Hae
Elämänmakuista matkaa

TOP 5 – turhat ja hyödylliset vauvantarvikkeet.

Kolmatta vauvavuotta on kohta mennyt jo kymmenen kuukautta, joten kokemusta on kertynyt tässä ajassa, jos minkälaisesta tarvikkeesta. Eikä yksinään kolmannen vauvan kohdalla vaan kaikkien vauvojen aikana yhteensä. Voi miten muistan, kuinka esikoisen aikana olin tarvike maailmassa tavaroita haaliva. Silloin oli myös pakko ostaa kaikki ennen vauvan syntymää ja mahdollisimman paljon esimerkiksi harsoja koska pitihän kaikkeen varautua. Nyttemmin kolmannen vauvan kohdalla lähdin sillä ajatuksella liikkeelle, että onhan ne kaupat auki vauvan synnyttyäkin.

Huomaan, että materian määrä on kolmannen vauvan kohdalla erilainen mitä se oli kymmenen tai kahdeksan vuotta sitten. Ehkä se on kokemus siitä mikä on hyväksi havaittua, nimenomaan minun käytössäni tai sitten se on nuukuus – vähemmälläkin pärjää. Tiedä häntä mutta tässä postauksessa kerron mitkä ovat olleet meidän perheellemme TOP 5 turhat ja hyödylliset vauvantarvikkeet.

TOP 5 – Turhat vauvantarvikkeet.

Kylvyn lämpömittari.

Esikoisen kohdalla käytin lämpömittaria mutta nyt, kymmenen vuotta myöhemmin osaan tunnustella veden lämpötilaa kädelläni. ?

Harsojen isot pinot.

Jokaisen kolmen lapsen kohdalla harsojen määrä on ollut suuri enkä tiedä miten en kolmannenkaan vauvan kohdalla muistanut sitä, että harsoja voi esimerkiksi pestä. Sain ja ostin vauvalle pienen pinon harsoja, ja niitä on varmaan reipas kymmenen tällä hetkellä – viikossa käytän yhtä, jos sitäkään.

Tuttipullon kuivausteline.

Kolmannen lapsen kohdalla muistin, että yleensä asunnoissa on kuivauskaappi, joten tällä kertaa en ostanut telinettä.

Imetystyyny.

Ihan turha! Tyynyjä on kotona ja ainakin minun käytössäni imetystyyny ei palvellut yhtä hyvin kuin ihan perus tyyny. Esikoisen enkä keskimmäisenkään kohdalla tämmöistä hankintaa tehnyt saatikka käyttänyt, ja hyvin selvisin myös kolmannen kohdalla ilman imetystyynyn tukea.

Unipesä.

Raskaana ollessani, nyt kolmannella kierroksella, haaveilin unipesästä ja sellaisen sain lainaksi. Onneksi lainaksi sillä unipesällä ei ollut käyttöä kuin pari kertaa. Nekin kerrat olivat vähän sellaisia ”Käytän tätä nyt kun kerta on tässä.”. Kahden edellisen kohdalla unipesä ei ollut markkinoille rantautunut tarvike. Ehkä jotain se palvelee mutta ei meitä. ?

+ Hoitopöytä.

Tosi kauniita ja tyylikkäitä huonekaluja mutta minä vannon perinteisen hoitoalustan nimeen, jonka saa laitettua pyykinpesukoneen päälle. Miten näppärää se on, että vaipanvaihto piste on heti vesipisteen vieressä!

TOP 5 – Hyödylliset vauvantarvikkeet.

Hyvät vaunut!

Ehdoton must have juttu on ollut hyvät vaunut. Kymmenen vuotta sitten ostin Emmaljungan vaunut eikä kolmannenkaan kohdalla tarvinnut kahdesti miettiä, että minkä merkkiset vaunut meille tulee. Meidän arkemme vuoksi se, että vaunuilla pääsee polulla kuin polulla ja tavarakori on iso, on suuri merkitys. Autottomana sitä arvostaa isoja ja tukevia vaunuja, jotka eivät petä!

Itkuhälytin.

Kahden ensimmäisen kohdalla itkuhälytin oli päivittäisessä käytössä ja todella hyvä ostos. Nyt kolmannen kohdalla sain itkuhälyttimen lainaksi enkä ole sitä vielä kertaakaan tarvinnut koska apinan vaunut saa suoraan avonaisen ikkunan alle.

Hoitolaukku.

Jokaisen kolmen lapsen vauvavuotena todella hyväksi havaittu tarvike on ollut hoitolaukku. Hoitolaukussa on aina perus tarvikkeet valmiina eli vaipat, harso, vaihtovaatteet, sosepurkki, pari lelua, laastareita ja särkylääkkeitä sekä käsidesi. Kahden ensimmäisen kohdalla hoitolaukuksi valikoitui vaunuihin mätsäävä laukku Emmaljungalta mutta kolmannen kohdalla otin myös vaunuihin mätsäävän laukun, Pumalta.

Rintapumppu.

Isompien vauva vuotena rintapumpulle ei ollut tarvetta mutta kolmannen kohdalla on ollut. Pumppasin paljon maitoa vauvan ollessa teho-osastolla ja sittemmin olen pumpannut tarpeen mukaan. Nyt pitäisikin aktivoitua maidon pumppaamisessa!

Iso, ohut peitto.

Apinalla on lahjaksi saatu iso, ohut peitto, joka on toimittanut monta eri tehtävää. Joskus se on imetyssuojana ja kesällä se toimitti vaatteiden virkaa. Peitolla saa hyvin lisättyä tai poistettua lämpöä ja vauva nukkuu peiton kanssa jokaiset unet – niin päiväunet kuin yöunet.

 

+ Vesipohjaiset kosteuspyyhkeet.

Kokeilin vauvalle joskus perus kosteuspyyhkeitä mutta hänelle tuli pahat ihottumat siitä. Löysin kaupasta sitten vesipohjaiset kosteuspyyhkeet ja ne ovat reissujen pelastus! Toimivat myös isompien lasten käsien pesuun sekä soseruokinnan jälkeiseen jälkien siivoamiseen.

Sellaiset kymmennen plus tarviketta päätyi listalleni ja varmasti olisin saanut kumpaakin enemmän laitettua. Tässä tuli nyt kuitenkin ne, jotka olivat ensimmäisenä mielessä. Etenkin hyödyllisissä on niitä, jotka ovat ahkerasti käytössämme.

KOMMENTTIBOXIIN SAA KOMMENTOIDA SUN VAUVAN TARVIKKEIDEN HYÖDYLLISET JA TURHAT HANKINNAT!

Ida

 

Lue myös:

Vauvanvaatteiden raamit.

Seuraa meitä:

Instassa

Facessa