Hae
Elämänmakuista matkaa

Blogin luetuimmat postaukset.

Ajatelkaa, vuosi sitten marraskuun 23. päivä aloitin blogin kirjoittamisen vailla tietoa ja ymmärrystä siitä, että miten tekstejä jäsennellään tai miten kirjoittaa siisti, luettavissa oleva postaus. Aloitin kirjoittamisen ihan nollasta. Kirjoitin kirjoitusvirheitä täynnä olevia postauksia (huom! tulee niitä virheitä vieläkin mutta sallittakoot se luki-, ja kirjoitushäiriöiselle ;)), yhteen pötköön ja annoin ajatuksieni vaan tulla. Siinä ei näin jälkikäteen mietittynä ole mitään pahaa sillä tekstit, jotka on julkaistu vuosi sitten ovat täyttä tunnetta sen hetkisen elämäntilanteen vuoksi. Yli vuodessa postauksia on kertynyt jo 209– tämä teksti mukaan lukien, 210 ja tänä aikana on muodostunut selkeä kärki viisikko luetuimmista postauksistani. Blogin luetuimmat postaukset ovat jokainen tärkeitä minulle ja niiden oleminen viiden parhaan joukossa on isoa asia. Jotta välillä tulisi vähän kevyempää postausta, niin listaan teille tähän blogin luetuimmat postaukset, siinä järjestyksessä missä ne ovat.

  1. Isä voi evätä lapselta isän.

”Minun päähäni ei mahdu se, että jos kaksi aikuista ihmistä ovat yhteisymmärryksessä päättäneet olla käyttämättä ehkäisyä ja sen seuraamuksena nainen tulee raskaaksi, niin mies voi sanella toimintansa tämän jälkeen. Minä en vaan käsitä, että jos mies ei ole valmis lapseen, niin miksi hän ei huolehdi ehkäisystä? Missä ajatuksen nystyrät sillä hetkellä on, kun mies tumaa, ettei ehkäisyä tarvitse. Jokainen aikuinen kuitenkin tietää sen, että raskaus on AINA mahdollista, jos ei käytä ehkäisyä. (Toki on se mahdollista myös ehkäisyn kanssa).”

Näin kirjoitin blogini suosituimpaan postaukseen. Tämän postauksen asia on asia, josta voisin paasata loputtomiin. Olen kirjoittanut samankaltaisia postauksia jo muutamia ja seison jokaisen postauksen takana, jossa kirjoitan siitä, miten isä voi lapsensa hylkää ja loistaa poissaolollaan. Samaan aikaan tosin nostan esille sitä, miten upeaa duunia äidit tekevät siinä vaiheessa, kun hoitavat niin isän kuin äidin roolin – yhdessä paketissa.

  1. Rakenneultra – kaksi istukkaa.

”Olin kahden istukan löytymisestä hieman hiljaista naista ja ihmeissäni enkä oikein vieläkään käsitä sitä, että juuri multa löytyi toinen istukka. Ylimääräinen ja kookas sellainen. Mutta näillä mennään. Onnekseni asia selvisi jo näillä viikoilla ja asiaan pääsee valmistautumaan etukäteen. Soitin eilen myös lähipiirin läpi ja halusin heidän kanssaan jutella asian läpi ennen kuin käsittelen tätä asiaa julkisesti.”.

Se, että raskaana ollessani rakenneultrasta löytyi kaksi istukkaa, oli pysäyttävä asia ja muutti raskauden riskiraskaudeksi. Riskiraskauden vuoksi raskautta seurailtiin tiuhasti. Aluksi kerran kuussa ja melko pian kahden viikon välein. Sittemmin toinen istukoista alkoi vuotamaan ja Max syntyi sektiolla, keskosena.

  1. rv 23 oireet ja kuulumiset.

”Raskausoireista kaikista inhottavin on liitoskivut! Ne tuntuvat ihan haaro välissä asti todella voimakkaalta kivulta ja ihan syvällä luussa saakka. Vihaan niitä ihan todella koska liitoskivut rajoittavat paljon elämääni sekä arkista tekemistä. Ja jos ei rajoita, niin hidastaa ainakin. Liitoskivut saattavat iskeä esimerkiksi istuessani pitkään samassa asennossa tai käytyäni kävelyllä. Näkisitte, millaista on vaihtaa nukkumaan mentäessä asentoa. Vaihdan asentoa puolelta toiselle, varsin hitaasti ja samalla siirrän kahta tyynyä mukanani koska suhteellisen hyvä uniasento tulee siinä, kun tyyny on jalkojen välissä.”.

Miettiessäni raskauttani, siitä tulee mieleen yksi asia – liitoskivut. Jestas miten kipeä olin läpi raskauden ja melko varhaisista viikoista asti. En ollut koululaisten kohdalla kokenut niin kipeää ja mielialan vaihtelua täynnä olevaa raskautta mitä koin Maxin kohdalla, ja se oli todella raskasta. Olin aivan voimaton omien kipujeni kanssa ja se, että en pystynyt suoriutumaan arjesta totutusti, oli kova pala. Haluaisinko olla taas raskaana? En todellakaan!! 😀

  1. Kun raha ahdistaa ja joulu tulee, niin vituttaa.

”On hetkiä, jolloin kaikkeen ei pysty ja sitten on hetki, jolloin voi huokaista hetkeksi helpotuksesta. Jälkimmäisiä hetkiä on harvoin ja ensimmäisiä hetkiä enemmän. Kaikki tämä vain siksi koska olen joskus pistänyt rahaa haisemaan ja jouduttuani velkakierteeseen, syöksyin samalla pelastamaan toisen talouden. Vain huomatakseni, että käteen jäi isompi laskupino. Tehtyä ei saa tekemättömäksi ja jossittelu on turhaa mutta siltin halusin sanoa, että raha on suuri ahdistuksen kohde, jonka kanssa kamppailen päivittäin.”.

Tämän postauksen myötä toi esille rahallisen tilanteeni ja hieman häpeillen toin asian esille. Olin jo muutaman kuukauden halunnut kirjoittaa rahasta postauksen mutta en uskaltanut. Sydäntä lämmittävästi sain kuitenkin tämän postauksen myötä äärettömän ihania viestejä teiltä, kiitos<3

  1. Matkan takana – meidän perheemme.

”Perheeseeni kuuluu 9-vuotias poika, joka tunnetaan blogissa nimellä Isoveli ja 7-vuotias tyttö, joka tunnetaan blogissa nimellä Sisko. Koululaisten lisäksi perhe täydentyy toukokuussa 2021 h-hetkensä saavuttavalla, mahassa hentoisen vahvasti potkivalla pojalla, joka tunnetaan nimellä Pulla. Pulla on tähän mennessä saavuttanut raskausviikon 20, joten h-hetki lähestyy. Heidän lisäksi meidän perheeseemme kuuluu neljän kuukauden ikäinen karvainen kaveri, nimeltään Naxu.”.

Viidenneksi luetuin postaus on kertomus siitä, että millainen jengi on matkan takana. Olen kirjoittanut tämän postauksen jo tammikuun neljäs päivä ja sama poppoo täällä häärii yhä. Tosin tuosta tekstistä on muuttunut se, että kutsumanimet ovat  – koululaiset ja Max.

 

Kiitos, että luette tekstejäni ja kiitos teidän, nämä ovat blogini luetuimmat postaukset❤️ Mikä postauksistani on jäänyt eniten sun mieleen?

Ihanaa perjantaita,

Ida

 

Seuraa meitä:

Instagramissa.