Hae
Elämänmakuista matkaa

Kesäloman toivelista.

Meillä on kesäisin tapana tehdä kesäloman toivelista. Pitkin kevättä mietitään ääneen, että mitä kesällä tehtäisiin ja lähempänä loman alkua istutaan yhdessä alas. Ollaan ruokapöydän äärellä kynien ja papereiden kanssa, ja aletaan kirjaamaan toiveita ylös. Lapset tekevät omat toiveensa omille papereille piirtäen ja kirjoittaen. Samalla teen niistä koosteita koko perheen yhteiselle paperille. Siinä kooste paperissa on myös sellaisia toiveita mitkä tulivat mun mieleeni. Huomasin tämän kesän toivelistaa tehdessä, että viime kesän hitti jutut nousivat tämänkin kesän toiveisiin! Eli voisin sanoa, että viime kesä oli varsin onnistunut lomailukausi.

Piirtämisen ja kirjoittamisen ohella keskustellaan aina siitä, että toive ei ole sama kuin toteutus. Yritän opettaa lapsille, että kesän mittaan nähdään mitkä toiveet päästään toteuttamaan. Viime kesänä toteutimme kaikki lasten toiveet mitä listalla oli ja musta tuntuu, että sama käy tänä kesänä.. ?

Listan tehtyä kesä alkaa sillä, että juhlitaan pienesti sitä, että lapsilla alkaa loma ja kouluvuosi on ohitse.  Tämän jälkeen suunnataan katse kohti toivelistaa ja aletaan viettämään kahden ja puolen kuukauden mittaista lomaa, yhdessä.

Meidän

kesäloman toivelistan tekemisissä kulkee aina vakio porukka mukana. On tietty niin sanottu ydin porukka kenen kanssa käydään huvipuistossa ja mökillä. Sitten on tietty jengi, kenen kanssa käydään kaupunkireissuilla ja kolutaan uimarantoja. Heidän lisäksi käymme puistossa ystävien kanssa, kyläilemässä ja milloin mitäkin! Tavataan paljon läheisiä ja vietetään aikaa yhdessä. Tykkään aivan äärettömän paljon siitä, että touhutaan isossa porukassa ja yhdessä. Se on aika hienoa ja joka kesäinen perinne, josta toivon, että voidaan pitää aina kiinni.

Tänäkin kesänä koululaiset ovat isällään joka toinen viikko ja silloin saan olla yksin lomalla. Okei, on mulla apinanpoikanen mutta pidän kuitenkin sitä yhtä kuin lomana. Nyt jo mietin, että mitähän sitä tekisi sellaisilla viikoilla, kun koululaiset ovat isällään KOSKA nyt on pitkästä aikaa mahdollisuus olla aivan yksin, kokonaisia viikkoja. Voin vaan tuijottaa omaa napaani ja tehdä juttuja mitä tahdon. Vaikka se on luksusta, niin se on myös kieltämättä vähän outoa. Se menee varmaan sillein, että istua kökin viikon kotona! 😀

Tämä viikko-viikko systeemi on yksi toimivan erovanhemmuuden parhaita puolia! Vanhemmuuden roolista saa välillä happea..?

Mitä toivelista pitää sisällään?

Päivän Puuhamaassa. Hauskanpitoa! Karkki päiviä. Metsäretken.

Paljon jäätelöä! Retken pomppupuistoon. Uusia puistoja! Lukuisia uimarantoja ja Leppävaaran maauimalan.

Valvomista ja pitkään nukkumista! Yön Flamingossa. Piknikkejä. Reissun Korkeasaareen.

Yhdessäoloa! Pyöräily retkiä. Yhden kokonaisen päivän äidin kanssa kahden.

Reissun Porvooseen. Nauramista! Tropicariossa käymisen. Mökki reissun.

Lukuisia leffailtoja ja yhden käynnin elokuvateatterissa. Linnanmäki päivän!

Omalla pihalla olemista. Onnellisia hetkiä. Onnistuneet ristiäiset. Sateenkaaren etsimistä.

Listaa katoessani voisin todeta, että tästä kesästä tulee aika touhukas kesä! Mutta sehän ei meitä haittaa, päinvastoin. Loppukesästä on sitten mukava katsoa kuvia ja laskea, että kuinka monta rastia päästiin tekemään kesän 2021  toivelistaan.

Mitä sun tai teidän perheen kesäloman toiveissa on?

-Ida

 

Lue myös:

Toimiva vanhemmuus erosta huolimatta.

Seuraa matkaamme:

Instagramissa.