Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikkokatsaus – synttäriviikko.

Meillä on syksyisin juhlaa juhlan perää, kun koululaisilla on kolmen viikon hajuraolla syntymäpäivät. Olen jo vuosia keskittänyt heidän juhlansa samalle ajankohdalle, jotta mummien ja kummien ei tarvitse tulla lyhyen ajan sisään kahdesti kemuihin. Lisäksi olen päässyt itse helpommalla, kun hoidan yhdellä kattauksella kaikki. Tähän asti. Yhdellä kattauksella hoitamisen etu on juuri se, että tarjottavat voi kattaa yhdellä heitolla mutta sen huono puoli on ollut se, että tupa on täysi. Täydessä tuvassa ei juurikaan istuta höpöttelemään ja nautita kahvista rauhassa. Mikä on toki ollut aina ollut osa juhlia! Mutta tänä vuonna halusin tehdä toisin ja toivoin, että meillä olisi synttäriviikko. Synttäriviikolla olen porrastanut eri päiville vieraat ja meidän tekemisemme, jotta pääsemme keskittymään myös yhdessä oloon ja lapset saavat leikkiä pienemmissä porukoissa.

synttäriviikko – pyöreät luvut.

Juhliminen käynnistyi näyttävästi eilen, lauantaina, kun esikoiseni täytti pyöreät kymmenen vuotta! Jestas mikä merkkipaalu! Olen hypettänyt tätä ikää pitkin syksyä, kun taas esikoiseni on ollut sitä mieltä, että se on luku siinä missä muutkin. Eihän se kuitenkaan näin ole. Kymppipäivän kunniaksi esikoiseni pääsi kahden ystävänsä kanssa Rush-trampoliini puistoon yhdessä mummin eli äitini kanssa. Siellä he aikansa pomppivat ja tulivat sitten hikisen nälkäisinä kotiimme, jossa odotti tarjottavat. Hodareita, limua, jäätelökakku, sipsiä ja karkkia. Juuri tarpeeksi eikä yhtään liikaa kolmelle lapselle. Herkku övereiden jälkeen lapset saivat pelailla suosikki pelejään ja viettää aikaa yhdessä, legoilla rakennellen.

Siitä jatkoimme loppuillan perheen kesken uusilla lahjoilla leikkien ja rakennellen. Esikoiseni sai lahjaksi kolme yllätystä – kaksi legopakettia ja yhden hupparin. Hän toivoi vain yhtä pakettia, mutta kymppipäivän kunniaksi halusimme hänelle enemmän yllätyksiä.

yövieraita ja ystäviä.

Lauantain jälkeen tuli sunnuntai ja haimme tänään lasten serkun meille pariksi yöksi, syysloman kunniaksi. Seuraavat pari yötä tuvassa tulee olemaan neljä lasta ja pääsemme huomenna vastaanottamaan lisää synttärivieraita, kun muutama ystäväni tulee lapsineen kylään, juhlimaan koululaisia. Koululaisten juhlinta jatkuu tiistaina, kun apinan kummitäti tulee kylään. On muuten tosi kiva ajatus, että saamme tänne ripotellen vieraita. Ihana kun pääsee rauhassa viettämään aikaa heidän kanssaan, joita ei ihan liian usein näe.

Synttäriviikko saa myös kohokohdan ja se on ehkä keskiviikko! Silloin lähden ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen koululaisten kanssa kotoa, ilman vauvaa. Ajatelkaa, viimeksi puolivuotta sitten teimme jotain yhdessä ilman vauvaa. Voin sanoa meidän jokaisen kaivanneen tätä hetkeä. Keskiviikkona lähdemme Selloon Raxiin ja elokuviin. Super mahtavan luksusta!

hetki myös hengähdykselle.

Alkuviikon tohinoiden jälkeen pääsen hengähtämään pariksi päiväksi, kun koululaiset lähtevät torstaina isälleen. Lauantaina sitten jatkuu juhlinta sukulaisten kera, ja siitä sitten juhlien päätyttyä jatkan Maxin kanssa kaksin oloa, koululaisten lähtiessä takaisin isälleen.

Sitten olisikin tämän vuoden synttärihumut siinä. Seuraavaksi on vuorossa joulu ja jos multa kysytään, ensimmäistä kertaa ikinä joulun kaupallisuus ahdistaa mutta siitä lisää toisessa käänteessä. Nyt vaatteet vaihtoon ja kohti serkun hakua. Meillä on tulossa ihan mahtava synttäri viikko!

Vietetäänkö siellä syyslomaa vai alkaako teillä vasta seuraavalla viikolla?

 

Ida

 

Lue myös:

Missä isi on?

Onko mulla enää mitään annettavaa?

Teinivuoteni – voi äiti parka!

Seuraa meitä:

Instagramissa.