Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikko 51 – vartissa ajatuksia joulusta.

Viikko 51 – joulu. Miten tänä jouluna näkyikään vahvasti se, että perheessämme mennään yhden vanhemman vetovastuuna. Joulu oli aivan ihana, rauhallinen mutta myös käänteitä sisältävä, että muutaman kerran hermoja kiristävä. Hetkenä, jolloin vauva tarvitsi tiiviisti syliä ja koululaiset olisivat tarvinneet huomiota takapihalla, piti miettiä, miten tilanteesta selviän. Nokkelana neitinä pidin vauvaa sylissä, nosti sälekaihtimet kattoon ja samalla kun lauloin vauvalle, ihastelimme ikkunan toisella puolella lumessa temmeltäviä koululaisia. Saman kaltainen tilanne oli eilen, joulupäivänä, kun kävelimme kolmen kilsan päähän äidilleni ja lyhyt matka taittui tunnissa. Tunnissa siitä syystä, että yksi huusi kurkkusuorana vaunuissa, rauhoittuen vain siihen, että tunsi käteni poskella. Samalla kun toinen itki valtoimenaan mahakipuaan, lumen tuiskeessa.

Sillä hetkellä sain jälleen ratkoa asia ihan itse ja kieltämättä tuli sellainen rintarottingilla fiilis, kun vihdoin pääsimme äidilleni. Kolme lasta, yksi aikuinen – voin kertoa, että näin juhlapyhien alla ystävän tuomat suklaat ovat tulleet tarpeen!

Rakastan aikaa lasten kanssa,

pidän juhlapyhistä

mutta

samalla pidän itseäni voittajana.

viikko 51 postaukset.

Maanantai – Kissa ja vauva samassa taloudessa.

Keskiviikko – Käteen jäi leivänpaahdin ja suunnaton vitutus!

Torstai – Esittelyteksti minusta!

Perjantai – Jouluaatto, yhdessä oloa ja soitto hätäkeskukseen.

viikko 51 – toiveet toteen.

Joulussa toteutui kaikki toiveeni – valkeasta joulusta, lasten iloon ja yhdessä oloon. Miten tunsinkaan pitkästä aikaa, että joulu oli meidän perheemme näköinen. Kaikkina hetkinä. Myös sillä hetkellä, kun seisoin vauva sylissä eteisessä, odottaen ensihoitajan tuovan ambulanssissa kirjaamaansa kotihoito ohjetta, kissan kaataessa kuusen kumoon. Silläkin hetkellä mietin, että tämmöinen on meidän perheemme touhu. On paljon iloa, on sekasortoa ja sattumuksia mutta myös tiivistä yhdessä oloa, että luottoa jokaisen perheenjäsenen olemiseen siinä vierellä. Oli hetki millainen hyvänsä. Nämä onvat aika tärkeitä tunteita ja ne näkyivät hyvin selkeästi meidän joulussa. Se, miten tiivis nelikko me olemme.

Toivottavasti sinäkin olet viettänyt ihanan ja hyvän joulun!<3

Ida

 

Seuraa meitä:

Instagramissa.