Hae
Elämänmakuista matkaa

Päivä Jumbossa.

Välillä musta tuntuu, että kun lapset ovat isällään viikon, niin he saavat lomailla mutta kun he ovat mun luona, niin lomailu on kaukana. Ei ehkä oikeesti näin mutta niin lapset joskus naljailevat mulle. Koululaiset tulivat eilen isältään ja tänä aamuna otettiin suunnaksi kauppakeskus Jumbo. Se on muuten sellainen juttu, että meidän kotoa pitää lähteä lähes joka paikkaan kahdella bussilla. Ajatelkaa, vaikka asutaan pääkaupunkiseudulla, niin siltin meidän suunnalta kulkuyhteydet ovat heikomman puoleiset. En tosissaan omista autoa enkä tule omistamaan ellen nyt voita tyyliin lotossa, jolloin talouteni kestäisi auton ylläpidon. Mutta ihan jees noin julkiset ovat! Lähdimme tänään kohti Jumboa aamulla, puoli kymmenen hujakoilla ja kotiin pääsimme vasta lähemmäs puolta neljää. Jumbossa oleminen vei matkoineen kuuden tunnin verran ja siltä jaloissa tuntuukin!

Tämä viikko

on tosissaan ristiäisviikko joka tarkoittaa sitä, että sen vuoksi kävimme tänään Jumbossa. Piti käydä hakemassa muutamia juttuja mitä olen metsästänyt jo tovin mutta en ole löytänyt! Näitä oli esimerkiksi paita isommalle koululaiselle ja juhlavaatteet keskipisteenä olevalle. Mulla ja nuoremmalla koululaisella on jo vaatteet mutta isommalta puuttui sekä vauvalta koska en ollut löytänyt niitä the vaatteita. Tänään löysin ja kiitin siitä NameIt myyjää, jolta sain hyvää palvelua etsiessäni tietynlaista vaatetta. Hänen kanssaan puhuttiin kuinka vuodet tekee tehtävänsä ja tänä päivänä sitä katsoo ihan eri tavalla vauvanvaatteita kuin esimerkiksi kymmenenvuotta sitten. No mutta! Lapset lähtivät Jumboon hyvillä mielin koska tiesivät pääsevänsä Raxiin syömään. En tiedä olenko ainut vanhempi mutta musta on näin kesälomalla tuntunut siltä etten yhtään jaksa seistä lieden äärellä tekemässä ruokaa. Mä olen lomalla eikä ihan hirveesti innosta aikatauluttaa kotiin menemistä lämpimän ruuan mukaan vaan menen sieltä mistä aita on matalin. Tämä tarkoittaa sitä, että syömme paljon ulkona tai kotona puolivalmista taikka valmista ruokaa.

Jos mun

pitää lähteä vaateostoksille lasten kanssa, niin lähdemme lähes aina Jumboon. Mennään sinne yhdestä syystä. Jumbosta ja Flamingosta saa kaiken mitä meidän perhe tarvitsee vaatteista ruokaan ja kaikkeen niiden väliltä. Se, että saman katon alta saa kaiken, on lapsiperheen pelastus. Ei tarvitse lähteä joka paikkaan juoksemaan ja lisäksi Jumbossa ja Flamingossa  liikkuminen on vuosien aikana tullut myös lapsille tutuksi. He tietävät mistä saavat tarvitsemansa ja miten siellä liikutaan. Sen lisäksi, että kauppakeskuksesta saa kaiken mitä meidän perheemme tarvitsee, niin siellä on hyvät palvelut vauvan kanssa liikkuessa. Luonnollisesti reissussa tarvitsee ainakin kerran vaihtaa vaippaa ja musta tuntuu, että näitä pisteitä on useita. Syötyämme Raxissa, pääsimme heti Flamingossa sijaitsevan ravintolan nurkan taakse olevaan vaipanvaihtohuoneeseen. Todella näppärää! Kolmen lapsen äitinä liikkuessa sitä osaa arvostaa arkisten asioiden sujuvuutta kodin ulkopuolella.

Kaupoissa pyöriessä

olen varsin ylpeä lasten kauppa käyttäytymisestä. He huomioivat myyjät, kiittävät heitä ja osaavat tarvittaessa lähestyä heitä kohteliaasti. Toisinaan lapset ottavat muutaman reippaamman hyppy askeleen eteenpäin mutta sallittakkoot se lapsille. Olen pyrkinyt vuosien aikana löysäämään kaupoissa nutturaa ja jos vähän hömpöttää, niin se on fine. Sitten jos hömpöttäminen menee ihan riehumiseksi, niin vihellän pelin poikki. Tietynlainen hauskanpito kuuluu elämään ja turhalla niuhottamisella ei pitkälle pötki, etenkään lasten kanssa kauppareissuilla. Pitää kuitenkin ymmärtää, että jossain vaiheessa reissua lapsilla saattaa tulla väsymys tai tylsyys iskeä. Niihin hetkiin olen huomannut, että esimerkiksi Prismassa ole leluostaston leikkiaulueen toimii sopivana kannustimena. Lasten ilo voi olla aikamoinen päästessään ilmaiseen leikkipaikkaan leikkimään!

Tällä hetkellä

Jumbossa oli isot alennusmyynnit menossa kuten varmasti moni on huomannut. Tämä sesonki tukee hyvin mun tavoitteitani. Pyrin ostamaan vaatteita mahdollisuuksien mukaan alennuksesta ja näin pääsin tällä kertaa tekemään. Vauvan ristiäisvaatteet olivat NameIt myymälässä -70% alessa, josta tulin todella iloiseksi! Tottakai ostan vaatteita myös täyteen hintaan mikäli tarve on suuri ja sitä ei alennuksesta löydy mutta jos löydän vaatteen alesta, niin tulen ostoksesta paljon iloisemmaksi kuin ostaessani täydellä hinnalla. Tosin alennusmyynnit ovat ainakin mulle sellainen paikka, jossa tulisi kävellä läpät silmillä sillä näen toinen toistaan kivempia vaatteita, jotka voisin kotiuttaa vaatekaappiini. Vielä viisi vuotta sitten olisin ostanut kaiken minkä näen mutta tänä päivänä on sen verran itsekuria, että pyrin ostamaan tarpeeseen ja harkiten.

 

Vuosien saatossa

olen myös huomannut ostoksilla käymisessä tietynlaisen rentouden. Annan lasten äänten näkyä ja heille tilaa muunmuassa rauhassa sovittaa vaatteita enkä ota paineita siitä jos jono kasvaa. Lapsilla alkaa olemaan omanlaisensa maku vaatteiden suhteen ja niitä ostaessa sovittaminen kuuluu asiaan. Toisella koululaisista on jopa useampi kappale vaatteita mitä hän sovittelee ja rauhassa miettii, että tuleeko vaatetta oikeasti käytettyä. Lapset eivät koskaan valitse vaatetta, joka on ihan kiva tai jota he käyttäisivät joskus. He valitsevat vaatteen. joka on kiva tai tosi kiva, ja jonka käytön he näkevät esimerkiksi olemassa olevien housujen kanssa tai tulevissa menoissa. Niinä hetkinä kun lapset sovittavat vaatteitaan on mun hyvä pysähtyä syöttämään apinaa. Pidän todella paljon tästä lahjaksi saadusta vauvanpeitosta sillä tämä toimii niin peittona kuin imetyssuojana. Tykkään käyttää peittoa, vilttiä tai harsoa vauvan suojana kun imetän. Tästä tulee mulle parempi fiilis

Nyt ollaan

tosissaan kotosalla. Isompi koululainen pelaa kaverin kanssa pleikkarilla ja nuorempi koululainen meni kaverin ihalle uimaan. Apinanpoikanen puolestaan nukkuu jo seitsemättätuntia. Tuntien välissä hän on syönyt kahdesti ja jatkanut sitten nukkumistaan. Varsin letkä kauppakaveri tuo apinanpoikanen. Tämän postauksen julkaisun jälkeen teen ruokakauppatilauksen Prismaan ja alan näpertämään ristiäisjuttuja.

Ihanaa päivää!<3

-Ida

Lue myös:

Viikkokatsaus – mitä kuuluu tänään?

Seuraa matkaamme:

Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.