Hae
Elämänmakuista matkaa

Ympärillä oleva energia.

Nyt sen huomaan. Todella vahvasti. Olen oikeastaan muutaman vuoden jo tiedostanut mutta nyt uskallan luottaa näin olevan. Muhun tarttuu ympärillä oleva energia. Olen kuin magneetti, joka imee sitä puoleensa. Jokaisessa meissä on erilainen energia. Toiset huokuvat hyvää energiaa ja toiset ehkä hieman raskaampaa energiaa. On lähellä oleva energia kumpaa tahansa, niin ammennan sitä itseeni hyvin herkästi. Vaikka en haluaisi, niin nappaan herkästi myös raskaasta energiasta kiinni. Tämän tosin myös riippuneen ihan päivästä ja omasta energia tasosta. Oma energia taso vaikuttaa siihen, kuinka paljon energiaa – niin hyvää kuin raskasta – nappaan magneetin lailla itseeni.

Huomaan tulevani hyvin herkästi iloiseksi, jos kuulen esimerkiksi ympärillä naurua mutta huomaan myös kuormittuvani, jos kuuntelen korvat höröllä yleismaallista ketutusta elämää kohtaan. Hyvän energian nappaan niin tuntemattomilta kuin läheisiltä. Huonoa energiaa saattaa tulla jopa uutisista, jos luen lööppejä, jotka ovat toinen toistaan raskaampia sisällöltään. Esimerkkinä tämä maailman kuulu korona. Luen ehkä kerran kuussa, jos silloinkaan siihen liittyvän uutisoinnin koska kuormituin usein sen tyyppisten uutisten lukemisesta. Toinen uutisryhmittymä on sellainen, jossa on sattunut jotain pahaa ja surullista lapselle. Niitä lukiessa uutinen pysyy todella kauan mielessäni ja saa  aikaan raskaan energian vibat.

raskaat puheet,

asenne ja olemus tarttuu kiinni. Niin käydessään huomaan itsekin vellovani sellaisessa kuplassa. Jotkut ihmiset huokuvat enemmän epätoivottavaa energiaa kuin toiset ja se on omalle mielelleni aika raskasta. Heistä kenestä tulee huonoa energiaa, pyrin pitämään taukoja ja ottamaan etäisyyttä. Miettimään mistä puhuisin tai milloin mulla on tarpeeksi hyvää energiaa ottaakseni yhteyttä koska hyvin usein käy sillein, että raskas energia tarttuu, vaikka moodini olisi hyvä. Vaatii todella paljon hyvää energiaa, jotta pystyn käsittelemään raskasta energiaa ilman ottamatta sitä harteilleni. Olen ratkaissut tämän niin, että otan etäisyyttä. Etäisyyden jälkeen otan pienen palan kerrallaan ja jos kuormitus alkaa nousemaan, niin otan jälleen muutaman askeleen taakse päin.

Sellainen ihmissuhde, joissa huokuu energiaa kuluttava tunnelma, on tosi raskas ihmissuhde. Sellaisia kuitenkin on ja kaikki ihmiset maailmassa eivät voi olla energioiltaan positiivisia. Energiaa syövän ihmissuhteen lähellä sitä tuntuu olevansa omalla tavallaan jatkuvassa valmiustilassa. Jokainen on itse vastuussa omasta tunteestaan, tiedän. Mutta huomaan olevani herkempi nappaamaan tunteita itseeni ja jopa kantamaan niitä mukanani. Niinpä pidän visusti kiinni hyvän energian heijasteista.

Positiivisten energioiden

ympäröimänä tunnen olevani kotona ja turvallisessa ympäristössä, jossa mulla on hyvä olla. Positiivisten energioiden keskellä pieni ketutus jostain asiasta ei syö energiaani. Aktiivisesti somea tekevänä haluan seurata sellaisia tilejä, joista saan hyvää energiaa sillä, some on iso osa päivääni. Tällöin en halua kuormittaa mieltäni ja päivääni tileillä, jotka eivät tuota hyvää mieltä minulle. Somemaailmassa koen tärkeänä sen, että saan tileistä hyvät vibat. Näin pystyn tekemään sosiaalista mediaa hyvällä tatsilla.

Herkästi kuormittuva mieleni kaipaa vakautta ja turvallisuutta. Sellaisia turvallisen ja vakaan tuntuisia energioita, joita on mieluisampi käsitellä ja pitää ympärillä. Enkä nyt sano, että kukaan ympärilläni ei saisi joskus kiukutella mutta jos sitä kuuntelee a i n a ja pitkäkestoisesti raskaan energian ihmisiä ja nurinkurista meininkiä, niin siinä tapauksessa nappaan siitä ihmisestä herkästi moodin itseeni.

Myös lasten energia tarttuu ja hymy sekä asenne. Tästä keskustellaan paljon lasten kanssa. Kuinka me voimme omalla toiminnalla ja sanoilla, yleisellä fiiliksellä vaikuttaa ympärillä olevaan fiilikseen. Painotan toki lapsille siitä, kuinka tunne kuin tunne on sallittu mutta kehotan myös usein miettimään esimerkiksi puhe tapaa taikka yleistä asennetta elämää kohtaan.

Pitäisi olla suodatin erilaisille energioille mutta en sellaista omista. Ehkä joskus? Siihen saakka yritän omalla toiminnallani vaikuttaa siihen, millaisen energian ympärillä vietän päiväni.

-Ida

Lue myös:

Imetys – yhteinen matkamme.

Seuraa meitä:

Instagramissa.