Hae
Elämänmakuista matkaa

Lapset tulon lähteenä – toivepostaus.

Viime vuodelta olisi yksi toivepostaus ja se olisi tämä, jossa käsittelen aihetta lapset tulon lähteenä. Sain tähän ideaan tarkennusta:

Aikuiset käyttävät lapsia malleina mainoksissa ja näyttelijöinä. Mitä mieltä olen, missä menee raja?

Tämä aihepiiri jakaa varmasti mielipidettä ja mietinkin tässä asiaa omalta kohdaltani, ja siltä pohjalta miten itse toimin tai toimisin lasten käyttämisessä tulon lähteenä. Heti ensiksi mietin, että jos joku lapsistani saisi rahakkaan sopimuksen Adidaksen kanssa ja he saisivat rahaa toimiessaan Adidaksen malliston mallina, suostuisinko siihen? Suostuisin. Nuorimmaisen kohdalla miettisin asiaa ihan itsekseni mutta suostuisin. Koululaisten kohdalla puolestaan keskustelisin asiasta heidän kanssaan ja päätäntä valta olisi heillä. Toki saattaisin kannustaa heitä tarttumaan tilaisuuteen mutta jos he eivät haluaisi ottaa työtä vastaan, en siihen pakottaisi.

lapset tulon lähteenä.

Tässä varmaan tuli selväksi se, että mitä mieltä olisin siitä, että lapseni olisivat malleina tai näyttelijöinä tms. tavoin tienaamassa rahaa. Minulle asia on okei, niin kauan kuin lasten käyttäminen tulonhankkimislähteenä on ja olisi hyvän maun rajoissa. Eli suomeksi sanottuna minun lapseni eivät koskaan pääsisi mauttomiin kuvauksiin. Siinä menisi minun rajani. Mauttomuudessa, sopimattomuudessa sekä siinä, että mitä tahansa lapsi tekeekin, se ei saisi haitata häntä myöhemmässä elämässä. Rajani menee siinä, että mahdollisia mainoskuvilla voitaisiin tehdä kiusaa, haitata lapsen tulevaisuutta tai tuoda epäsopivaa sanomaa lapselle.

Antaisin myös lasteni mennä televisioon, jos heille tulisi siihen tilaisuus mutta pääsisi he sitten mainoskuvauksiin tai televisioon, tulisi heidän itse saada itselleen siitä korvaus kokonaisuudessaan. Mielestäni jos lapsi tekee työn, tulee lapsen saada siitä palkka itselleen eikä niin, että korvaus menisi kokonaisuudessaan vanhempien käyttöön. Niin en toimisi. Korvaussumma kokonaisuudessaan ei menisi minun käyttööni mutta siitä voisi mahdollisesti mennä pieni siivu. Riippuen siitä, että kenestä lapsistani olisi kyse ja mihin tarkoitukseen se mahdollinen pieni siivu menisi.

vanhempi on epävirallinen manageri.

Vauva oli kerran yhdessä televisio sarjassa yhden jakson verran ja hänen saamallaan korvauksella häntä odottaa Arabian muumiastiasto. Jos hänellä olisi pitkäkestoista ja jatkuvaa tulonlähdettä, tulisi hän itse hyötymään niistä tulevaisuudesta ja myös tässä hetkessä.

Tämä ajatus pohjautuu siihen, että vanhempi kuitenkin toimii lapsen epävirallisena managerina eli aikatauluttaa, ruokkii, kuskaa, järjestää ja huoltaa mahdolliseen työhön liittyvät asiat. Jos kuvista saisi 100€, niin siitä voisi esimerkiksi vanhemmalle mennä 10% ja loput lapsen omalle tilille. Noin selkeänä esimerkkinä.

Tulonhankkimista kohtuullisena.

On lapsi sitten mainosmalli tai Salatut elämät sarjan lapsinäyttelijä, tulisi hänen saada viettää lapsuuttaan muuallakin kuin kameran edessä. Lapsen tulee saada olla lapsi, joten lapsen kameran edessä olemisen tulisi olla kohtuullista. Mielenkiintoinen ja pohdintoja herättävä asia, jossa ajattelen myös sillein, että perheen ainut tapa saada leipä pöytään ei voi olla se, että perheen lapsi/lapset käyvät mainoskuvissa tai ovat näyttelijöitä. Leivän tulisi tulla muulla tavalla eikä lasten kautta. Mutta lapset saavat

Toivottavasti tämä vastasi siihen ajatukseen, mitä postaustoiveella haettiin takaa! <3

Ida

 

Lue myös:

Someton viikonloppu!

Seuraa meitä:

Instagramissa.