Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikkokatsaus – miten järjestää onnistuneet ristiäiset?

Ristiäisistä on nyt tasan viikko ja mietin niitä onnellisena. Maxin päivä oli täydellinen. Hän sai arvoisensa juhlat, tärkeimpien keskellä eikä hänen päivästään puuttunut mitään. Niinpä miettiessäni ristiäisiä, tuli mieleen kertoa teille, miten sain järjestettyä onnistuneet ristiäiset.

Olin ajoissa liikkeellä.

Toiveinani oli saada ristiäiset tietylle heinäkuun viikonlopulle koska siellä oli yksi viikonlopuista, joka sattui olemaan monta asiaa ynnättynä, parhain vaihtoehto. Niinpä soitin kirkolle jo toukokuussa, kaksi kuukautta ennen ristiäisiä. Samalla hetkellä, kun sain tietää päivän kellonaikoineen, laitoin kutsuttaville viestillä päivän. Vähän kuten häissä on save the date – ilmoitus, niin ristiäisissä viesti toimi sellaisena. Tällä pyrin mahdollistamaan lomakautena mahdollisimman monen tärkeän ihmisen pääsyn juhliimme. Kuukautta ennen juhlia lähetin vielä erikseen kutsukortin.

Varattuani ristiäispäivän laskin tosissaan sen, että siinä on kaksi kuukautta aikaa järjestää juhlia. Aloitin hyvissä ajoin hankintojen teon ja ostin kahden kuukauden aikana ripotellen kaiken tarvittavan. Tämä osoittautui toimivaksi sillä hankittavien tavaroiden suhteen ei tullut viime hetken paniikkia. Tosin huomasin vielä viikkoa ennen juhlia, että oli jäänyt muutama juttu hommaamatta mutta ne sai onneksi nopeasti haettua.

Delegoin tarjottavien tekoa.

Olin tarjottavien tekojen suhteen myös ajoissa ja itseasiassa jo ennen vauvan syntymään, viikonloppuna, jona olin sairaalassa pakko levossa, tätini soitti. Hän soitteli tarjoutuakseen tekemään kakut ristiäisiin eikä aikaakaan, kun huomasin, että suolaisista vastasi äitini. Sillä hetkellä, kun isoin osuus tarjottavista oli jonkun toisten vastuulla, huomasin miten asiat sujuivat, kun niitä delegoi. Jää heti muutama stressi taakka pois harteilta. Se on nimittäin sellainen juttu, että hommaa on ennen juhlia ihan tarpeeksi eli ei tarvitse huolehtia siitä, että jäisi itse toimettomaksi.

Otin avun vastaan.

Delegoinnin lisäksi otin ystävältäni apua vastaan meidän kotimme suhteen. Hän tuli viikkoa ennen ristiäisiä tekemään kotiini suursiivouksen ja tosissaan siivosi käytännössä lattiasta kattoon koko huushollin! Hän pesi jopa pesi ikkuna! Ihan oikeasti, olisin ollut ihan pulassa, jos en olisi delegoinut ja ottanut apua vastaan. Kaiken siivouksen jälkeen ystäväni, Maxin kummitäti, värjäsi mun hiuksia K-U-U-S-I tuntia. Miettikää, millaiset helmet elämässäni on. Yksi leipoo kakut, toinen siivoaa kotini ja kolmas leipoo suolaiset sekä tulee kotiini ennen h-hetkeä laittamaan paikat kuntoon.

Tein listoja ja suunnittelin.

Mulle asioiden järjestäminen sujuu hitusen stressittömämmin, jos teen tehtävälistoja, joista pääsen viivaamaan tehdyt asiat ylitse. Näin mieli ei kuormitu äärimmilleen, kun näen paperilla sen mitä olen jo tehnyt ja mitä tulisi vielä tehdä. Samalla kun olin kirjoittanut ylös, että mitä tulisi tehdä ennen ristiäisiä, suunnittelin ristiäisiä kaikkine osa-alueineen. Mietin astioita ruokineen, vaatteita hiuksineen ja kotia koristeineen. Näiden lisäksi kastejuhlassa oli selkeä ja mun näköinen runko, joka oli todella paljon erilaisempi kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Huomasin, että listojen tekeminen ja ristiäisten suunnittelu toi itelleni helpotetta juhlien järjestämiseen.

Nakita kuvaus jollekin toiselle.

Nämä oli ensimmäiset juhlat aikoihin, mitä en katsonut puhelimen läpi vaan katsoin ristiäisiä omilla silmin. Tämän mahdollisti se, että olin ottanut ristiäisiin kuvaajan, jonka vastuulla oli ikuistaa ristiäiset kauniisiin kuviin samalla kun meidän perhe sai keskittyä juhliin ilman kameroita. Tämä tuntui äärettömän hyvältä! Oli ihana keskittyä Maxin ristiäisiin läsnäolevasti, kohdaten vieraat kasvotusten ja keskittyä olennaiseen eli juhlimiseen. Kuvaajan ottaminen oli todella hyvä investointi enkä malttaisi odottaa, että saan kuvat juhlista ja näen miltä päivä on näyttänyt kuvien läpi.

Nautin meidän näköisistä juhlista.

Kaikista tärkeintä oli se, että nautin päivästä! Kun kirkosta pääsimme kotiin, tiputin jännityksen pois ja aloin nauttimaan päivästä sekä ympärillä olevista ihmisistä. Perheestä, läheisistä, ystävistä ja kaikista meistä, kummeista ja isovanhemmeista. Päivä oli täydellinen.

Kaikessa mitä tein tai mitä juhliini joku toinen teki, oli lähtökohtana se, että juhlat olisivat meidän näköiset. Halusin esimerkiksi kirkossa soitettavan Leoijonakuningas 2 elokuvan He lives in You biisin koska se sopi meidän tai no apinan matkaan varsin hyvin. Kaikenkaikkiaan tärkeintä juhlissa oli se, että juhlat olivat lähtökohtaisesti meidän näköiset juhlat ja sellaiset, jotka juhlien keskipisteenä oleva ansaitsee.

Mitkä on Sun vinkit onnistuneisiin ristiäisiin?

Lämmintä päivää kaikille,

Ida

 

Lue myös:

Emäntä tarjoiluineen.

Ristiäiset läheisten kanssa.

Apinanpoikasen nimi on…

Seuraa meitä:

Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.