Piirakassa vaihtelu virkistää.
Leivoin vaihteluksi uudenlaista piirakkaa koska piirakassa vaihtelu virkistää. Juhlasta toiseen olen tarjoilut samaa piirakka mutta tällä viikolla pistin pöytää vaihtelua. Huomatakseni, että vaihtelu maistui myös vieraille. Perinteisen kinkkupiirakan sijaan tein mausteisen tacopiirakan. Tämä yllätti itsenikin sillä olen aika kaavoihin kangistunut ruuan laitoin ja olemattoman leipomisen suhteen. Harvoin kokeilen mitään uutta mutta nyt se kannatti! Kokeiluni yllätti jopa vieraat sillä yksi, jos toinenkin epäili sitä, että olisin tehnyt pohjan itse. Tämä kertoneen sen, että en todellakaan ole mikään jauhopeukalo. Mutta millainen piirakka sitten virkistää vaihtelua?
Mitä tuli pohjaan?
3dl jauhoja
2dl valion flora culinesse (vähempi olisi riittänyt eli varmaan about 1-1,5dl ja sitten vaan enempi vettä)
3rkl vettä
- Kaikki samaan syssyyn kippoon ja sekoitus!
- Uunissa 200 10min -pois uunista.
Mitä tuli täytteeksi?
400g jauhelihaa
1pss tacomausteseos
1/3 punasipulia
1/2 punaista paprikaa
1/2 prk Pirkan juustokastiketta
Kourallinen murskatttuja nachoja
- Paistoin jauhelihan pannulla ja loppuvaiheessa heitin pilkotun sipulin, paprikan ja mausteet pannulle sekä lorauksen vettä. Paistelin hetken.
Mitä seuraavaksi?
- Uunista on otettu pois 10min kypsytellyt piirakka, tämän päälle levitin jauheliha sörsselin.
- Jauheliha sörsselin päälle juustokastikkeen.
- Paistelin piirakkaa noin 20min uunista, otin pois ja lisäsin päälle nachoja. Tadaa piirakka valmis pöytää!
Sellainen kokeilun arvoinen piirakka syntyi poropeukalon käsissä!
Leipuri Ida kuittaa.
Lue myös:
Viikkokatsaus – mitä kuuluu viikkoon?
Seuraa kokkailuitani