Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikko 47 – vartin kooste.

Silloin kun aikaa ei ole paljoa, niin on pistettävä ajastin päälle ja laitettava vartiksi kello käymään. Sain hetki sitten Maxin unille ja annoin koululaisille pelihetken, pyykinpesukone pyörii viimeisiä minuutteja, joten nyt on tämmöinen vartin luova aika menossa. Millainen viikko 47 – on vartin koosteena?

viikko 47.

Viikko 47 huipentui siihen, että lähdimme lasten kanssa päiväretkelle kirpputorille ja samalla reissulla haimme Torista tehdyt kaupat. Sovin eilen kauppojen haun tälle päivälle ja katsottuani, että julkisilla meiltä kohteeseen menisi yli 30km suuntansa, ajattelin hyödyntää tämän päivän ehdottamalla lapsille retkipäivää. He innostuivat ajatuksesta, että lähdemme päiväksi liikenteeseen bussilla sekä metrolla. Hoksasin kauppoja tehdessä, että samalla ilmansuunnalla olisi kirpputori nimeltään Nella&Nuttu. Olin jo muutaman kerran miettinyt, että tahtoisin mennä käymään siellä, joten tämä oli oiva hetki lähteä pyörähtämään sielläkin.

Ennen reissuun lähtöä pakkasin mukaan hyvää mieltä, kourallisen hermoja ja termarillisen kahvia sekä asenteen! Ihan vaan koska tiesin, että reissulla pitää suunnistaa ja päiväretki kolmen lapsen kanssa saattaa vaatia joskus hieman joustamista ja kärsivällisyyttä. Otin reissuun mukaan Manducan sillä olen havainnut, että Max viihtyy siinä mukavasti silloin kun vaunuissa pötköttely ei kiinnosta yhtään. Tälläkin reissulla Manducalle tuli käyttöä siinä vaiheessa, kun suunnistimme Isosta Omenasta kirpputorille.

Kirpparilta tarttui mukaan Maxille muutamat töppöset sekä fleecehaalari, koululaiselle kirja ja toiselle koululaiselle keppihevonen, yhteishintaan 13€. Halvasta hinnasta huolimatta tuumasin reissun aikana, että ihan heti en lähtisi uudestaan samanlaiselle reissulle mutta jollekin toiselle ehdottomasti! Mietimme lasten kanssa bussimatkalla kotiin, että voitaisiin tehdä useammin retkipäiviä erilaisiin paikkoihin. Kenties jonnekin toiselle pääkaupunkiseudun kirpputorille. Saa suositella muita paikkoja!

Reissusta teki onnistuneen se, että:

Max oli tyytyväinen reissussa ja malttoi jopa nukahtaa vaunuihin. (yleensä hän ei nukahda niihin eikä viihdy kaupoissa).

Koululaisilla oli hyvä meininki koko ajan ja heillä oli hauskat sanaleikit kotimatkalla.

Oli mahtavaa, miten puhalletaan reissuissa yhteen hiileen.

Se, että kaikilla oli hyvä meininki ja intoa olla tutustumassa uusiin paikkoihin.

Vielä olisi viisi minuuttia jäljellä ajastimessa ja mietin, mitä sanoisin. Varmaan sen, että kokonaisuudessaan tämä viikonloppu on ollut hyvä ja onnistunut. On ollut jotenkin sellainen hyvä fiilis koko viikonlopun ja hauskaa yhdessä. Kaikki on kaikin puolin mennyt hyvin. Perjantaina kävimme kaupoilla, lauantaina porukat kävivät meillä ja katsoimme illalla lasten kanssa leffan, ja tänään puolestaan oli retkipäivä. Aika paljon kaikkea kivaa yhteistä tekemistä! Lisäksi laitoimme tänään jouluvalot ikkunaan ja kun olen tämän tekstin kirjoittanut, menen koululaisten kanssa alakertaan jäätelölle ja katsomaan Mysteeri laulajat – ohjelmaa. Mukava päätös tälle viikonlopulle!<3

Toivottavasti teilläkin oli kiva viikonloppu!?

Tosissaan saa suositella pääkaupunkiseudun kirpputoreja, missä kannattaisi käydä?

Ida

 

Lue myös viikon postaukset:

Syli on vauvan turvapaikka.

Meidän päivärytmi.

Neljä vuotta sitten ihastuin.

 

Seuraa meitä:

Instagramissa