panostusta. Syvällä sydämessäni haluan uskoa siihen, että ystävyys muuttaa muotoaan mutta ystävät eivät kokonaan kumitu pois. Meidän tarina nyt vaan on erilainen ja siihen on sopeuduttava. Mä myös tiedän sen, että hän tulee olemaan yksi niistä, jotka saa ensimmäisenä tiedon vauvan syntymästä koska hän on ihminen, jonka kanssa haluan yhä, kaikesta huolimatta jakaa mun elämän tärkeimmät käänteet.

Siitäkin huolimatta, että ystävyytemme on näkymätön ja kuljemme eri puolilla tietä.<3

Hyvää ystävänpäivää Sinulle sinne ruudun toiselle puolelle<3  Olet ajatuksissani kuten koko lauma on<3

-Ida

 

Lue myös:

Kirje ystävälle.

Seuraa matkaani!

Instagramissa