Hae
Elämänmakuista matkaa

Ristiäiset häämöttää.

Pian koittaa päivä, jolloin on apinanpoikasen ristiäiset. Tätä päivää olen odottanut todella paljon, ja tätä olen myös suunnitellut todella paljon. Huomaan tässäkin asiassa, että kolmas kerta toden sanoo sillä iltatähden ristiäisten suunnittelu, on ihan erilaista kuin esimerkiksi ristiäisten suunnittelu kymmenen vuotta sitten. Kymmenen vuotta sitten tein asiat hyvin simppelisti ja yksinkertaisesti. Juhlat pidettiin niin esikoisen kuin keskimmäisen kohdalla seurakunnan tiloissa, pienellä porukalla ja varsin yksinkertaisesti. Eikä yksin kertaisuudessa ole mitään pahaa ja silloin se oli näköistäni juhlintaa. Väritöntä ja mautonta, sanoisin. Kummallakin kerralla asuni oli mustavalkoinen ja kakun ostin valmiina, kaupan pakastealtaalta. Juhliin kutsuin vain isovanhemmat, sisarukset ja kummit. Hyvin simppelin kasteen jälkeen juotiin kakkukahvit ja sanottiin heipat. Siinä se. Silloin koin tärkeänä ainoastaan nimen kertomisen julkiseksi ja kasteen saamisen. Kaikella muulla siinä ympärillä ei ollut suurempaa merkitystä.

Kokonaisuudella on väliä.

Nyt kuitenkin koen, että kokonaisuudella on väliä. Tämän ajatuksen vuoksi juhliin on rakentunut väriteema, jota kutsuisin hattaraiseksi. Pastellinsävyt tulevat näkymään juhlissa kattauksessa ja koristeissa, ja siitä kokonaisuudesta mulle tulee mieleen hattara. En halunnut juhliin yhtä väriteemaa vaan nähdessäni pastellin sävyisiä astioita Ikeassa, näin silmissäni sen miten rakentaisin juhlat niiden ympärille. Mietin pitkään, että osaisinko kertakäyttöastioita vai en ja päädyin muoviastioihin monestakin syystä. Sen vuoksi, että hirvittää heittää kasa rahaa roskiin. Sitä se kertiksien käyttäminen mielestäni on! Rahan heittämistä roskapönttöön. Niinpä päädyin kauniin sävyisiin muovilautasiin. Niiden hinnat tuli halvemmaksi kuin kertisastiat ja lisäksi muovisia voin käyttää syksyllä lastenjuhlissa. Niillä on siis pitkäikäinen jatkokäyttö. Muovilautaset ovat myös turvalliset juhlissa, joissa puolet vieraista on lapsia. Astioiden ympärille rakentuu myös koristelut sekä kattaus, joissa pyrin näyttämään pastellinsävyiset värit.

Pastelli värit

eivät tosin näy vaatetuksissa mutta mun ja koululaisten vaatetus noudattaa yhtenäistä linjaa. Meillä on tällä hetkellä muutama eri kokonaisuus, joista olen vihdoin löytänyt sen vaihtoehdon, josta tulisi ykkönen. Vaatetuksen rinnalla meikistäni tulee todella yksinkertainen sillä suihkurusketus, ja ripsienpidennykset ovat meikkini mutta ystävän kehotuksesta kampaus on tehtävä. Ei kuulemma käy, että hiukset ovat harjaamattomana nutturasykeröllä. Kummallista. ? Tyttöni on kiinnostuneempi kampauksista kuin äitinsä ja hän tahtoo kauniin kiharakampauksen, jonka ystäväni loihtii samalla kun itsekin saan edustavammat haituvat.

Kolmannella kerralla juhlat pidetään kasteen jälkeen kotonamme ja tästä syystä olen tehnyt ystäväni kanssa kotiin suursiivousta ikkunoiden pesusta aina pölyjen pyyhintään ja kaikkeen siltä väliltä. Toivon, että sää suosii meitä juhlapäivänä ja saisin pidettyä takapihan oven auki. Tämä mahdollistaisi lisätilan asuntoon sekä liikkumatilaa juhlijoille. Jos kaikki pääsevät, niin aikuisia olisi noin 20 verran ja lapsia puolestaan noin 15 kappaletta. Kaiken kaikkiaan tupaamme tulisi 35 henkilöä ikähaitarilla vauvasta vaariin. Mielestäni meitä juhlijoita on kohtuullinen määrä ja vieraslistalla on muutama, jotka eivät pääse paikalle. Heistä esimerkiksi yksi sukulainen pääsee sitten etänä elämään ristiäiset saatuaan kuva-, ja videomateriaali juhlista. Tämäkin on mielestäni hyvä ratkaisu ikäihmisen kohdalla.

Ristiäisten budjetti

on paukkunut jo yli ja lopullinen summa tulee saamaan mukavan tuntuisen hintalapun. Onnekseni olen ollut ripotellen liikkeellä ja ostanut kaikenlaista tarvittavaa pitkin kevättä ja kesää. Siltin tosin tuntuu, että koko ajan tulee mieleen jotain mitä olen unohtanut. Kuten tänään tuli mieleen, että kattauspöytään tarvitaan pikkulusikoita. Vaikka paljon on ollut ostettavaa niin lukuisat jutut vaatteista kattauspöydän juttuihin on sellaisia millä on käyttöä tulevaisuudessa. Hyvin vähän olen ostanut niin sanottua kertakäyttöistä tavaraa ja se on ollut tavoite minkä olen pitänyt koko ajan mukanani.

Nimestä sanon

sen verran, että se tulee noudattamaan samaa kaavaa kuin meidän perheemme muut nimet. Nimi on kolmikirjaiminen ja aivan täydellisesti apinanpoikasen näköinen nimi. Toinen nimi on myös sellainen mikä sointuu täydellisesti ensimmäiseen nimeen. Pitkään olen pohtinut, että julkaisenko apinanpoikasen nimen sosiaalisessa mediassa ja blogissa. Koululaisten nimet eivät näy kummassakaan ja näin tulee aina olemaan. Sitä olen pohtinut, että josko kutsuisin heitä jatkossa etunimen ensimmäisellä kirjaimella. Pitäneen miettiä ja keskustella heidän kanssaan asiasta. Mutta mitäpä tulee apinanpoikasen suhteen, niin mietin, että haluanko kertoa hänen nimensä julki. Tulin kuukausien mietinnän jälkeen siihen tulokseen, että haluan jakaa apinanpoikasen nimen niin blogissa kuin sosiaalisessamediassa. Haluan ylpeillä onnellani ja samalla näyttää kuinka kauniin nimen herkkä ja viaton, kaunis ja vilpitön lapsi saa omakseen.❤️

-Ida

 

Lue myös:

Vauvakuplassa on hyvä olla.

Vanhemman ei tarvitse aina jaksaa.

Seuraa matkaamme:

Instagramissa.