Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikkokatsaus – kesäloma.

Kesäloma – loppu häämöttää. On lauantai-ilta ja kirjoitan tätä viikkokatsausta, jonka julkaisu on huomenna eli tänään. Istuessani illalla alas loin katseen kalenteriimme ja hoksasin kuinka kesäloma alkaa hiipumaan ja pian alkaa jälleen arki. Arki on tosi kiva. Tykkään siitä, miten arjessa on selkeä runko ja aikataulu sekä siitä, miten arkipäivät ja viikonloput eroavat toisistaan. Näin pitkällä lomakaudella kaipaan arjen runkomaisuutta. Lomalla on ihanaa mutta kuten taannoin kirjoitin, on se yhtä kuin ympärivuorokautista työtä. Siinä missä odotan arjen alkamista, kauhistelen samalla sitä, miten näin heinäkuun toiseksi viimeisellä viikolla huomaan ajan menneen liian nopeasti eteenpäin.

Muistatteko kun teimme Kesän 2021 toivelistan? Nyt ajattelin, että voisi olla hyvä aika muistella mitä kaikkea olemme tänä kesänä jo kerineet tekemään ja mitä mahdollisesti olisi edessä. Kuluneen kesän aikana olemme päässeet touhuamaan todella paljon asioita, ja tämä on itseasiassa yksi lukuisista väittämistä mitä sain raskaana ollessa kuulla. Sitä ei sitten niin vaan mennä kesällä, kun on vauva. Kovasti kesämme näytti muiden silmissä tylsältä ja jopa lause yksinkö sä liikut lasten kanssa, on visusti mielessä. Niinpä ulkopuolisten suurennuslasin alla ollessani voin nostaa nokan pystyyn ja olla ylpeä itsestäni. Sanoisin näyttäneeni mihin musta todella on.

Olen saanut tänä kesänä toteutettua lähes kaikki koululaisten kesäloman toiveet siitäkin huolimatta, että mulla on

V A U V A.

Tänä kesänä lapset halusivat valvoa sekä nukkua pitkään. Valvottu on muutaman kerran jopa kymmeneen mikä on oikeasti meidän perheellemme pitkään sillä tavallisesti lapset ovat nukkumassa jo klo 20 mutta lomalla on hieman valvottu. Ei tietenkään joka ilta koska vaalin iltaisin omaa aikaa enkä halua, että jokainen ilta menee lasten valvomiseksi. Sitä paitsi mikä sellainen juttu on iltaisin mitä ei voi tehdä päivällä ja josta johtuen lasten olisi pakko valvoa? Mutta joo. Lapset ovat myös nukkuneet pitkään, aina välillä. Pitkään nukkuminen on yhtä kuin kello kahdeksaan. Tässäkin kohdin otan mieluusti lapsen, joka herää aamulla kuin lapsen, joka nukkuu puoleen päivään koska itse herään aina kuudenseiskan maissa.

Myös kesän toive yhdestä pomppupuistosta on toteutettu ja tämän lapset toteuttivat isänsä kanssa. Jonka kanssa he toteuttivat myös mökkireissun sekä uusissa puistoissa käymisen että herkuttelun ja jokapäiväisen jäätelön syönnin.

Lapset ovat halunneet

myös pyöräillä ja sitä mullakin on ollut ikävä! Pyörän selässä olemista. Ai että! Viime kesänä pyöräilin päivittäin kymmentä kilometriä ja tänä kesänä pyöräni on pölyyntynyt varastossa. Ehkä sitten ensi kesänä? Mutta tosissaan paljon on liikuttu kävellen ja pyörillä paikasta toiseen.

Käytiin myös ystävieni ja lapsi lauman kanssa Porvoossa, ja syötiin silläkin reissulla jäätelöä. Jäätelöt syötiin myös Korkeasaari reissulla ukin ja lasten kanssa sekä muutenkin joka päivä! Kyllä, tähän kesään on kuulunut päivittäin yksi jäätelö (tai kaksi..).

Lapset toivoivat pääsevänsä Flamingon vesipuistoon ja sinne pääsivät ystäväni ja hänen lapsiensa mukana ollessa. Vielä olisi yksi sellainen Flamingo päivä edessä koska viime kerralla lupasimme lapsille, että viemme heidät uudestaan uimaan. Uiminen kun on paljon turvallisempaa vauvan mukana ollessa suljetussa hallissa kuin uimarannalla, jossa toki olemme sielläkin käyneet tänä kesänä. Kerran mutta kuitenkin. Koin turvallisemmaksi esimerkiksi Leppävaaran maauimalan kuin varsinaisen uimarannan. Silloin kun rannalla on niin vauva kuin isompia lapsia, on silmät aika kovilla! Tottakai sama kokoonpano on niin maauimalassa kuin uimahallissa mutta se miten paikat eroavat toisistaan, on tilan rajaaminen.

Tähän päivään asti

on oltu paljon yhdessä. Naurettu paljon, käyty uusissa puistoissa ja pidetty hauskaa. Pelleilty ja heittäydytty mutta oltu ennen kaikkea tiivisti yhdessä. Onnellisiakin hetkiä mahtuu toteutuneisiin toiveisiin sekä yhdet onnistuneet ristiäiset että sateenkaaren havainnointi. Ehkä odotetuin kesäreissu oli Linnanmäen reissu. Sekin oli paikkana sellainen, jonne otin vauvan mukaan aivan kuten olen ottanut jokaiseen kesäloma aktiviteettiin.

Paikkaan minne en ehkä vauvaa ota mukaan, on tuleva Puuhamaa reissu, jonka ajaksi saatan laittaa apinan hoitoon. Mutta sitä mietin sitten muutaman viikon päästä, kun reissu olisi ajankohtainen. En ole muuten kertaakaan kokenut hankaluutta siinä, että apina on reissuissa mukana. Se on ollut helppoa ja mutkatonta menoa, jossa suurena plussana on menoissa mukana olevien vaunujen alakori, johon saan koko reissun tavarat laitettua.

mitä muuta on koettu?

Omalla pihalla olemista, kahluualtaassa leikkimistä ja trampalla hyppimistä sekä grillailua. Vielä olisi kokematta yksi Helsinki päivä sekä Puuhamaa reissu. Niiden kokemuksien jälkeen lasten toiveet (mun myös ?) on toteutettu tältä kesältä. Jestas! Niin vaan toiveet mahtuivat viikkoihimme ja saimme yhdessä tehtyä sitä mitä halusimme. Koko perheenä, vauvan ollessa menoissa mukana.

Ai niin joo! Legoilla pitäisi vielä leikkiä, yhdessä. Se on yksi pojan toiveista, että leikkisimme yhdessä legoilla, joten se pitäneen ottaa heti tänään täytäntöön heti sen jälkeen, kun olen napsinut ensiksi apinasta kuvia sisaruksien kanssa.

Sellaiselta näyttää meidän kesämme, tähän saakka. Sanoisin, että melkoinen toiveiden täyttymys tämä kesä. Voin sanoa olevani tyytyväinen toiveiden täyttymisestä sekä siitä, että olen saanut näyttää kuinka handlaan koko paletin missä ikinä menemme.?

-Ida

 

Lue myös:

Tässäkö elämä oli?

Kesälomalla ympärivuorokautisessa työpaikassa.

Syntymäpäivä on hanurista.

 

Seuraa meitä:

Instagramissa.