Hae
Elämänmakuista matkaa

Porvoo – 12h reissu.

Yksi meidän perheen kesäloman toivelistan toiveista oli PORVOO ja eilen tuli sen toteutuksen aika. Suunnittelimme reissua viime viikosta asti kahden ystäväni kanssa, joiden lisäksi reissussa oli mukana kuusi lasta. Jep! Lähdimme kahdella autolla ja kuuden lapsen kanssa, joiden ikä haitari oli 7 viikkoisesta 11-vuotiaaseen. Etukäteen jännitti se millainen reissusta tulisi lapsilauman kanssa ja olin varautunut siihen, että jossain vaiheessa joku harmistus iskee. Pakkasin jopa mukaan pidemmät hermot, kasan laastareita ja särkylääkkeitä, puhdistusaineita ja paljon unta. Kuinka ollakaan! Kenelläkään lapsista ei iskenyt harmistusta missään vaiheessa ja suurella ikä haarukalla oleva katras oli varsin toimiva kombo. Jokainen lapsi huolehti, että kaveri on tallessa ja se oli aika söpöä. ❤️

Käytiin kävelemässä kaupungin mukulakivisiä katuja pitkin ja syömässä ravintolassa, jossa meidän kokoisemme poppoo mahtui saman pöydän äärelle. Kaupunki kävelyn jälkeen koukkasimme perinteisen cittarin kautta kohti uimarantaa. Uimarannalla huomasin hiljakseltaan ostamani paidan sujuvuuden imettämisen suhteen. En ole ostanut yhtään imetys paitaa vaan pyrin ostamaan normi vaatteita, jotka toimisivat myös imetyksen kanssa. Reilun tunnin imetys hetken aikana huomasin, kuinka Adidaksen paita toimii hyvin, ja sen sisällä vauva saa rauhan.

Porvoon

kaunis kaupunki piti meistä huolen koko päivän ja tarjosi meille myös kuuluisia Porvoon lakuja – perinteisen K citymarketin hyllystä. Etsimme lakuja pitkin poikin sillä olin siinä luulossa, että lakuja varten on oma kauppa tai vähintään kohu. Mutta luulo osoittautui toive ajatteluksi ja lakut haettiin ruokakaupasta. Lakut ovat parhaita lakuja ikinä ja ne kuuluvat mm. mun vakio ostokseen esimerkiksi Linnanmäellä ja niin ne kuuluivat myös Porvoon reissulla.

Istuessani rannalla, vauva tissillä, viiden lapsen ollessa uimassa kahden ystäväni kanssa koin suurta kiitollisuutta. Niin ystävistäni, omista lapsista, kummipojastani kuin töissä olevan, hyvän ystäväni mukaan tulleesta lapsesta. Oli ihana kuunnella koko köörin naurua ja katsella lasten touhua, tuntea pienen tuulen vireen hönkäisy. Siinä viltillä istuessa onnellisuuden tunne valtasi mielen.

Lasten

kanssa reissatessa pidän siitä, että nuttura löysennetään ja otetaan rento ote päivään. Ruoka tarjoillaan mutta on ihan okei syödä se normaalista aikataulusta poiketen eikä ole huono juttu, jos herkku hammasta kolottaa enemmän kuin kotona. Reissussa on tärkeintä fiilis! Se, että on hauskaa ja jokainen lapsi pääsee kuulluksi. Reissut, niin oman perheen kesken, kuin suuremmassa porukassa kuuluvat kesään. Päiväreissuilla unohdetaan kello ja kotiaskareet, siellä nautitaan ja nauretaan. Mennään fiiliksen mukaan kuten mekin menimme. Ensiksi piti lähteä uimasta parin tunnin jälkeen mutta lähdimmekin vasta seitsemän maissa.

12 tuntisen reissun aikana uitiin neljä tuntia, joka oli selkeästi reissun kohokohta. Googlailin etukäteen sopivia uimapaikkoja ja Kokonniemen maauimala vaikutti hyvin lapsiystävälliseltä paikalta. Sitä se oli myös luonnossa. Pitkän päivän päätteeksi kävimme ennen kotiin lähtöä iltapalalla Mc Donaldissa, jossa reissu huipentui lasten valitsemiin jäätelöihin.

 

Illalla

kuvia katsellessa huomasin, että kamera oli suurimman osan päivästä poissa käsistä enkä ollut päivittänyt, joka hetkeä somen kanaviin. Teki kyllä hyvää. Mun on todella hankala reissussa ikuistaa päivä pitkin päivää esimerkiksi Instagramin storyyn koska huomaan, että lapsilauman keskellä keskittymiseni on siellä missä pitää. Katse viidessä vedessä uimassa olevassa lapsessa ja yhdessä vaunuissa nukkuvassa pienessä. Lapsiluku, sitä tulee haukkana koko ajan seurattua, ettei meinaa muistaa ikuistaa muistoja kuviin saakka. Viis aikuisten pääluvusta, niin jokainen pitää reissussa katseen tärkeimmissä vain huomatakseen, että kesäloman albumiin kertyi kuvia kourallisen verran. Mutta onneksi kuvasaldo ei ole reissuissa pääasia vaan se fiilis ja se fiilis meidän eilisessä päivässämme oli huikea. Niin mahtava, että tämä ei jäänyt kesän viimeiseksi päiväreissuksi.

Ystävät, kiitos päivästä. Porvoo, kiitos tarjonnasta. Lapset, kiitos ihanan iloisesta reissu mielestä.

-Ida

 

Lue myös:

Kesäloman toivelista.

Seuraa matkaamme:

Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.