Hae
Elämänmakuista matkaa

Mun kotityöt – 5 parasta ja 5 tyhmää.

Tykkään pitää kotia siistinä mutta annan myös sotkuisuuden näkyä sekä kasojen kasaantua. Teen päivittäin kotitöitä ja kerran viikossa niin sanotun viikko siivouksen mutta siltin esim. ristiäisiä varten tehty suursiivous oli ihan kamalaa. En ole yhtään sellainen listojen putsaaja vaan pikemminkin yleisilmettä siistillä pitävä. Tässä postauksessa kerron minun viisi tyhmää kotityötä sekä viisi parasta kotityötä.

(kuvituskuvana toimii jo blogissa kerran esiintyneet kuvat kodistamme.).

Kotityöt – 5 tyhmää.

Perusteellinen siivous.

Tarkoittaa sitä, että lattialistoja myöten asunto jynssätään ja kaakelisaumat käydään hammasharjalla läpi. Ei kiitos! Ei ole mitään energiaa jynssätä listoja ja kaakelisaumatkin käy läpi sitten kun siltä tuntuu.

Kaappien järjestäminen.

Voin tehdä tämän kerta heitolla silloin tällöin mutta katsoo minne tahansa minun kaappiini, on siellä tavarat sulassa sovussa mutta vähän sinne päin. Vaatteeni aina viikkaan mutta laitan ne vaan sekalaisiin kasoihin kaapin sisälle ja sitten jossain käänteessä siivoan ne isommin! Sama pätee lipastoihin. Laitan tavarat sisään ja laatikon kiinni, sitten hetken päästä mietin, että missä tietty kynäni on.

Ikkunoiden pesu.

Ystäväni pesi ikkunat kesällä, ennen vauvan ristiäisiä ja sitä ennen niitä ei minun asumiseni aikana ollut pesty eli yli 1,5 vuoteen. Ikkunoiden pesu on tosi ärsyttävää koska sitä ei voi tehdä juosten ja jos sen tekee juosten, jää siitä jäljet. Lisäksi se on tosi hidasta ja suuri töistä. Joten olen sitä mieltä, että niitä ei tarvitse pestä turhan usein!

Tavaroiden vienti paikoilleen.

Pyydän (käsken) aina lapsia viemään tavaroita paikoilleen mutta minun tavarani ovat ripotellen siellä täällä. On niissä joku tolkku mutta en kuitenkaan aina vie niitä juuri sinne, minne kuuluisivat.

Silittäminen.

Tylsää hommaa. Pyykinpesussa on jo tarpeeksi hommaa, kun pitää lajitella, pyykätä, ripustaa ja viikata sekä viedä kaappiin, niin sitten jos pitäisi vielä silittää, niin ei kiitos. Jos on jotain tärkeää silitettävää, niin kiikutan sen aina jollekin.

Kotityöt – 5 parasta

Imurointi.

Tykkään kivien rahinasta! Haluaisin varsi imurin, niin voisin imuroida koko ajan ja useasti päivässä. Nyt olen turhan laiska, jos imuri on väärässä kerroksessa ja näen lattialla imuroitavaa, niin en aina jaksa sitä hakea. Mutta sitten kun imuroin, se on kivaa hommaa!

Pyykkien lajittelu.

Tämä on pyykkirumbassa parhain vaihe! Lajitella pyykit omiin kasoihin, ihan parasta! Sitten kun näkee kasojen katoavan, tulee vielä parempi fiilis.

Keittiön siistiminen.

Siistin keittiön usein päivän aikana ja aina ennen nukkumaanmenoa siivoan keittiön viimeisen päälle koska aamulla on ihan parasta mennä siistiin keittiöön. En tykkää, jos keittiö jää sotkuiseksi, kun lähden pois kotoa tai jos meille tulee vieraita. Pyyhin keittiön pintoja pitkin päivää.

Kylpyhuoneen pesu.

Puhtaan kylpyhuoneen tuoksussa on jotain niin ihanaa! Tykkään pestä kylpyhuoneen mutta en tykkää hinkkaa kaakeleita. Pidän siitä puhtaan kylpyhuoneen tuoksusta, joka tuulahtaa pitkin yläkertaa.

Lastenhuoneen siivous.

Mieleni ei kestä lastenhuoneen hallittua kaaosta, joten kun pääsen siivoamaan sen ilman lapsia, koko sieluni lepää siellä harmoniassa mikä huoneessa sen jälkeen vallitsee. Tiedän, että lastenhuone saa näyttää asujansa näköiseltä ja olen tässä tullut vuosien aikana tosi isosti vastaan. Vielä vuosi sitten siivosin huoneen päivittäin, nyt siivoan ehkä kerran puoleentoista viikkoon. Mutta kun olen siivonnut, voisin vaan ihastella huoneen tasapainoa.

Hyvää viikonloppua!

Mistä kotityöstä sinä tykkäät ja minkä tekemistä siirrät?❤️

Ida

 

Lue myös:

Kurkistus kotiimme.

Seuraa myös:

Instagramissa.