Hae
Elämänmakuista matkaa

Vauvan äitinä oleminen on parasta.

Kirjoitin toukokuussa siitä kuinka kolmas kerta toden sanoo ja silloin mulla oli sellainen tunne, että kolmannen vauvan kohdalla vauvan äitinä oleminen on parasta kuin koskaan ennen. Silloin sitä tunnetta oli kestänyt kuukauden ja nyt sen tunteen ääneen sanomisesta on yli kahdeksan kuukautta. Voin yhä sanoa, että kolmannen vauvan kohdalla vauvan äitinä oleminen on parasta. Maaliskuun lopussa en ollut valmis vauvan tuloon ja pelotti, että mitä siitä tulee, kun saan vauvan. Tunteet ja pelot olivat pinnassa enkä osannut toivoa saavani näin hyvää sidettä vauvaan mitä meillä on.

Vauvan äitinä oleminen on ihan parasta! Sunnuntaiaamuna apinan ollessa rinnalla, hän alkoi jälleen toisella nyrkillä leipomaan tissiä ja toisella kädellä hypistelemään paitaani. Siinä hetkessä alkoi jälleen hymyilyttää. Miten ihana hetki se olikaan, kun apina oli käpertynyt sylissäni, tehden omaa rituaaliansa minkä hän on imetyshetkille keksinyt. Sydämeni oli aivan rakastunut sillä hetkellä.

hetket vauvan äitinä.

Meillä on vauvan kanssa paljon ihania ja kivoja hetkiä, joita kutsun tähtihetkiksi. Siinä missä vauvalla on koululaisten kanssa omat juttunsa, on hänellä omat juttunsa myös minun kanssani. Hän tunnistaa jo ilmeistä ja eleistä sen mitä kohta kenenkin kanssa tapahtuu, ja osoittaa sen reagoimalla siihen. Esimerkiksi vauvan kanssa toinen koululaisista laulaa nostamalla kolme sormea pystyyn, ja jo siitä vauva alkaa innosta huhkimaan koska siitä seuraa heidän laulu hetkensä. Minun ei puolestaan tarvitse kurkata kuin nurkan takaa, niin hän saa innokkuus hepulit! Hetket vauvan kanssa ovat arvokkaita ja miten kivaa, ja rikasta onkaan olla kolmannen kerran vauvan äiti saaden tästä niin paljon irti.

vauvan äitinä olemisen voisi purkittaa.

Tuntuu, että tämän tunteen voisi purkittaa sillä en haluaisi koskaan menettää tätä fiilistä. Tämä tunne vauvaa kohtaan on jotain niin voimakasta ja ihanaa, että toivon tämän kantavan monta vuotta. Välillä jopa soimaan itseäni tästä tunteesta sillä joskus tulee sellainen fiilis, että se olisi koululaisilta pois, vaikka eihän se ole. He saavat omat hetkensä ja heidän kanssaan meillä on omat juttumme. Eikä se miten tunnen vauvaa kohtaan, ole aikaisemmilta vauvavuosilta pois. Tilanteet ovat myös niin erilaiset, että ei niitä voi verrata.

Aikoinaan olin ydinperheenä raskaana, nyt olin yksin raskaana, joten varmasti sekin vaikuttaa siihen millainen side vauvaan muodostuu. Meidän kahden siteemme tuntuu jo nyt olevan todella vahva ja nautin jokaisesta hetkestä vauvan kanssa. Niin silloin kun hän on sylin tarpeinen kuin silloin kun hän repii hiuksiani. Vauvan äitinä oleminen on vaan niin parasta aikaa, ettei tosikaan!

Voisin purkittaa vauvan äitinä olemisen tunteen, jotta tulevaisuudessa voisin ammentaa siitä hyviä tunteita ja ottaa niitä siihen hetkeen, kun vauvasta tulee esiteini, joka osaa hyppiä silmille.

Vauvan kanssa oleminen on erilaista.

Vauvan kanssa oleminen on ihan erilaista, millaista raskaana ollessa ajattelin sen olevan. Tämä on täydellistä, silloin ajattelin, että vauvan kanssa oleminen menee siinä missä kaikki muu oleminen. Vauvan kanssa voi olla vuorovaikutuksellista, hauskaa ja hetkessä elämistä, että pysäyttävää ja rakkauden täyteistä. Kolmannen vauvan kanssa oleminen on myös rennompaa, luottavaisempaa ja rohkeampaa.

Nautin ihan mielettömästi siitä, että saan olla vauvan äiti, on hetki sitten millainen tahansa. En ole kertaakaan kokenut vauvavuotta raskaaksi tai odottanut sen päättymistä, päinvastoin. Vauvavuosi on ollut täydellinen. On ollut ihan parasta olla vauvalle kotiäiti ja olen onnellinen, että virallista vauvavuotta kestää vielä noin neljä kuukautta.

R-A-K-A-S-T-A-N olla äiti vauvalle. Tämä on elämäni yksi parhaimmista jaksoista.

Ida

 

Lue myös:

Kolmas kerta toden sanoo.

Tylsän hauska vauva.

Seuraa meitä:

Instagramissa.