Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikkokatsaus – viikko ilman lapsia.

Okei. On ehkä hieman hämäävä otsikko mutta vaikka mulla on ollut apinanpoikanen sekä kissa, niin se on mielestäni sama kuin viikko ilman lapsia.? Koululaiset ovat tämän viikon olleet isällään ja olen tosissaan ollut viikon vain vauvan ja kissan kanssa. Mainitsen kissan koska jos en häntä muista sanoa, niin koululaiset muistuttavat. Tämä on ihan super mahtava järjestely, että koululaiset ovat isällään joka toisen viikon, niin kumpikin vanhemmista saa myös oman kesäloman. Kaikilla eroperheillä ei ole näin hyvin asiat, joten saan olla kiitollinen siitä, että meillä vanhemmuus toimii erosta huolimatta.

No mutta!

Sitten tähän viikkoon. Koululaiset lähtivät isälleen maanantaina ja tulevat tänään, joka tarkoittaa sitä, että olen saanut touhuta viikon vain 1/3 lapsen kanssa. Mitä kaikkea olen tehnyt kun olen saanut olla ilman lapsia?

Järjestänyt meidän yläkertaa, niin yksin kuin isovanhempien kanssa. Meillä on tosissaan kolme huonetta oleva asunto, josta poden toisinaan pahaa mieltä koska joudumme jakamaan tilaa 80 neliöiden sisällä. Mutta ehkä tämä toimii vielä siihen saakka kunnes lapset siirtyvät yläasteelle. En tiedä mutta mulla on välillä ristiriitaisia ajatuksia siitä, että pitääkö teineillä olla omat huoneet? Toisaalta haluaisin muuttaa huonetta isompaan mutta kannattaako se? Siinä vaiheessa nousee vuokra usealla sadalla eurolla sekä meidän alueella neliötä ei ole ollut vapaana sitten vuosiin enkä haluaisi muttaa tästä alueelta pois. Tämä on asia mitä pohdin jo raskaana ollessani.

tällä viikolla

siirryn tosiaan alakerrasta apinanpoikasen kanssa yläkertaan ja koululaiset menevät takaisin yhteiseen huoneeseen. Jokaisen meidän toiveesta ja tahdosta. Tällä järjestelyllä nukumme kaikki ylhäällä ja saimme pitkästä aikaa vuosiin olohuoneen. Aikaisemmin olohuoneessa on ollut minun nukkumapaikka.

Kaiken kodin laiton keskellä olen viettänyt ihania hetkiä apinan kanssa katsellen häntä ja pysäyttäen toisinaan muun maailman hetkeksi. Katsonut vauvaa silmiin, ilmeillyt ja ihastellut. Ne hetket ovat olleen arvokkaita. Ihana kun vauvan kanssa oleminen on välillä vastavuoroista kun hän vastaa katseeseen ja ilmeisiin, joskus hymyllä ja joskus katsomalla kieroon.

Olen myös tavannut ystävääni kahdesti ja ollut hänen luonaan apinanpoikasen kanssa yökylässä. Teki hyvää poistua kotoa toisenlaiseen ympäristöön. Reissatessani ystävän luokse, mietin meno-, sekä paluumatkalla matkustamisen helpoutta vauvan kanssa. Mulla kun ei ole autoa eikä ajokorttia, niin liikun julkisilla mennen tullen. Se on ollut aina meidän perheen pääsääntöinen liikkumismuoto ja koen sen myös vauvan kanssa yhtä vaivattomaksi kuin isojen lasten kanssa. Oli helpotus saada lääkäriltä lupa liikkumiseen mikä meiltä aluksi evättiin. Mutta kun apina kasvaa hienosti ja teholta lähtiessä ei otettu takapakkia, niin lupa julkisilla liikkumiseen on saatu.

Kohtaamisten,

siivouksen sekä vauva kuplassa olemisen lisäksi olen saanut jutella puhelimessa ystävien kanssa, ihan ajatuksella ja rauhassa. Näiden lisäksi olen ollut aktiivinen koko viikon, joka on ihan mun luonteista mutta samalla voisi joskus tehdä hyvää istua alas ja kuunnella ajatuksin. Muutaman kerran yritin istua alas mennessäni takapihalle ottamaan aurinkoa mutta joka kerta kun istuin alas, niin joku kaipasi minua. Joko vauva, puhelin, kissa tai pesukone. Puhuin tästä ystäväni kanssa, siitä kuinka tärkeä olisi joskus pysähtyä ilman ärsykkeitä. Mutta tuntuu, että sen järjestäminen olisi kovin vaikeaa. Mihin rakoon sitä laittaa sellaisen ajan, kuin puoli tuntia päivässä ilman, että kukaan tarvitsee mitään tai laitteita? Sitä pohtiessa on hyvä lopettaa kirjoittaminen ja valmistautua siihen, että muutaman tunnin päästä isovanhemmat tulevat meille auttamaan huoneiden järjestelyssä.

Viikon erossa oleminen on tehnyt mulle ja koululaisille hyvää mutta odotan sitä, että saan heidät kotiin. Sitten ollaan jälleen viikko yhtä suurta perhettä kunnes koittaa seuraava, lapsivapaa viikko.❤️

-Ida

 

Lue myös:

Henkisen väkivallan loukku.

Lasten kasvatus neuvot kautta aikojen.

Seuraa meitä:

Instagramissa.