Hae
Elämänmakuista matkaa

Vinkkejä imetykseen.

Tämän viikon ajattelin käynnistää postauksella, joka pitää sisällään kahdeksan vinkkiä imetykseen. Nämä ovat vinkkejä, jotka olen itselläni todennut hyväksi, joko auttaen vähäisiinkin vauvan mahavaivoihin taikka nostaneet omaa hyvinvointia. Näiden oivallusten kautta olen saanut luotua meidän imetystaipaleen rennoksi ja sujuvaksi.

Juon paljon jopa puoli litraa imetyksellä. Miten imetyksen aikana voikaan iskeä törkeä jano?! En vaan tajua mutta tämän huomasin ja opin kantapään kautta. Parin ensimmäisen viikon ajan kärsin päivittäisestä päänsärystä ja mietin, että mikä voi sen laukaista. Kunnes läheltä sanottiin, että vesi. Vedenjuonti mutta myös muiden nesteiden juonti vei päänsäryn mennessään. Huomasin ja huomaan vieläkin monesti imetyksen kanssa sen, miten jano iskee tajuntaan melko äkkiä. Ihan vaan istuessa ja imettäessä.

Vältän suklaata Siis r a k a s t a n suklaata ja voisin syödä sitä levytolkulla! Minulla on kolme suosikki suklaata, tavallinen, pähkinä ja ranskanpastilli – fazerilta tietenkin? Voisin syödä näitä joka päivä MUTTA jos syön suklaata yhtä patukkaa enempää, niin Maxille tulee mahakipeäksi. Jep. Tämä on kofeiinin lisäksi ainut herkkuni mitä en voi syödä mielenmäärin ja sekös joskus ketuttaa. Muutaman kerran olen syönyt levyllisen suklaata ja kappas, siinä vaiheessa täällä ei nuku kukaan.

Rajoitan kofeiinia –

Samoista syistä, kun edellisessä kohdassa. Voisin lipittää limuja, batterya ja kahvia miten sattuu mutta kiitoksena saan siitä itkevän vauvan, joten olen rajoittanut kofeiini annokseni noin kahteen-kolmeen kuppiin päivässä. Tai jos juon limua, niin juon ehkä yhden kupin kahvia sen lisäksi.

Muistan syödä Teen edellisiltana esimerkiksi aamulle tuorepuuron valmiiksi. Vastasyntyneen aikoihin pidin jääkapissa paljon pientä naposteltavaa koska silloin alussa Max tuntui syövän todella hitaasti ja pitkästi. Silloin oli pakko pitää nopeata ja valmista ruokaa, naposteltavaa saatavilla. Herkkuja unohtamatta! Silloin tilasin meille usein ruuat Woltista tai tein etukäteen jääkaappiin ison satsin samaa ruokaa, jotta nälän yllättäessä olisi jotain mitä syödä samalla kun imetän.

Rentoudun Rentoutuminen on tärkeää. Se, että olen rentoutunut ja rohkeasti imettänyt esimerkiksi julkisella paikalla, on itselleni iso asia. Olen myös kotona ottanut iisisti enkä ole stressannut siitä, jos yhtenä kertana Max syö tunnin ja toisena kertana viisi minuuttia.

Istun hyvällä omalla tunnolla –

Varsinkin vastasyntyneen kanssa oli tärkeää, että sallin itselleni istumisen alan. Sen, että ei tarvitse koko ajan olla touhuamassa kotona vaan minullakin on lupa istua ja pitää imetysmaratonia. Siinä samalla katsoin muutaman sarjan kauden loppuun sekä herkuttelin, että söin ja join. Näppärää!

Pukeudun mukavasti Aina välillä otan pukeutumisesta stressiä ja yritän pukeutua toisenlaisesti. Huomatakseni, että rento pukeutuminen on niin minua ja tuo itselleni hyvän fiiliksen. En ole ostanut yhtään imetysvaatetta vaan mukautan oman vaatekaapin sisällön imetystä varten. Se tuo jo itsessään minulle hyvän ja rennon olon.

Pyydän apua – Olen aktiivisesti hyödyntänyt niin neuvolan puhelinpalvelua kuin imetystuki ry:n chattia jos mielessäni on ollut mitään mikä liittyy imetykseen!

Sellaisia vinkkejä minulla on imetykseen. Millaisia vinkkejä sinulla on imetykseen?

 

Ida

Lue myös:

Äiti, joka ei imetä.

Imetys kokemukseni.

Seuraa meitä:

Instagramissa.