Hae
Elämänmakuista matkaa

Piparkakkutalo – leipominen lasten kanssa.

Jos pitäisi valita yksi asia mitä en tykkää tehdä lasten kanssa, sanoisin, että se on leipominen. Siitä tulee niin hirveä sotku, että mulla ei ihan höyryt aina pysy sisällä, kun näen jauhojen pöllyävän pitkin keittiötä. Voin antaa lasten auttaa ruuanlaitossa mutta leipomista yhdessä lasten kanssa yritän viimeiseen asti välttää. Yhtenä päivänä leivoimme mokkapaloja ja koululainen rikkoi kananmunan. Sitä oli pitkin tiskipöytää ja lavuaaria sekä kaapin ovea, että lattiaa ja koululaisen hupparia. Tämän sotkun keskellä menin astumaan kananmunaan ja muistin miksi vältän leipomista.

Nyt kun joulu tekee tuloaan, niin piparkakkutalo on ollut jo hetken puheissa – vaan ei minun puheissani. Koululaisten. He ovat pidemmän aikaa halunneet tehdä piparkakkutalon, ja kaikesta en voi kuitenkaan luistaa. Niinpä ostin yllätyksesi piparkakkutalon osat koristeineen ja laitoin tämän päivän perhekalenteriin vihjeen.

Arvoitus- Mitä voi rakentaa ja syödä?

Koululaisten keksittyä vastaus, olivat he innoissaan siitä, että pääsisivät tekemään kauan odotetun piparkakkutalon. Arvatkaa mistä minä olin innoissani? Siitä, että meille tuli tänään perhetyöntekijä, joka hoiti lasten kanssa piparkakkutalon tekemisen. Aineksista, jotka tulivat tänään meidän perhekalenterin luukusta. Näppärää äitiyttä!

Samalla kun laitoin Maxia yöunille, perhetyöntekijä kasasi talon koululaisten kanssa ja yhdessä koristelivat. Ajoitin ihan tarkoituksella Maxin nukkumaan laittamisen piparkakkutalon kasaamisen kanssa samalle hetkelle sillä jo siinä vaiheessa, kun kamppeet nostettiin pöytään, aloin tuntemaan nousevaa höyryä.

leipominen lasten kanssa.

Oli kiva mennä takaisin alakertaan, jossa odotti ihana piparkakkutalo ja siivottu keittiö. Seuraavaksi koululaiset alkoivat puhumaan, että kohta pitäisi paistaa pipareita. Mietin, että kenelle sen homman nakitan heidän kanssaan tehtäväksi. Piparit ovat hyviä ja lasten tekeminä suloisina mutta se itse tekeminen, pipareiden kaulinta ja muoteilla painelu sekä paistaminen ei ole yhtään minun juttuni. Koristelusta puhumattakaan.

Koristelussa on jotain suurta voimaa. Se on nimittäin hyvin näppärä tapa katkaista hermosuoni! Siinä vaiheessa, kun koristeita kaataessa purkin sisältö leviää hups – sanan avustuksella, olisi paikallaan lähteä keittiöstä. Ei koululaisten vaan minun.

On kiva, että keittiön pöydällä komeilee piparkakkutalo mutta yhtä kivaa on se, että minun ei  tarvinnut sitä tehdä.

Ida

 

Lue myös:

Meillä uskotaan joulupukkiin.

Seuraa meitä:

Instagramissa.