Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikko 8 – onko musta vaikuttajaksi?

Kirjoitan tätä postausta lauantai-iltana koska sunnuntaina eli viikon viimeisenä päivänä on sovittuja juttuja, joten aamupäivä menee valmistautuessa. Viikko 8 on ollut monenlaisia ajatuksia ja tapahtumia täynnä. Tällä viikolla olen päällimmäisenä paininut tämän harrastukseni kanssa. Teen tätä blogia täydellä sydämellä, mutta siitä huolimatta olen tällä viikolla pohtinut, että onko musta vaikuttajaksi? Suoraan sanottuna teen tällä hetkellä ihan hitokseen duunia asian parissa, jota todella rakastan saamatta leipää pöytään.

Bloggaaminen ja instagramin päivittäminen. Siinä on kaksi minulle sydäntä lähellä olevaa asiaa ja jos joku tulisi sanomaan minulle, että en saisi enää blogata, en hyväksyisi sitä kieltoa. Kaikki muut duunit ja harrastukset olen voinut tähän ikään mennessä lopettaa mutta tätä en lopettaisi. Siitä huolimatta mietin, että onko musta vaikuttajaksi? Seison jokaisen kirjoittamani ja ääneen sanomani sanan takana mutta onko mielipiteeni tarpeeksi kuuluva ja painava, että jonain päivänä voisin sanoa eläväni tällä – taloudellisesti.

Onko musta vaikuttajaksi?

Kerron nyt suoraan faktat faktoina, jotta tästä ei saa sitä kuvaa, että näpyttely on rennon letkeää hommaa, jossa onnistuu kuka tahansa. Sitä se ei ole. Tai no kyllä tässä voi kuka tahansa näpytellä mutta kuka jaksaa ja haluaa näpytellä loputtomiin, jos siitä ei saa palkkaa? Istun tämän harrastuksen äärellä päivittäin. Päivittäin avaan tietokoneen ja pitkin päivää avaan Instagramin. Käytännössä tuntuu, että elän harrastukselleni.

Se, että ei saa palkkaa, olisi sama asia kuin se, että menet Prisman kassalle iltavuoroon kahdeksaksi tunniksi saamatta siitä työehtosopimuksen mukaista tuntipalkkaa iltalisineen. Kuka teistä menisi siihen istumaan ilman, että bruttona voisi saada noin 125€ +/- joitain kymppejä?

Olen ollut kahdessa eri ruokakaupassa töissä, ja kummassakaan en olisi istunut palkatta, minuuttiakaan. Sen sijaan tietokoneen äärellä, harrastukseni parissa olen istunut tuhansia tunteja nostaen käteen tuntipalkallisesti nolla euroa. Se mitä teen blogissa tai mitä teen Instagramissa ei tuota minulle palkkaa. Rakastan ihan mielettömästi tätä ”harrastusta” ja arvostan jokaista teistä siellä koska vaikka en saa konkreettista palkkaa, niin olen saanut teidät. Vaihan päivittäin viestejä osan kanssa ja moni jakaa henkilökohtaisia asioitaan minulle, ja sitä ei voi mitata rahassa. Se on jotain mikä mitataan sydömessä.

Siitä syystä tuntuu pahalta miettiä, että onko musta vaikuttajaksi? Tuleeko musta koskaan vaikuttajaa, joka saisi leivän pöytään siitä mitä tekee ja mikä on suuri intohimo?

Näiden kysymyksien ääreen on hyvä lopettaa ja päättää viikko 8, ja siirtyä hetkeksi sohvalle – apinan nukkuessa päiväunia. Ihanaa sunnuntaita sulle ja hei, kiitos, että olet siellä<3

Ida

Hyppää matkaamme:

Instassa

Facessa

Lue myös:

10kk – vauvan flunssa.

Maksuhäiriömerkintä on kova tuomio.

Meidän perheemme vahvuudet.

Päivä Hoplopissa.

Mitä minulle kuuluu, nyt?