Hae
Elämänmakuista matkaa

Mitä minulle kuuluu, nyt?

 

Kun kirjoitan tätä tekstiä, on viikon seitsemän sunnuntai ja kello on 21:30 aloittaessani tämän tekstin kirjoittamisen. Apina on nukkunut jo 4,5 tuntia ja toinen koululaisista nukkuu jo, toinen kohta unessa. Kissakin on rauhallisesti koululaisen sängyssä nukkumassa. Hän nukkuu siellä siihen saakka, kunnes lähden aulassa sijaitsevan tietokoneen ääreltä alakertaan. Sinne hän sipsuttaa perässäni saaden iltaruuan. Nyt kun tupa on hiljainen ja kukaan ei tällä hetkellä vaadi mitään minulta, ajattelin kertoa, että mitä minulle kuuluu juuri nyt. Harvoin sitä pysähtyy ajatuksella omien kuulumisien äärelle kattavasti. Etenkin kuulumisien miettiminen on joskus hyvin moniulotteista. Voi vastata, että hyvää mutta aina hyvän taustalla on jokin tekijä, tarina mikä johtaa siihen, että kuuluu hyvää. Sama silloin, jos ei kuulu hyvää, niin jokin on johtanut siihen fiilikseen. Niinpä kerron nyt läpikotaisin, että mitä kuuluu nyt – juuri minulle.

Mitä minulle kuuluu, fyysisesti?

Raskaudesta on kymmenen kuukautta ja sunnuntaina ulkoilun ohella muistelimme koululaisten kanssa sitä, että miten huonossa kunnossa olin fyysisesti raskaana ollessani. He esittivät ulkona, miten hitaasti kävelin ja muisteltiin kuinka vaikeaa, oli nousta jopa sängystä ylös. Fyysisesti kolmas raskaus oli kipein ja rankin raskaus. Nyt kun aikaa on kulunut, tunnen saaneeni fyysistä kuntoani takaisin. Olen alkanut reippailemaan ja kävelen lähes päivittäin muutamasta kilometristä muutamiin kymmeniin kilometreihin. Vähän fiiliksen ja päivän menojen mukaan. Kävely on tehnyt ihan mielettömän hyvää fyysiselle kunnolleni ja se tunne, että huomaan hiljalleen tuntevani kropan aktiivisuuden ja liikunnan ilon, on aika ihana tunne.

Mitä kuuluu unenlaadulleni?

Noh kuten kirjoitin, niin teen tätä tekstiä klo 21:30 ja nyt seitsemän minuuttia kirjoittaessani voin rehellisesti kertoa, että unenlaatuni on todella huono. Lääkärini kehotti minun panostamaan nukkumiseen ja nukkumaan päiväunia mutta niin vaan tämä on jäänyt ajatuksen tasolle. Iltaisin käyn nukkumaan noin 22-00 maissa ja aamulla herään noin 06:00 hujakoilla. Tuntimäärällisesti unet olisivat hyvät mutta tuona aikana vauva saattaa herätä kerrasta kolmeen kertaan, joten oma unenlaatuni ei loppupeleissä tykkää siitä, että valvon. En oikein tiedä millä tsempillä saisin panostettua nukkumiseen. Tiedän, että sen vaikutus mieleeni olisi positiivinen mutta toteutus jää aina, illasta toiseen.

Mitä kuuluu mielelleni?

Unesta päästään sopivasti mielelleni, josta ajattelin kirjoittaa oman postauksen eli tähän sanon vain, että tänään mielelle kuuluu hyvää. Meillä on ollut suhteellisen mukava päivä takana ja on oltu tiiviisti yhdessä, tehty pizzaa ja katsottu elokuvaa sekä ulkoiltu. Perus, rento perhepäivä takana!

Mitä kuuluu ruokavaliolleni?

Uni, mieli ja ruokavalio kulkevat käsikädessä, joten myönnän, että ruokavaliossani olisi parannettavaa ja paljon. Teemme sunnuntaisin seuraavan viikon ruokalista, jossa on monipuolisen kotiruuan aterioita mutta niiden välissä ja jälkeen minun on tapana napostella herkkuja. Joskus syön tylsyyteen, joskus mielitekoon ja joskus palkintoon. Kumma kyllä, tämä ei näy painossani mutta taatusti näkyisi kehonkoostumuksessa! Syön herkkuja päivittäin ja paljon. Tiedostan tämänkin ongelma kohdan mutta olen odottanut sitä ahaa-elämystä, jolla ryhdistäytyisin tässä asiassa.

Mitä kuuluu ihmissuhteissa?

Ihmissuhteissa kuuluu yksinäisyyttä ja nimenomaan sellaisella käytännön, fyysisellä tasolla. En sano, että olen täysin yksin. En missään nimessä. On minulla ihmisiä vieressä, lähellä ja kaukana. Siitä huolimatta tunnen yksinäisyyttä ja koen, että arjessani näkyy vahvasti tällä hetkellä perhetyö. He ovat niitä kenen kanssa jaan arkeani, fyysisesti. Se tietyllä tapaa täyttää yksinäisyyden aukkoa. Nimittäin se, että joku on täällä kotonani, tuo valtavasti hyvää mieltä– joku haluaa vilpittömästi olla läsnä, saman katon alla. Jo se, että joku imuroi kotonani ennen kuin pesen lattiat, on todella arvokasta minulle. Fyysisyydellä tarkoitan nimenomaan sitä, että ollaan samassa tilassa ja hoidetaan lapsia, kotia yhdessä ja jaetaan niitä arjen tilanteita iloineen ja ketutuksineen juuri siinä hetkessä. Deittailu rintamalla puolestaan kuuluu hyvin hiljaista eikä asiat ole muuttuneet sitten viimeisimmän.

Sellaisia kuulumisia minulle, tänään, juuri nyt.<3

Nyt minua kiinnostaisi kuulla, että mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

Ida

 

Lue myös:

Ruuhkavuoden äiti.

Huonot yöunet.

Millaista on olla masentunut?

Seuraa meitä

Instassa

Facessa