Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikko 1 – someton viikonloppu.

Huomasitteko, pidin somettoman viikonlopun. Ajatus tästä lähti maanantaisessa etätapaamisessa, jossa ilmoille nousi, että voisin joskus kokeilla olla päivän ilman harrastustani – blogia ja Instagramia. Suorastaan järkytyin ehdotuksesta – sehän olisi sama kuin joku lumiukko olisi ilman nenää. Perjantai-iltana tuli kuitenkin tunne, että huomenna eli lauantaina kokeilen olla ilman Instagramia ja blogia. (facebookissa salllin itseni käydä sillä se ei ole nk. harrastusvälineeni, joten kävin sinne tekemässä sunnuntaiaamuna yhden julkaisun.) Mutta arvatkaa mitä teki lauantaina heti ensimmäisenä mieli tehdä – postata päivän ensimmäinen story. No en sitä tehnyt enkä myöskään selannut Instagramia taikka avannut viestejä enkä oikolukenut tekstejä. Oli hieman tyhjä olo siinä aamukahvilla istuessa – kerrottakoot sen, että heräsin lauantaiaamuna klo 6:45.

Someton viikonloppu jatkui myös aamupalalla, siivoushetkellä, leikkien aikana, että vauvan päiväunilla. Mitä ikinä teinkään, teki mieli ottaa siitä kuva ja laittaa se Instagramin storyyn. Miten ajattelinkaan sinne kertoa, että lähdimme ulkoilemaan mutta sen sijaan pidin kuuloketta korvalla ja höpöttelin äitini kanssa kaikenlaista, samalla kun kävelimme koululaisten kanssa kauppaan. He mennä remusivat hangissa ja minä työntelin vaunuja.

Someton lauantai.

Lauantaimme jatkui sillä, että apina nukkui toisilla päiväunilla 2,5h unet. Olin juuri edellispäivänä eli perjantaina sanonut, että hänellä on parin päivän vaihe, jossa nukkuu 45min unet, ollen 2h hereillä. Tavallisesti on nukkunut 2h hereillä olon jälkeen pidemmät unet mutta valitettuani kahden päivän poikkeavuudesta, nukkui vauva lauantaina normaalisti. Onneksi.

Somettomana lauantaina tein sellaisen havainnon, että jokaisena hetkenä, kun tuli toimeton tai tylsä fiilis, teki mieli ottaa puhelin. Näitä hetkiä oli PALJON! Miten monta väliä päivässä onkaan puhelimelle – ihan oikeasti. Huomasin, että moneen eri hetken pysähdykseen tai tylsyyteen puhelin on mainio ajanviete. Jopa järkyttävän usein. Laitoin lauantaiaamuna puhelimen älä häiritse – tilaan, jotta en havahdu mahdollisiin ilmoituksiin. Soitot tuli läpi ja niihin vastasin totta kai! Soittoon vastatessa saatoin huomata, että oli tullut viesti Instagramiin, ja jestas miten kutkutti avata se mutta enpäs avannut.

Instagram ja blogi harrastukseni lukuina.

Joka iltaiseen rutiiniini kuuluu istua hetki somen äärellä. Oliko yllätys? Ei varmaan! Sen verran lauantai-iltana tein, että avasin Instagramin mutta en noteerannut mitään siellä olevaa merkintää. Menin suoraan arkistoon ja otin lukuja ylös nähdäkseni paperilla, että minkä verran Instagramia teen, kaikkinensa. Tämän laskelman jälkeen kurkkasin, että kuinka monta blogipostausta olen vuodessa tehnyt. Laskelmien perusteella minulla ei hetkeen ole ollut tylsää. ?

Vuodessa olen tehnyt 196 blogipostausta eli keskimäärin alle joka toinen päivä!

Vuodessa olen pitänyt 342 story päivää!

Vuoden aikana olen julkaissut vähintään 365 feed julkaisua!

Loppuvuotta kohden tein 41 reels-videota!

Mitä sanotte luvuista?

Blogi ja Instagram, osa minua.

Kuten em. lause kertoo, niin blogi ja Instagram ovat osa minua. Ne kulkevat minussa jatkuvasti mutta missään vaiheessa, kertaakaan en ole kokenut tätä pakolliseksi hommaksi tai sellaiseksi minkä tekoa katuisin tms. Tämä on niin osa minua ja juuri sitä mistä nautin, täydellä sydämellä. Mutta siltin oli tämä alle kahden vuorokauden mittaiset vapaat ihan semi kivaa. Hauska ja ehkä jopa ihan mielenkiintoisia havaintoja oleva. Somettoman viikonlopun aikana koululaiset saivat jokaiseen kysymykseen heti vastauksen enkä vastannut kertaakaan kohta tai odota hetki. Toinen, itselleni huvittava hetki oli illalla – tiesittekö, että nukkumaan voi mennä ilman, että notkuu puhelimella? Tämän viikonlopun jälkeen minäkin opin sen. Kummasti tuli uni lauantai-iltana nopeammin.

Sellainen viikonloppu! Mitä teidän viikonloppuun kuuluu?

Ida

ps. Nyt jaksaa taas vuoden ennen seuraavaa sometonta viikonloppua.?

 

Lue myös:

Vuosi 2022 tulee olemaan menestyksekäs.

Seuraa meitä:

Instagramissa.