Hae
Elämänmakuista matkaa

8kk ikäisen imetyksen haasteet.

Imetystaivalta on pian takana yhdeksän kuukautta ja vasta nyt tuli ensimmäiset niin sanotut haasteet vastaan. Olemme päässeet imetyksen suhteen todella helpolla ja ainut mitä on pitänyt joskus tehdä, on välttää suklaan syöntiä mutta siitä on jo kauan aikaa. Joskus viime syksynä taisi olla sellaisia jaksoja, jolloin vauva reagoi suklaaseen mutta sittemmin sekin jäi taakse. Imetys on melkein yhdeksän kuukautta sujunut hienosti – vauva on saanut painoa ja imuote on ollut hyvä. Nyt kuitenkin, kun tuli 8kk ikää täyteen, niin tuli ensimmäiset imetyksen haasteet.

8kk ikäisen imetyksen haasteet.

Nännin pureminen – hampaattomana.

Ensimmäinen haaste tai no ehkä pikemminkin epämukava piirre on se, että vauva on alkanut puremaan nänniä hampaattomana. Miten ajattelinkaan, että vasta hampaallisena vauvat purevat nänniä eikä pelkillä ikenillä. Kuinka väärässä olin! Tämä ei ole millään tasolla kiva taito ja jestas, että sattuu joskus todella, kun vauva ottaa nännistä kiinni ja riuhtaisee joko edes takaisin tai sitten itsensä kaarelleen.

Kummin vaan, niin sattuu ja päälle hän vielä nauraa minulle, kun sanon, ai äitiä sattuu. Mitä tämä taito tuleekaan olemaan, kun vauva saa hampaan tai hampaita. Nyt toivon, että hän ei tee hampaita ennen yhden vuoden ikää. En nimittäin keksi miten tämän vauvan mielestä todella hauskan taidon saisi pois.

ympäristön vetovoima.

Toisena haasteena ja hyvänä kakkosena tulee se, että vauva on tällä hetkellä kovasti kiinnostunut ympäristöstään. Tämä tarkoittaa sitä, että ihan turha toivo yrittää imettää pitkäkestoisesti esimerkiksi olohuoneessa, jossa koululaiset leikkivät vieressä. Niinä hetkinä, kun vauva huomaa ja kuulee ympärillään menoa sekä meininkiä, hän ei malta pysähtyä pitkäkestoiselle imetys hetkelle vaan saattaa ottaa huikan pari ja keskittyä kaikkeen muuhun.

Imetys samassa paikassa, jossa on hälinää ympärillä, saattaa onnistua, jos siirryn toiseen huoneeseen ja olemme vauvan kanssa siellä hetken. Toki usein hän keskittyy siitä huolimatta siihen mitä muualta kuuluu mutta malttaa kuitenkin juoda maitoa hieman enemmän.

Parhainten hän juo tällä hetkellä maitoa iltaisin, öisin ja aamuisin herättyään. Muina hetkinä hän juo nopeasti ja vauhdilla mutta em. hetkillä hän malttaa pysähtyä maidon äärelle ja keskittyä siihen.

yöherääminen.

Sen vuoksi, kun vauva ei malta keskittyä päivisin turhan usein rinnalle, on hän ottanut tavaksi pyytää öisin usemmin maitoa. Hän käy yöunille noin klo 17:00 ja saattaa havahtua maidolle noin tunnin-puolentoista välein rinnalle aina noin klo 21-22 saakka. Tämän jälkeen havahtuu maidolle aamuun saakka noin kerran-kolme kertaa, ja aamuisin hän herää noin 06-07 aikoihin. Hän on aina ollut pitkäuninen öisin ja olemme menneet vähilla herätyksillä, joten sallittakoot hänelle tämä vaihe, jossa herätään satatuhatta kertaa yön aikana.?

 

Siinä meidän kolme tämän hetkistä imetys haastetta, joiden kanssa toki jatkan imetystä ja otan vastaan hetket mitkä tulee. Haasteiden tai no ehkäpä voisin kutsua vaiheiden ansiosta sitä osaa entistä enemmän nauttia niistä hetkistä kun vauva malttaa pysähtyä rinnalle, rauhallisesti.

Millaisia haasteita teillä on? Vai oletteko selvinneet ilman haasteita?

Ida

 

Lisää imetys matkastamme:

Imetys kokemukseni.

Imetys, yhteinen taipaleemme.

Seuraa myös:

Instagramissa.