Hae
Elämänmakuista matkaa

Mistä saan arjessa iloa ja onnea?

Kävellessäni tänään kahdeksan kilometrin lenkkiä ja jo ulos päästessäni yksi onnellisuuden arkinen asia tuli silmieni eteen. Niinpä rupesin miettimään, että mitkä ovatkaan niitä asioita, jotka tuovat arjessa iloa ja onnea. Nimenomaan minun arkeeni, niitä arkisia asioita, joita esiintyy jopa päivittäin. Usein sitä huomaamattaan keskittyy siihen mitä ei ole, joten koko kahdeksan kilometrin lenkin ajan mietin vain niitä asioita, jotka tuovat iloa ja onnea.

Arjessa iloa ja onnea tulee luonnosta.

Katsoessani taivaalle upeasti nousevaa aurinkoa, joka valaisi taivaan upeille väreille, tuli heti ensimmäinen asia mieleen. Luonto – se tuo minulle iloa ja onnea. Mikä voima luonnolla onkaan kaikilla neljällä vuodenajanajalla, jotka tarjoavat ilmaisia palveluita. Luonnosta löytyy paljon askartelu asioita mutta luonto toimii myös yhtenä terapianmuotona. Luonnossa ajatuksia pystyy jäsentelemään selkeämmäksi ja luonnossa vallitsee ihana rauha, joka tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Luonnossa on mahtava remuta ja riehua! Suomen luonto on mielettömän kaunis paikka ja siellä minun mieleni valtaa ilo ja onni. Satoi tai paistoi.

Aamukahvi hetki – siitä on päivän energia tehty.

Toinen itselleni merkityksellinen asia, joka tuo iloa ja onnea, on aamukahvi hetki. Nimenomaan sellainen hetki, jossa saan olla yksin kolmen lapsen ja kissan nukkuessa. Tämä hetki on itselleni mielen lataus hetki, jolloin nautin siitä, että saan tehdä omia juttujani aamukahvia juodessa. Päiväni lähtee ihan eri tavalla käyntiin, kun saan istua hetken sohvalla, lämmintä kahvia juoden ja omiin ajatuksiini uppoutuen. Tämmöisinä aamuina pystyn antamaan itsestäni ihan eri lailla muille. Pienellä hetkellä voi olla suuri vaikutus. Toki tykkään aamuista, jolloin kanssani herää joku lapsista, koska silloin pystyn antamaan jollenkin laatuaikaa.

Hyvin nukkuva vauva.

Tämän nostan omalle listalleni siitä syystä koska minulle hyvin nukkuva vauva vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kaikkeen. Olen saanut nauttia hyvin nukkuvasta vauvasta pääsääntöisesti koko vauvan pienen iän. Meillä ei ole ollut koliikkia eikä hulinaisia öitä mutta on meillä kuitenkin tehty hampaita sekä vietettyä tiheänimun öitä. Mutta ne ovat laskettavissa muutamin kappalein. Hyvin nukkuva vauva on minulle osoitus siitä, että hänellä on kaikki hyvin. Se, kun vauva nukahtaa rauhallisesti, saa minulle onnen tunteen. Hyvin nukkuvan vauvan levollisuutta on ihana aistia. Siinä tunnelmassa on jotain maagista voimaa.

Siisti keittiö.

Minulle on se ja sama jos muu koti olisi räjähtänyt käsiin, kunhan keittiö on pintoineen siistissä kunnossa. Jos keittiössä on astiat lavuaarissa, murusia ruokapöydän alla ja ruokatahroja pitkin poikin, mieleni on yhtä sekasortoinen. Mitään muuta en arvosta siistissä kodissa niin paljoa kuin siisti keittiö. Siivoan joka ilta keittiön aamuksi koska aamulla on parhainta mennä puhtaaseen keittiöön. Tämäkin arkinen asia tuo minulle paljon onnea ja iloa.

Lasten kanssa riehuminen.

Meillä on tapana silloin tällöin ottaa painimatsi tai leikkiä hippaa. Kyllä, meillä saa luvan kanssa leikkiä sisällä hippaa mutta vain sallitusti. Silloin kun juoksemme kotonamme hippaa, ilmassa raikuu nauru. Se on ihan super hauskaa, kun juoksemme meidän olohuoneemme ja keittiön väliseinän ympäri! Ketään ei suututa ja hipassa kaikilla on hyvä fiilis. Sama fiilis on myös painimisessa, jossa nauraa kikatetaan ja heittäydymme leikkiin. Välillä tekee hyvää pistää riehuen ja joskus otamme iltaisin riehumishetken. Sen hetken jälkeen laskemme rauhan ja siirrymme yhdessä yläkertaan hammaspesulle.

Sohvan kuluttaminen.

Sanon aina, että en tarvitse sohvan kuluttajaa. Niin kuin en tarvitsekaan mutta jestas mikä fiilis minulle tulee, kun itse pääsen sohvalle. Sohvan kulutus hetkiä on todella harvoin arjessani ja kun harvoin pääsen sohvalle pitkäkseni, se tuntuu todella hyvältä. Katoin huvikseni yhtenä päivänä, kuinka usein makaan sohvalla ja tiedättekö mitä? Makaan sohvalla, kaikessa rauhassa kerran kuukauteen. Sen useammin en pysähdy ja heitä pitkäkseni, tekemättä mitään. Joten silloin kun sellainen hetki tulee, nautin ja paljon!

Onnea ja iloa tuo lasten halaus.

Ihan parasta on se, että uninen lapsi tulee ja halaa. Miten paljon iloa se hetki tuokaan, kun uninen lapsi tulee antamaan vilpittömän halauksen minulle.?

Edellä mainittujen juttujen lisäksi mm. myös seuraavat asiat tuovat onnea ja iloa:

Puhtaalta tuoksuva koti.

Läheisten kanssa vietetty aika.

Järjestyksessä olevat tasot.

Vilpitön ja aito viesti.

Kylläiset lapset.

Herskyvä, vatsanpohjassa tuntuva nauru.

Rauhallinen tunnelma.

 

Siinä oli muutamat asiat, jotka tuovat minulle arjessa onnea ja iloa. Edellä mainitut asiat saavat sen fiiliksen, että elämä on aika siistiä. Onnellista ja arvokasta. Pitäisi useimmin kiinnittää huomiota siihen mitä on koska sitä on paljon.

MIKÄ TUO SINULLE ONNEA JA ILOA?

Hyvää viikonloppua,

Ida

 

Lue myös:

Ihana vuorokausi ja hyvä mieli.

Seuraa meitä:

Instassa

Facessa