Hae
Elämänmakuista matkaa

Vauvanvaatteiden raamit.

Vauvanvaatteet herättävät ajatuksia. Makuja on erilaisia ja tapoja on monenlaisia. Toiset tykkää ostaa kaiken uutena, toinen kierrättää koko setin. Jollain on vaatteita kymmeniä per osa ja toiseen kokee, että vähempi on parempi. Tekee vauvanvaatteiden osalta miten vaan, niin se on jokaisen oma tapa. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa pukea vauva. Tässä postauksessa kerron vauvan pukemisesta mun tavallani, joka ei ole yhtään sen parempi kuin sun tapasi eikä yhtään huonompi kuin jonkun toisen tapa. Mun perus raamit vauvanvaatteiden ostossa on ollut seuraavanlaiset a) kierrätän jos mahdollista b) panostan ennemmin kuin pihistän c) less is better!

Puin sairaalassa apinalle Blaan bodin koossa 50-56cm ja tämä osoittautui ihan liian isoksi. Sittemmin bodi on istunut täydellisesti.

Miten olen toteuttanut raamini?

Kolmannen vauvan kohdalla tein poikkeuksen edellisistä kerroista ja lähdin sillä ajatuksella liikkeelle, että ostan mahdollisimman paljon käytettynä, panostan vaatteisiin ja ostan ennemmin maltillisesti tarpeelliset, laadukkaat vaatteet. Halusin myös vastaanottaa ilolla, jos saan jotain vauvantarvikkeita vaatteineen. Suurin osa niistä tarvikkeista mitkä olivat vauvalla valmiina ennen hänen syntymäänsä, sain käytettynä kahdesta eri osoitteesta missä ei ollut enää tarvetta pienen vauvan tarvikkeille vaatteineen.

Halusin kuitenkin ostaa myös jotain ihan itse. Jotain sellaista mikä istuu omaa silmääni ja on mun näköistä vaatetta. Joskus aikoinaan puin vauvat hyvin erityyppisiin vaatteisiin. Totta kai katsoin, että vaatteet olivat puhtaat ja ehjät mutta sen suuremmin en kokenut intohimoa vaatteiden keskinäiseen yhteensopivuuteen. Saatoin pukea vihreän, raidallisen bodyn kanssa tähtikuviolliset housut ja siihen aikaan se istui omaan silmääni ihan passelisti. Nyt puolestani katselin vauvanvaatteita jo ennen raskautta sillä ajatuksella, että jos joskus saan vauvan, niin olisi kiva pukea hänet tuohon ja tuohon.

Hand made body, joka oli keskospakkauksessa.

Saatuani

paljon käytettyjä vauvanvaatteita, halusin ostaa harkiten vaatteita mutta en täysin uutena. Katselin vaatteita niin Facebookin tiettyjen brändien kirppiksiltä kuin Torista. Ostin muutamia harkittuja vaatteita, parista eri koosta, sillä ajatuksella, että ne sopisivat joko olemassa olevaan bodyyn tai olemassa olevaan housuun. En kuitenkaan ostanut keskoselle sopivia vaatteita, joten sain lähes ilmaiseen hintaan Facebookin kautta olevasta Helmivarpaat ryhmästä keskospakkauksen, joka sisältä pieniä vaatteita. Se oli sellainen sopiva starttipakkaus, jolle todellakin tuli tarpeen.

Huomaan myös sen, että on huti ostoksen, joka ei vauvan nähtyäni istu sävyiltään apinanpoikaseen. Se on raskaana ollessani ostama ainut uusi body, jonka ostin Lindexiltä. Sävyltään ruskea body, saman sävyisellä alaosalla ei sopinut vauvalle yhtään! Puettuani setin apinanpoikaselle, oli pakko vaihtaa uusi setti päälle koska sävyt eivät istuneet silmääni. En muista koskaan ennen olleeni näin tarkka tai harkitseva mitä vauvalle puen.

Päällä olevat vaatteet: Käytettynä saatu äippäpakkauksen body ja käytettynä ostettu mini rodinin housut sekä jalassa polarn o`pyretin sukat. Vieressä setti mikä ei istunut silmääni.

Raamieni etu

on se, että olen mielestäni säästänyt kierrätyksen avulla sievoisen summan rahaa! Käytettynä ostamani Mini rodinin vaate tuo mulle enemmän iloa kuin se, että ostaisin sen uutena. Mulle tulee kierrätyksestä hyvä ja onnellinen fiilis ja sama fiilis tulee siitä, että ostan vaatteen kuin vaatteen harkiten. Nyt en ole aikoihin kolunut nettikirppiksiä koska apinalla on meidän tarpeisiin sopivan verran vaatteita. Käytössä olevia bodeja on tällä hetkellä ehkä sellaiset 12 kappaletta ja niiden lisäksi laatikossa on samanverran alaosia. Siellä on noiden päälle vielä jokunen vaate, joka ei ole päässyt sopimattomuuden vuoksi käyttöön. Raamieni etu on myös se, että ei tule ostettua huti ostoksia (paitsi em. ainut huti) kun teen ostospäätökset harkitsen ja ajatuksella ostaen. Tarvitsenko todella tämän, ajatus kuuluu jokaisen vaatteen kohdalla ennen ostopäätöstä. Omakohtaisen kokemuksen perusteella olen todennut sen, että vauva pärjää vähemmälläkin määrällä vaatteita. Ennen täysiaikaisuutta meillä oli kuuden viikon ajan käytössä Helmivarpaat ryhmästä saamani keskospakkauksen vaatteita osineen kahdeksan kappaletta per osa. Eli kahdeksan bodya ja kahdeksat housut. Näillä selvisimme todella hyvin! En kokenut, että enemmälle olisi ollut tarvetta.

Vaatteet: Lindex.

Sellaisia ajatuksia vauvanvaatteista mutta kuten sanoin, jokaisella on omattapansa ajatuksineen.<3

Millaiset raamit sulla on vauvanvaatteissa?

-Ida

 

Lue myös:

Lasten kasvatus neuvot kautta aikojen.

Seuraa meitä:

Instagramissa.