Hae
Elämänmakuista matkaa

Luottotiedoton asuntomarkkinoilla.

Unelmani olisi saada meidän perheellemme yksi huonetta isompi asunto, jossa kaikilla lapsilla olisi omat huoneet ja minulla olisi pieni soppi olohuoneessa. Tämä on unelmani, jota olen jo reilu vuoden yrittänyt tavoitella. Asumme upealla alueella, jossa ei ihan hirmuisesti vuokra-asuntoja ole. Tämä tarkoittaa sitä, että asuntoja ei ole koko ajan saatavilla. En kuitenkaan haluaisi vaihtaa aluetta koska se tarkoittaisi koulujen vaihtamista ja siihen en suostu eikä suostu lapsetkaan. Mikään toisen alueen asunto ei ole sulattanut sydäntäni niin kovasti, että vaihtaisin koulupiiriä. Näin luottotiedoton ja yksinhuoltaja titteliä kantaessa, ei minulla ole asuntomarkkinoilla muutenkaan hirmuisesti valinnan varaa, joten asuinalueen rajaaminen hankaloittaa vielä enemmän unelman toteutumista.

Luottotiedoton – haaveissa isompi asunto.

Olen tosissaan hakenut jo yli vuoden unelma koon asuntoa ja tuntuu, että se on sama kuin etsisin neulaa heinäkasasta – yhtä mahdotonta. Vuokrayhtiöt minne olen laittanut asuntohakemusta, pyytävät lupaa tarkistaa luottotiedot ja jo siinä vaiheessa tuntuu, että olen asuntomarkkinoilla täysi nolla. Eihän se näin välttämättä ole mutta siltä se sisimmässä tuntuu. On ihan kamalaa nähdä se kysymys koska tulee tunne, että turhaan edes haen asuntoa. Minua ennen on taatusti joku, jolla on puhtaat paperit ja hän menee ohitseni, minun tippuessa pohjasakkaan.

Siltä tämä luottotiedoton elämä tuntuu välillä, etenkin asuntomarkkinoilla. Sain maistaa tätä tunnetta maanantaina, jälleen. Löysin pitkästä aikaa aikoihin alueeltamme meidän tarpeisiimme sopivan asunnon, jossa oli täydellinen pohjaratkaisu ja täydelliset neliöt, kaikin puolin asunto oli täydellinen. Hain asuntoa ja olin aivan myyty siitä asunnosta. Kuljin useasti asunnon ohitse ja sisustin sen jo mielessäni. Mietin asuntoa koko ajan ja suunnittelin jo muuttoa sekä huonejakoa eli olin jo mielessäni muuttanut. Kunnes haave vietiin pois. En saanut asuntoa, minne olin jo mielessäni muuttanut.

Asuntomarkkinoilla, mikä on arvoni?

Joskus olisi kiva kuulla vuokrayhtiöltä, että mikä on arvoni asuntomarkkinoilla. Ihan mielenkiinnosta, sillä asunto, joka olisi ollut meille täydellinen ja kaikin puolin upea, meni nenäni edestä. Se vitutti, suoraan sanottuna. Olisin niin kovasti halunnut sen asunnon ja olin jotenkin aivan varma, että pääsisin edes katsomaan sitä asuntoa. Mutta ei, en päässyt, vaikka soitin hakemukseni lähetettyä kolmesti sinne ja esitin kysymyksiä hakuprosessista yms. Tein selväksi kiinnostukseni ja halusin jäädä heidän mieleensä.

Mielenkiinnosta kuulisin joskus enemmän hakuprosessista ja siitä, että mikä on vuokrayhtiöillä oikeasti luottotiedottoman arvo asuntomarkkinoilla. Omakohtaisesta kokemuksesta tiedän sen, että asunnon voi totta kai saada vaikka ei ole puhtaita papereita ja mäkin olen ollut samalla vuokranantajalla useita vuosia.

Kohti uusia asunto pettymyksiä.

Ei tässä auta muuta kuin nostaa pää pois piilosta ja kävellä nokkapystyssä kohti uusia asunto pettymyksiä. Ehkä vielä jossain vaiheessa saan isomman asunnon meille, toivottavasti. Sitä ennen ei auta muu kuin sisustaa asuntoja mielessä ja toivoa parasta. Ehkä tämä asunto ei ollut meille tarkoitettu. Siinä oli varmasti jotain vikaa ja isompi voima päätti, ettei sellaista asuntoa sovi meille tarjota. Tai sitten voin vaan tulla haave maailmasta alas ja todeta, ettei likaisilla papereilla tuosta noin vain asuntoa saa.

Vai saako?

Ida

 

Lue myös:

Näitä ulosottovelallinen ei tahdo kuulla.

Maksuhäiriömerkintä ja ulosotto vaikeuttaa arkea.

Seuraa meitä:

Instagramissa.

Facessa.