Hae
Elämänmakuista matkaa

Tätä et tiennyt minusta vai tiesitkö sittenkin?

Kirjoitin jokin aika sitten Instagramin puolelle 8 – faktaa minusta mutta ajattelin heittää ne myös tänne blogin puolelle, lisäten neljä uutta tietoa joukkoon! Tätä et tiennyt minusta-otsikon alla olevat jutut ovat osin Instagramin puolelta mutta sisältävät myös sellaisia juttuja, mitä ei instan puolella ollut! Sellaisia mitä  en ennestään ole blogiin välttämättä kirjoitanut. Mitkä 12 jutuista on sellaisia mitä et tiennyt minusta?

1. Olen käynyt ensimmäisen luokan kahdesti koska en oppinut lukemaan ensimmäisen luokan aikana. Mulla on tosi paha kirjoitus-, ja lukihäiriö, josta johtuen lukeminen takkuili. Aikuisiällä se heijastuu siten, että mulla kestää sisäistää teksti tai jos luen ääneen jotain pitää tekstiä, saatan änkyttää taikka lukea jonkun sanan aivan toisin millaisena se oikeasti lukee.

2. Laskin tuossa, että olen pussannut aikuisiälläni (alkaen siitä, kun jäin vuonna 2015 avioeron jälkeen, kymmenenvuotisesta suhteesta sinkuksi, aina loppuvuoteen 2017 saakka hypätessäni jälleen parisuhteeseen) yhteensä kymmentä miestä. Sittemmin eron osuessa tuulettimeen, on lukema pysynyt alkuperäisessä. Halusitte kuitenkin tietää ? Olen nimittäin vähän sellainen nainen, että en pussaa menemään, vaikka ei siinäkään mitään pahaa ole. Harkitsen tarkoin pussaus kohteeni, voisin sanoa. Kunnes katsahdan aikaa erilaisiin kokemuksiin todetakseni ystäväni sanojen mukaan jotain, olisi voinut jättää kuitenkin kokematta.

Suhde omaan vartaloon.

3. Olen asunut koko ikäni 13 eri kodissa, joista aikuisiällä kuudessa eri kodissa. Nytkin mulla on muuttokuume mutta lapset menevät etusijalle, joten ei olla hetkeen muuttamassa.

4. Jos en saa aamuisin olla pientä hetkeä hereillä, yksin, niin päiväni lähtee takkuisesti käyntiin. En vaan saa mitään irti, jos heti herätessään joku on vaille jotain.

5. Suhteeni omaan vartalooni on viharakkautta. Nuorempana sairastin bulimiaa, joka aikuisiän kynnyksellä jäi taaksepäin eikä todellakaan pelkoa, että puhkeisi uudestaan. Mutta en ole koskaan tuntenut vartaloani täysin omakseni vaan omaan vartaloa kohtaan viha-rakkaussuhteen. Toisena hetkenä arvostan kroppani tekemää työtä mutta toisena hetkenä haaveilen jostain paremmasta. Tämä kumpuaa osin käsikädessä suhtautumisesta omaan itseeni mutta myös ulkopuolisten sanoista taikka arvosteluista, ja siitä miten olen saanut tuntea jääväni naisena kakkoseksi. (toim.huom. Se miten välillä näen itseni, ei kantaudu lasten korville vaan olen heidän edessään normalisoinut kehot ja painotan heille kehopositiiviseen ajattelutapaan.) Milloin vartaloni on ollut ulkopuolisen silmin liian pieni, milloin olen ollut tikku, milloin pukeutunut ”miehisesti”, milloin sitä, jolloin tätä mutta ei koskaan hyvä.

ajokortiton jäätelöhirmu!

6. Tatuointeja on jo tai oikeastaan vasta viisi – yksi niskassa, neljä käsissä. Sanon vasta siksi, koska tahtoisin niitä lisää ja toiveissani olisi käydä vielä tämän vuoden puolella ottamassa yksi uusi tatuointi.

7. Voisin syödä koko lootan Ainon lakritsi jäätelöä!! Se on niin törkeän hyvää!!

8. En omista ajokorttia koska tyhmänä jätin kakkosvaiheen ajamatta mutta sittemmin olen haaveillut ajokortin uudelleen ajamisesta. Lykkään sitä vaan koko ajan vedoten, milloin mihinkin syyhyn mutta ehkä sitten jossain vaiheessa?

Aloitan ja lopetan asioita nopeasti.

9. Olen kova tyttö aloittamaan asioita mutta myös lopettamaan asioita. Oon aloittanut ja lopettanut yhtä nopeasti niin valokuvakirjan teon kuin tankotanssin, että kirjan lukemisen. Keskityn todella harvaan asiaan pitkäjänteisesti. Innostun nollasta sataan ja kiinnostus lopahtaa yhtä nopeasti sadasta nollaan.

10. Mun pupu kuoli, kun olin 22-vuotias ja Roki oli best lemmikki ikinä!

11. En tykkää olla huomion keskipisteenä tai kävellä ihmisten ohitse. Katon tosi usein tyyliin varpaita tms.jos pitää kävellä esim. kaikkien ihmisten ohi, jotka ovat vaikka bussipysäkillä. Kamalaa on myös se, jos joku haluaa ottaa musta kuvan ja pitäisi katsoa kameraan.

12. Maailman paras aamupala on tuorepuuro tai perus kaurapuuro. Kuukaudessa ei kovin montaa aamua ole, jolloin en puuroa aamupalaksi syö. Teen sitä aamupalaksi itselleni niin arkena kuin juhlapäivinä koska se on vaan niin hyvää!!

 

Sellaisia juttuja! Vähän kevyempiä mutta myös diipimpiä! Samaistutko mihinkään kohtaan? Entä oliko kaikki sulle jo ennestään vanhaa nippelitietoa??

-Ida

 

Lue myös:

Paljastuksia musta.

Esittelytekstin avaus.

Seuraa meitä:

Instagramissa.