Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikkokatsaus – kympin todistukset.

Istun tällä hetkellä takapihalla ja mietin koululaisten matkaa eilen päättyneen kouluvuoden aikana. Kympin todistukset kädessä olevat lapset ovat jälleen osoitus siitä, että tuleen ei kannata jäädä makaamaan. Koululaisten kympin todistukset näyttivät eilen sen, että kaikesta selviää. Viime syksynä alkoi koulu, toisella ensimmäinen luokka ja toisella kolmas luokka. Samaan syssyyn perhemuoto meni uusiksi. Kaksi isoa asiaa iskettiin yhtä aikaa pöytään mutta kumpikin asioista oli yhtä odotettuja, positiivisella tavalla. Niin koulujen aloitus kuin perhemuodon palautuminen meidän näköiseksemme.

Kahden ison mutta myös odotetun muutoksen keskellä kuitenkin ajattelin, että nyt ollaan sen verran isojen asioiden äärellä, etten ihmettelisi, jos koulumenestys ottaisi takkiinsa. Perhemuodon muuttuminen toi kuitenkin paljon ajatuksia mukanaan, toiveen toteutumisesta huolimatta se on aina iso asia, jos perheessä tapahtuu muutoksia.

Sanotaan usein,

että numeroilla ei ole väliä mutta sanon, että meidän perheessämme niillä on. Juuri päättynyt kouluvuosi oli perheessämme muutoksia täynnä. Muutoksia, joiden keskellä saan olla ylpeä lapsistani. Kun yksi aikakausi tuli päätökseen, oli sanomattakin selvää, että jännitin sitä, kuinka koululaiset jaksavat muutoksen keskellä suoriutua kouluvuodesta läpi. Saadessani eilen kaksi kympin todistusta käteen, tunsin suurta ylpeyttä lapsistani.

Lasten koulumenestys oli myös heistä itsestään ylpeyden aihe ja sietää ollakin! Ehkä sillä saa jopa vähän pröystäillä. ? Perhemuodon muuttumisen johdosta piti löytää jälleen uudet tavat toimia ja hakea luottamusta olevassa olevien aikuisten pysyvyyteen ympärillä, samalla kun oli luettava kokeisiin ja opeteltava lukemaan. Eikä tässä vielä kaikki. Hetken päästä oli sopeuduttava uuteen muutokseen tulevan vauvan myötä, havaita jälleen turvallisuuden horjuvan hetken visiitin johdosta sekä tsempata kohti kevättä. Kunnes piti pelätä menetystä ja sopeutua ennenaikaisesti syntyneen vauvan tuloon sekä äidin venymiseen kahden sijaan kolmeen. Joten, jos tämmöisen myllerryksen keskellä tuo kotiin kympin todistuksen, niin on ehkä lupa olla pröystäilevän onnellinen äiti.

Katsoessani lapsiani,

kahta koululaista, olen todella ylpeä heistä ja heidän kouluvuotensa mittaisesta matkasta sekä siitä millaista duunia he ovat tehneet saavuttaakseen tavoitteensa. Pistin heidät seisomaan kotipihan ulkovaraston seinää vasten kuvanottamista varten ja seisoin ehkä hippasen liian kauan ottamassa kuvaa. En siksi, etteikö kuvan ottaminen olisi onnistunut vaan siksi koska halusin hetken ajan katsella heitä. Kahta arjen sankariani, jotka ovat kouluvuoden aikana osoittaneet, että mikä tahansa mahdoton voi olla mahdollista, jos siihen uskoo tarpeeksi.

Eilen alkoi heidän ansaittu lähes kymmenen viikon mittainen kesäloma, jonka kunniaksi he saivat käteensä kaksi seteliä – kummaltakin vanhemmalta omat. He kysyivät saavatko ostaa hittinä olevia pop it-leluja sillä rahalla. Toppuuttelin heitä rahan käytöstä mutta ehkä annan heidän sijoittaa ansaitsemansa rahat kuten itse parhaakseen kokevat. Olivathan kympin todistukset heidän käsialaansa ja upea saavutuksensa, joten palkkioksi siitä saavat päättää minne sijoittavat koulumenestyksestä saamansa rahat.

Jos neljänkymmenen euron

edestä pop it! hittilelujen ostaminen tekee heidät onnelliseksi, niin antaa mennä. Allekirjoittaneen on tehnyt onnelliseksi kaksi koululaista, jotka menivät kouluvuoden jokaisena kouluaamuna ajoissa koulunpihalle. Riippumatta siitä millainen sää tai mielentila aamuisin oli. He onnistuivat jokaisesssa läksyssään, välillä hammasta purren ja toisinaan hyvin sukkelasti. He eivät kertaakaan luovuttaneet ja vaikka muutaman kerran hanskat lensi tiskiin, niin hyvin äkkiä ne löytyivät taas käsistä.

Kympin todistukset. Niiden takana on kaksi lasta, jotka ovat näyttäneet miten eteenpäin mennään, vaikka hangessa tarpoen. Olen ylpeä äiti ja syystäkin.

-Ida

 

Lue myös:

Viikkokatsaus.

Viikkokatsaus – mulla on munaa.

Viikkokatsaus – korona-ajan oivallus.

Seuraa meitä:

Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.