Hae
Elämänmakuista matkaa

Kurkistus kotiimme – toivepostaus.

Yhden Instagram seuraajan toiveena oli saada postaus kodistamme ja pistin tämän toiveen eilen postaus ehdotukseen, ja valitsitte tämän tähän päivään luettavaksi. En ole kotiamme ennen kokonaisuudessa paljastanut ja pitkään mietin, että paljastanko sillä, koti on aina koti. Sain kuitenkin tehtyä tästä sellaisen postauksen mitä kautta välittyy koti meidän näköisesti. Meidän kotimme on kooltaan 3h+k+kph+wc ja tämä on rivitalo asunto, jossa on ihanasti omaa pihaa sekä mukava pohjaratkaisu, kahdessa kerroksessa.

Tässä kodissa lukumäärä ja asunnon nukkumispaikat ovat muuttaneet muotoaan useasti. Milloin olen nukkunut olohuoneessa ja milloin lapsilla on ollut omat huoneet. Joskus täällä on olohuone ollut niin koko perheen huoneena kuin aikuisten makkarina. Joskus tämä koti on ollut hyvin ahdas koti mutta nyt tämä alkaa koon puolesta tuntumaan sopivalta. Tuntuu siltä, että juuri tässä hetkessä ja tämmöisellä kokoonpanolla kodissamme on tilaa kaikille. Tilaa kuitenkin tarvitaan, jokainen joskus. Kodissamme saa mennä omaan rauhaan ja sitä rauhaa löytyy tarpeen vaatiessa jokaiselle. Vaikka meillä on makuuhuoneita erilaisia, niin esimerkiksi minun huoneeseeni saa koska tahansa mennä lupaa kysymättä, rauhoittumaan.

Kurkistus kotiimme.

Tuulikaapilta näkymät eteiseen ja olohuoneeseen.

Ulko-ovesta sisään tultua pääsee suoraan tuulikaapin kautta isompaan eteiseen. Siinä meillä on vaunuilla oma paikkansa sekä naulakkoa että kenkätelinettä. Eteisessä on monesti myös imuri, sillä olen saamaton laittamaan sitä aina tuonne imurin vieressä olevaan varastoon. Imurille on käyttöä aika usein enkä ole ostanut vielä varsi-imuria, joten tuossa peilin edessä imuri nököttää päivittäin. Välillä sen löytää yläkerrasta.

Tilavasta eteisestä pääsee niin yläkertaan, olohuoneeseen kuin keittiöön sekä alakerrassa sijaitsevaan pikkuvessaan. Kotimme luksus puolia on kaksi vessaa! Sitä arvostan aika paljon taloudessa, jossa tuntuu, että kaikilla tulee samaa aikaa vessa hätä. Kissaa myöten.

Olohuoneeseen katsoessa.

Mitä näkee olohuoneeseen katsoessa? Perheellisen olohuoneen. Meillä ollaan todella paljon olohuoneessa koko porukalla, kellon aikaa katsomatta. Vaikka koululaisilla on yhteinen huone, niin siitä huolimatta lelut päätyvät olohuoneeseen. Meillä on olohuoneessa myös kasoja -sohvalla. Siinä on tällä hetkellä, niin vaatetta kuin Maxin leluja ja lattialle katsoessa kasoja näkyy lelujen muodossa.

Olohuoneesta keittiöön.

Keittiön ja olohuoneen välissä on liukuovi, ja se on tosi kiva! Pidämme liukuovea lähes aina auki mutta tarvittaessa tilan pystyy rajaamaan. Tehdessäni ruokaa keittiössä, näkymät olohuoneeseen on loistavat ja pysyn kuulolla mitä missäkin tapahtuu. Keittiössä meillä on tällä hetkellä roskat odottamassa koululaisia, joiden tehtävä roskien vienti on. Lisäksi näette lavuaarissa astioita, jotka odottavat koneeseen pääsy vuoroa. Laitan aina iltaisin kaikki astiat koneeseen ja koneen päälle mutta eilen illalla huomasin konetiskitabletin loppuneen, joten siitä syystä meillä kertyi aamulla pieni tiskikasa.

Keittiöstä näkymä eteiseen ja pikku vessan oveen.

Ovessa näkyvät tarrat ovat ihan tämän kodin yksi lempikohdistani! Rakastan tuota lehteä ja sisustuksessa vihreää sävyä, jota voisin tunkea ihan jokaisessa muodossa musta ja kultaisen kanssa. Ostin tarrat Prismasta ja annoin poikani sijoittaa ne valitsemaani oviin.

Eteisestä katsomme portaisiin.

Portaiden kautta pääsee yläkertaan, joka näyttää niin lasten maailmalta mutta näyttäkööt! Olen viime aikoina panostanut enemmän alakerran tavaroihin ostamalla hetki sitten esimerkiksi sohvan, joten yläkerran viimeistely on jäänyt. Meillä on tosissaan kaksi kerrosta ja ylhäällä on makuuhuoneet, aula ja kylpyhuone. Kahden kerroksen kodissa vietämme usein aikaa yhdessä, samassa kerroksessa. Se ei meinaa, että teemme asioita yhdessä vaan jokainen voi tehdä omia juttujaan mutta siltin ollaan samassa kerroksessa. Lapset eivät juurikaan tykkää olla yksinään kummassakaan kerroksessa.

Työpiste aulassa.

Aulassa on koululaisen pöytä ja tuoli mutta minun valtaamanani. Olen leiriytynyt tavaroineni koululaisen paikalla ja sekös häntä joskus ärsyttää. Tällä hetkellä aulassa oleminen on tuntunut parhaimmalta paikalta tehdä hommia koneella, sillä isolle pöydälle saan levitettyä kaiken mahdollisen mitä tarvitsen. Yleensä pöytä on hujan hajan. Aulasta pääsee niin makuuhuoneisiin kuin kylpyhuoneeseen.

Pieni kylpyhuone.

Kylpyhuoneessa monesti sopu sijaa antaa. Kun yksi ilmoittaa menevänsä suihkuun, niin kaikki ilmoittaa aikeistaan heti perään. Siispä välillä pienessä kylpyhuoneessa on koko perheemme, vuorollaan menossa pesulle.

Kaksi makuuhuonetta.

Tällä hetkellä meillä on Maxilla yhteinen huone, jossa on myös keskimmäisen kampauspöytä. Pöytä on -minun vanhani. Sain sen 7-vuotiaana ja sittemmin tyttäreni on saanut tämän. Tämä oli ennen tyttäreni huone mutta minun ja Maxin siirtyessä alhaalta ylös, tuli tästä meidän huoneemme. Meidän makuuhuoneemme vieressä on koululaisten huone, josta sen suurempia kuvia ottanut sillä kuvailin asuntoa heidän ollessa koulussa enkä päässyt kysymään lupaa kuvaamiseen.

Kurkistus kotiimme – meidän näköinen.

Tämmöine on meidän kotimme. Otin tarkoituksella kuvat juuri tänään, tässä hetkessä sillä halusin näyttää kotimme teille juuri sellaisena kuin se on. Meidän näköisenä ja lapsiperheen asumana. Kotimme itseasiassa on aika kivan näköinen ja juuri meidän tekemä. Paljon on vielä kesken mutta sitä se kodin laittaminen on. Aina löytyy jotain laitettavaa ja sisustettavaa. Itseasiassa aulassa oleva hylly on täynnä meidän perheemme aarteita – minun vanhoja koulutodistuksia ja koululaisten askarteluita. Jos kurkistaisi meidän kaappeihimme, näkisi sielläkin asukkaiden jäljen.

Kiitos vielä kun äänestitte tämän postauksen tähän päivään luettavaksi<3 Toivottavasti piditte tästä!

Ida

 

Lue myös:

Raskausviikko 16.(vuosi sitten julkaisema postaus).

Seuraa meitä:

Instagramissa.