Hae
Elämänmakuista matkaa

Vauvan mystinen unettomuus.

Tänään on ollut kamala mutta loppua kohden myös kiva lauantai. Lauantai alkoi sillä, että vauva heräsi noin klo 05:00. Kellonaika on hänelle ihan tyypillinen aika silloin, jos hän on nukkunut yöllä yli 12h mutta viime yönä tätä unimäärää ei päässyt kertymään vaan hän heräsi jo 11h unien jälkeen. Tämä saattaa kuulostaa jonkun korvaan paljolta mutta meille tämä on vähän tyypillisten öiden vierellä. En aamulla tiennyt, että klo 05:00 alkaisi vauvan mystinen unettomuus.

Unien väli – kaksi tuntia.

Vauva käy nukkumaan tavallisesti noin kahden tunnin valveilla olon jälkeen mutta tänään sitä unta ei näkynyt vielä kolmen tunnin valveilla olon jälkeen. Olin aivan äimänä siitä, että mikä mystinen unettomuus vauvalla on. En nimittäin saanut häntä edes viiden tunnin kohdalla nukkumaan. Tyypillisesti hän nukahtaa niin vaunuihin kuin sänkyyn, että syliin ilman mitään kikkoja tai nukutuksia. Hänelle on riittänyt uneen ohjaaminen mutta nukuttamalla nukuttaminen on minulle sellainen tapa mitä en ole vauvan kohdalla tehnyt.

Tänään kuitenkin tein, yritin kirjaimellisesti nukuttaa, vaikka millä keinoilla! Ihan tosi, en ole koskaan näin kovasti yrittänyt laittaa vauvaa nukkumaan mitä tänään viiden tunnin valveilla olon jälkeen yritin. Se oli turhauttavaa ja tasan viimeinen päivä kun nukutan vauvaa, väkisin. Siitä ei tullut mitään muuta kuin huutoa vauvalta ja pahaamieltä äidille – turhauttavaa.

Vauvan unettomuus.

Hän oli koko ajan aivan väsynyt mutta kuitenkin tyytyväinen. Katseli kaukalossa touhujani, tutti suussa ja lempi peitto käsissä. Hän osoitti väsymyksen merkkejä mutta laskiessani hänet sänkyyn tai vaunuihin, alkoi huuto. Hampaita ei ole tulossa eikä vatsakaan vaivaa sillä merkkejä kummastakaan ei ole ilmassa. Tyytyväinen mutta äärettömän unelias vauva oli kaukalossa pitkän aikaa, katsellen minua.

Annoin hänelle jossain vaiheessa lounaan, joka maistui mainiosti ja hän touhusi sen jälkeen hetken lattialla. Siinä vaiheessa hän oli ollut hereillä jo kuusi tuntia ja mietin, miten joku voi olla niin tyytyväinen ja touhukas. Silmistä ja eleistä näki, että väsyttäisi mutta siitä huolimatta vauva jaksoi pyöriä lattialla.

Unettomuudesta uneen!

Lähdimme kotoa vaille 12:00 hakemaan koululaisia kotiin ja juuri ennen bussia vauva nukahti vaunuihin. Tosin hän aloitti itkemään heti kun laskin hänen vaunuihinsa mutta rauhoittui melko pian. Hyppäsin bussiin ja jäin melko pian pois, ja kävelin 4-5km rauhallisesti, jotta vauva saisi tarpeeksi unta. Hän tosissaan nukahti vihdoin 7h valveilla olon jälkeen ja nukkui melkein 2h. Herättyään oli ihanan virkeä, iloinen oma itsensä. Mietin kuitenkin, että käyköhän vauva illalla yhtä huonosti nukkumaan mitä oli päivällä nukkunut.

Tunsin miten aloin stressaamaan nukkumaan laittamista mutta oli vaan pakko ottaa toisenlainen moodi itselleni, jottei vauva nappaa tunnetilaani itseensä ja siitä syystä kävisi huonommin nukkumaan. Jännitykseni oli aivan turha ja kello 17:30 vauva oli jo sikeässä unessa, omana rauhallisena itsenään.

Saatuani hänet unille, pääsin alakertaan katsomaan koululaisten kanssa leffaa. Siinä leffaa katsoessa mietin, että en kiitos enää halua tämmöistä päivää kokea. Olen saanut lähes 9kk viettää hyväunisen vauvan kanssa, joten mielelläni jatkaisin samoilla linjoilla. ?

Unettomat päivät, pysykää poissa.

Ida

 

Lue myös:

9kk vauva.

Hyvin nukkuva vauva.

Seuraa meitä:

Instagramissa.

Facebookissa.