Hae
Elämänmakuista matkaa

Ristiäiset läheisten kanssa.

Mulle oli tärkeää päästä viettämään ristiäiset läheisten kanssa. Päivää odotellessa pysähdyin usein miettimään, että miten kiittäisin kaikkia heitä, jotka ovat kulkeneet kanssani tämän matkan positiivisesta raskaustestistä aina tähän hetkeen saakka. Maalista mammonaa ei ole, jotta voisin hakea jokaiselle polullamme olevalle kuun taivaalta osoittaakseni rakkauteni ja kiitollisuuteni heitä kohtaan. Niinpä oli otettava sanat käyttöön ja kerrottava kiitollisuuteni muutamilla sanoilla, kaikkien vieraiden edessä. Sanat läheisille olivat lyhyet ja ytimekkäät sillä pidempään puheeseen en olisi pystynyt sillä hetkelllä.

”Jokainen tarvitsee vierelleen jonkun kenen kanssa jakaa raskauden matkaa,

vauvakuplan arkea, iloja ja suruja.

Minulle se joku on TE kaikki täällä. Jokaisella teistä on ollut oma roolinsa matkallamme,

tähän hetkeen saakka,

jossa apina saa nimensä. Kiitos teidän, perheeni seisoo tässä, yhdessä,

rakkaimpien ympäröimänä. Kiitos, että olette täällä.”.

Pienet sanat

mutta niiden takana on läheisteni suuret teot. Seisoessani kaikkien vieraiden edessä ja vierellä, tunsin kiitollisuutta jokaisesta läsnä olevasta henkilöstä. Toivon sydämestäni, että jokainen paikalla ollut vieras, joka tuli juhlimaan apinaa, tietää sydämessään olevansa mulle lottovoittoa arvokkaampi. Ilman läheisiäni, en olisi seissyt ristiäisissä selkäsuorana, korjaamassa lukemani esirukouksen sanamuotoa

”Kiitämme sinua lapsestamme. Anna meille  MINULLE,

vanhemmalle rakkautta ja viisautta niin, että osaisin kasvattaa häntä tahtosi mukaan.

Pidä hänestä huolta koko elämän ajan.

Anna kotiimme anteeksiantavaa ja rohkaisevaa mieltä.

Auta meitä vaikeuksissa niin,

että eläisimme lähellä toisiamme ja sinua.”.

Esirukouksen

sanamuodon korjaus oli hetki, jolloin tunsin jokaisessa solussani ylpeyttä ja tahdon lujuutta. Minä pärjään yksin, perheen ainoana aikuisena todella hyvin. Ellen jopa keskivertoa paremmin. Ei ole itsestään selvää seistä 26 rakkaan ihmisen edessä ja vierellä, korjaten esirukouksen sanamuotoa juuri oikeanlaiseksi. Minun näköisekseni. Se hetki oli pysäyttävä ja sai itsevarmuuden taivaisiin. Perheessä ei aina tarvitse olla kahta aikuista, jotta perhe voisi olla pystyssä.

Meidän perheemme on pystyssä, meidän näköisellä kokoonpanollamme ja siitä on kiittämistä myös jokaista meidän rakasta ihmistämme vierellämme. Muistan kun tein positiivisen raskaustestin ja aikaa kului. Ajan kuluessa pelkoni nousivat ja mietin jokaisena päivänä sitä, että kuinka tulisin pyörittämään palettia ainoana aikuisena. Hetkinä, jolloin pelko valtasi mielen ja epätoivo iski, joku läheisistäni otti ja halasi, sanoi ja vakuutti ”Sä pärjäät, mä autan”. Luotin ja luotan yhä siihen, että meidän perheemme polulla on monia ihmisiä niin vierellä, takana kuin edessä, kulkemassa elämän mittaista matkaa. Yhdessä, perheeni kanssa.

Kiittäessäni juhliin

tulevia ihmisiä siitä, että olen saanut heidän kanssaan jakaa matkaamme, oli itkussa pidättämistä. Se tunne, kun sinusta ja perheestäsi välitetään niin paljon, ettei tosikaan, on tunteena koskettava. Olen aina tiennyt, millaisia ihmisiä ympärilläni on mutta kymmenen kuukauden mittainen matka on ollut osoitus siitä, että he todellakin ovat tässä. He eivät käännä selkää, he eivät hylkää eivätkä käske minua olemaan mitään muuta kuin se mitä olen.

Kaikki rakkaat eivät juhliin päässeet mutta näkeminen ei kerro tärkeyttä. Tunne sydämessä sen kertoo. Tunne sydämessäni kertoo sen, että jokainen paikalla ollut ja paikalle estynyt on minulle heitä kenen kanssa sain jakaa raskaudesta asti matkaamme. Sanotaan, että olen ollut yksin raskaana mutta todellisuudessa olen ollut raskaana yli kolmenkymmenen ihmisen kanssa. Se on jotain mitä harva saa kokea. Se on jotain sellaista mitä en vaihtaisi mihinkään. En toisenlaiseen perhemuotoon enkä aikaan taaksepäin. Tässä on hyvä. Tässä hetkessä ja juuri minun ihmisieni kanssa koska he ovat lottovoitto, joka osuu harvalle kohdalleen.

Olette kultaa, te jokainen polullamme oleva.❤️

-Ida

PS. Kaikista paikkalle olevista läheisistä en jaa kuvia kunnioittaakseni heidän omaa yksityisyyttään, joten siksi esimerkiksi alttarikuva on rajattu. Rakkaudesta tärkeitä ihmisiäni kohtaan ja kunnioittaakseni heidän omaa tilaa. Postauksessa kuvituskuvina toimivien kuvien jaosta on kysytty asianomaisilta lupa.❤️

Lue myös:

Nimi.

Seuraa meitä:

Instagramissa.