Hae
Elämänmakuista matkaa

Kyllä-päivä

Vietin lasten kanssa eilen heidän nimeämänsä päivän eli Kyllä-päivä. Kyllä-päivän ideana oli se, että vastasin lasten kohtuullisiin kysymyksiin kyllä. Sovimme, että pyyntöjen tulisi olla toteutettavissa olevia pyyntöjä. Koululaiset ovat pitkään pyytäneet tätä päivää ja koin eilen, että mulla on valmiuksia lähteä sitä toteuttamaan. Vapaapäivä, aurinkoinen sää ja hyvä mieli. Mikäs sen parempaa toteuttaa lasten näköinen päivä. Kyllä-päivässä mulla oli myös oma lehmä ojassa sillä huomaan toisinaan, että kieltävä vastaus on helppo antaa ilman perusteluita. Joten kyllä-päivä haastoi mua miettimään perusteluita kieltämiselle ja näin ollen huomasin, että monessa kohdin myöntävän vastauksen antaminen tuotti paremman lopputuloksen meidän kaikkien kesken. Enkä nyt tarkoita sitä, että lasten tulisi saada aina pyörittää päivän kulkua mutta koin, että myöntävien vastauksien antaminen päivän aikana toi suurta iloa. Niin koululaisille kuin mulle.

Kerrottakoot toki sekin, että muutamien kysymyksien kohdalla en suoraan vastannut kyllä enkä ei vaan haastoin lapsia ajattelemaan kysymystä pidemmälle. Esimerkkinä

Koululaiset tulivat klo 20:05 kysymään saako ulkoiluun vielä lisä aikaa. En kieltänyt enkä myöntänyt VAAN haastoin heitä miettimään, että mitä olisi vielä syytä tehdä ennen nukkumaanmenoa. Vastauksena tuli, suihkussa käynti, iltapalan syönti, hiusten harjaus, unon pelaaminen jne. Joten esitin vasta kysymyksen, kannattaako jäädä vielä ulkoilemaan. Ei kuulema ja niin he vaihtoivat ensimmäisen toiveen uno matsiin.

Mitä kyllä-päivänä syötiin?

Aamupalaksi vanukas ja viinirypäleitä sekä vettä.

Välipalaksi croisanttia ja vettä.

Vesisodan aikana jäätelöä.

Myöhäisenä lounaana itsetehtyjä hampurilaisia ja ranskalaisia, ja juomaksi limpparia.

Jälkiruuaksi karkkia!

Iltapalaksi muroja ja banaania.

Mitä kyllä-päivänä tehtiin?

Käytiin kaupassa hakemassa hamppari kamat sekä vapaapäivän herkkuja. Pyörillä tottakai! Koska se oli yksi toive, että koululaiset saisivat pyöräillä mun kävellessä.

Koululaiset leikkivät kavereiden kanssa meidän pihalla vesisotaa ja herkuttelivat jäätelöillä!

Katsottiin yhdessä elokuva ja syötiin irtokarkkia.

Koululaiset saivat valita itse koko päivän ruokailun.

Kyllä-päivänä sai myös extra pelihetkiä.

Päivän kunniaksi koululaiset saivat valvoa.

Omalla pihalla sai juosta uikkareissa ja ilman kenkiä.

Illalla sai mennä vielä seiskan jälkeen ulos.

Kaupassa sai pikkukärryt eikä tarvinnut pakata ostoksia.

Mentiin kauppaan koululaisten valitsemaa reittiä pitkin.

Ja mitäpä vielä? Päivään mahtui paljon naurua, ilon hetkiä, lasten toiveita ja yhdessäoloa. Kiireetöntä tekemistä ja hetkessä olemista.

Sellainen oli meidän kyllä-päivä! Se oli kyllä varsin erilainen ja pysäyttävä. Sellainen hauska mutta itseäni haastava. Jos sitä viettäisi useammin tämmöisiä lasten näköisiä päiviä, nuttura löysällä. Tänään ollaan jatkettu lähes samalla linjalla, ainakin siltä musta on tuntunut. Tosin, myönnän etten tänään ole ollut ihan tyytyväinen siihen kuinka meidän lattioihin ja ovenkarmeihin on piirtynyt mutaisia jalan-, ja kädenjälkiä. Kiitos tänään jatkuneen vesisota leikin<3 Ihana, että lapsilla on seuraa ja meillä on piha täysi lapsia mutta mulla on jo toista päivää sellainen olo, että olisin jälleen töissä.?

-Ida

Lue myös:

Kirje tyttärelleni.

Kirje pojalleni.

Seuraa matkaamme:

Instagramissa.