Hae
Elämänmakuista matkaa

Hiihtoloma alkoi HopLopissa.

Eilen alkoi hiihtoloma ja sen kunniaksi lähdimme muutamaksi tunniksi Triplassa sijaitsevaan HopLoppiin yhdessä lasten ja työntekijämme kanssa. Jo se, että tiesin saavani aikuista seuraa, tuekseni, teki reissuun valmistautumisesta mielekkäämpää. Omat voimavarani saattavat joko jaksaa tämmöisiä reissuja tai sitten ne eivät jaksa – riippuu ihan päivästä ja tunnetilasta. Etenkin yksin, kolmen lapsen kanssa meneminen joskus kuormittaa niin paljon mieltäni, etten pysty nauttimaan reissusta, vaikka haluaisin nauttia. Todella hankala selittää mutta sellainen mieli tällä hetkellä on – kaikkeen fiilikseen en pysty itse vaikuttamaan. Siispä olen kiitollinen siitä, että sain mukaani meidän työntekijämme. Se teki reissusta kevyempää ja tuki mieltäni sekä omaa jaksamistani, että ajan antamista lapsille.

Se kun reissussa oli kaksi aikuista mukana, tarkoitti sitä, että koululaiset pystyivät saamaan heille kuuluvaa aikusita seuraa ja tukea. Juuri sitä mitä he tarvitsevat ja ansaitsevat. Sehän on heidän oikeus. Saada aikuinen vierelle, läsnä olevaksi.

hiihtoloma sai positiivisen alun.

Jännitin reissua ihan hirmuisesti koko sunnuntai päivän ja eilisen aamun ja yön koska en muista milloin olisin ollut jollain tämmöisellä päiväretkellä niin, että mieleni olisi ollut positiivisesti mukana. Siitä on noin yhdeksän kuukautta – niin kauan lähes jokainen kodin ulkopuolinen tekeminen on kuormittanut mieltäni. Reissu alkoi sillä, että lähdimme pienessä tuulen puuskassa kohti bussipysäkkiä ja siitä junalla Triplaan. Koululaiset odottivat todella innoissaan tätä retkipäivää ja sitä, että päästään touhuamaan yhdessä. Viime kerrasta, kun on kulunut liian kauan. Valitsimme Triplan sen vuoksi, että emme olleet siellä koskaan käyneet ja jo se, että lähtee täysin uuteen paikkaan, tuo retkeen kivan lisän.

Päästyämme HopLoppiin, koululaisten riemu oli katossa saakka ja minua jännitti, että pääsenkö itse naulakoita pidemmälle. Viime syksynä, kun tyttö pääsi kaverin kanssa HopLoppiin synttäreiden kunniaksi, apina ei viihtynyt reissussa mukana. Hän huusi koko ajan ja pelkäsi siellä, joten tietenkin ajattelin, että nyt käy samoin. Mutta kuinka ollakaan! Hän viihtyi todella paljon ja mennä temmelsi pienten puolen lattialla kuin olisi ollut siellä ennenkin. Mikä kevyt olo itselleni tulikaan siitä, kun apina osoitti viihtymisen merkkejä. Sillä hetkellä tiesin, että reissusta tulee hyvä.

Reissu oli hyvä ja onnistunut.

Lyhyesti sanottuna sanoisin, että reissu oli hyvä ja onnistunut reissu. HopLop päivän onnistumiseen vaikutti varmasti se, että meillä oli toinen aikuinen mukana. Koin, että tämä oli itselleni kokonaisuudessaan positiivisin reissu sitten viime kesän. Mieleni jaksoi koko reissun ja meillä kaikilla oli kivaa – koululaisilla myös sekä vauvalla. Olin reissussa kiitollinen siitä, että pääsin pitkästä aikaa aikoihin käymään vessassa ilman vauvaa. Oli todella kevyt ja hyvä fiilis koko reissun. Jopa kotona, vaikka odotin koska kisaväsymys iskisi jollekin meistä, niin eipä iskenyt. Hyvällä energialla jaksoimme päivän touhut, iltaan saakka.

Reissu oli hyvä ja onnistunut, ja tämän reissun myötä uskallan toivoa hyvää hiihtoloma viikkoa. Koululaiset saivat sellaisen energiabuustin HopLopissa, että sen voimin jaksavat katsella naamaani perjantaihin saakka, kunnes lähtevät isälleen. ?

Hiihtoloma – ehkä tästä ei tule samanlaista kuin aikaisempien lomien tunnelmista tai jos tulisi edes hieman kevennetty versio joululoman taikka viimeisimmän kesäloman tunnelmista, niin olisin todella onnellinen.

Ihanaa hiihtolomaa sinne ruudun toiselle puolen,

Ida

 

Lue myös:

Yhden vanhemman perheen joululoma.

Lomalla ympärivuorokautisessa työpaikassa.

Nähdään

Instassa

&

Facessa