Hae
Elämänmakuista matkaa

Itsenäisyyspäivän vietto.

Miten ihana olikaan aloittaa itsenäisyyspäivän vietto rauhallisissa tunnelmissa, kahvia juoden, Maxin nukkuessa ja koululaisten ollessa isällään. Sytytin heti aamulla tätä päivää varten ostetun kynttilän ja istuin kynttilän valossa, aamusta nauttien. Tämä asia, lukuisten muiden asioiden keskellä on monesti itsestäänselvyys mutta näin se ei ole monessa maassa. Sitä tottuu täällä kotimaassa niin helposti siihen, miten meillä asiat sujuvat. Monesti itsekin tulee pysähdyttyä liikaa asioiden äärelle, huonossa valossa. Siispä aamukahvia juodessa halusin hetken ajan miettiä, että miten hyvin asiat oikeasti on moneen muuhun maahan verrattuna.

Meillä on Suomessa paljon hyvää.

Ilmainen koulujärjestelmä – kaikkine asteineen.

Hyvä terveydenhuolto – kaikki pääsevät sisään, on vakuutusta tai ei.

Ilmainen sosiaalihuolto – perheitä autetaan.

Ilmainen kirjasto – mahdollistaa koulukirjojen lainaamisen tai lukemaan opettelun.

Edullista synnyttää – Maxin ja minun sairaalassani olo jakso maksoi melkein kolmelta viikolta yhteensä noin 600e.

Turvallista liikkua – Meidän maassamme lapsen voi päästää yksin koulutielle, pelkäämättä suuria pahuuksia. Lapsen on turvallista kävellä matka yksin.

Kotiäitiys – Meidän maassamme äidit saavat olla kotona vauvan ja pienen taapero ikäisen lapsen kanssa, ja sitä tuetaan.

Luonto – Meillä on upea luonto ja ihan tässä ympärillä. Mekin asumme alueella, jossa on peltoa ja metsää, upeat ulkoilu puitteet. Me saamme nauttia neljästä vuoden ajasta ja sen tuomista antimista – marjoista ja sienistä. Pystymme myös hyödyntämään luonnon tarjoamia elementtejä askarteluissa, koristeissa ja paketoinnissa.

Itsenäisyyspäivän vietto.

Tässä minun mieleeni tulleita muutamia asioita, jotka ovat meidän kotimaassamme hyvin ja joita rakennetaan koko ajan paremmaksi. Toki asiat voisivat monessa jutussa olla vieläkin paremmin, mutta tässä haluan keskittyä siihen mitä nyt on, ja mitkä konkreettisesti vaikuttavat juuri meidän perheemme elämään. Monen muun elämään myös. Meillä on Suomessa asiat hyvin ja turvallisesti.

Tänään meidän perheemme juhlisti Suomen itsenäisyyttä koristelemalla kuusen, kuten joka vuosi tänä päivänä teemme. Tämän lisäksi pöytään katettiin itsetehtyä pizzaa ja limua, jota joimme hienommista laseista. Nyt on masut täynnä ja alamme katsomaan lauantaista Game of games – ohjelmaa, jäätelö örevit syöden.

Ihanaa, rauhallista juhlapäivää!

Ida

 

Lue myös:

Viikko 48 – vartin tiivistys

Seuraa meitä:

Instagramissa.