Hae
Elämänmakuista matkaa

Suolaisen piirakan resepti – mitä löytyi kaapista?

Pyrin sunnuntaisin siihen, että käyn kaappiamme läpi ja katson päiväyksen, joiden mukaan valmistan sunnuntaipäivän ruokia sekä suunnittelen alkuviikon ruokalistaamme. Viime sunnuntaina kaapissa ollut nakkipaketti piti syödä pois ja siitä olisi tullut aika iso kastike, joten aloin koluamaan kaappeja enemmän läpi. Todetakseni, että rippeistä voisi tehdä suolaisen piirakan – miten nokkela idea! Suosittelen lämpimästi sitä, että kaappeja käy esimerkiksi kerran viikossa läpi. Omakohtaisesta kokemuksesta kerrottakoot se, että sen avulla olen säästänyt ruokahävikissä.

Suolaisen piirakan ainekset.

Nakkeja pilkottuna

Loraus pakasteessa olevia, pilkottuja sipuleita.

Puolikas purkki nachokastiketta.

Nuukahtanut tomaatti.

Juuston kannikka.

Tomaattisosetta.

Valmis piirakkapohja, pakkasesta sekin.

piirakan teko-ohjeet.

  • Laita uuni 175 ja pilko odotellessasi ainekset kippoihin.
  • Levitä pakkasesta otettu, sulatettu piirakka pohja vuokaan.
  • Laita vuoka lämpimään uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.
  • Viihdytä se aika vauvaa ja siivoa keittiötä.
  • 10min kohdalla ota vuoka pois uunista.
  • Levitä tomaattimurskaa piirakanpohjalle

(HUOM! Pidä patakintaalla kuumasta vuoasta kiinni!)

  • Ripottele murskan päälle nakit ja muut sörsselit.
  • Lopuksi tietenkin juustoraaste.
  • Laita piirakka takaisin uuniin.
  • Kellota 30min.
  • Ota piirakka pois uunista.

Näin syntyi suolainen piirakka, aineksista, jotka löytyivät sillä hetkellä kaapista. Perheessämme on syöjiä kolme ja piirakka maistui kahdelle eli ei yhtään pöllömpi idea. ?

Reseptin saa ottaa testiin ja aineksia saa soveltaa.

Ida

 

Lue myös:

Piirakassa vaihtelu virkistää.

Seuraa menoamme:

Instassa

Facessa