Hae
Elämänmakuista matkaa

Helmikuun viimeinen päivä.

Ensiksi hujahti tammikuu ja sitten tulikin helmikuun viimeinen päivä. Vastahan sitä vietettiin uutta vuotta ja tyttären kanssa huidottiin tähtisädetikuilla etupihallamme. Vuoden vaihduttua oli tunne, että tämä on minun vuoteni ja se tunne on yhä olemassa. Siitäkin huolimatta, että eilen kirjoiti, kuinka mietin, että onko musta vaikuttajaksi? Vuosi on alkanut aika vauhdilla ja tuntuu, ettei tänä vuonna ole levännyt vielä ollenkaan. On monta rautaa tulessa ja paljon sellaisia juoksevia asioita hoidettavana, että muu arki, ettei tässä kerkeä istumaan alas ja katsomaan ajatuksella ikkunasta ulos. Sellainen olo on tällä hetkellä, että häslään monta asiaa samaa aikaan. Odotan tällä hetkellä sellaista hyvää saumaa, että voisin istua alas ja tutkia podcast juttuja. En ole sille löytänyt vielä aikaa mutta toivottavasti pian pääsisin perehtymään siihen. Viime viikonloppuna piti tutkia asiaa mutta apinan sairastuttua se valitettavasti jäi, sillä kipeä vauva oli kovin sylin tarpeinen.?

Helmikuun budjetti, pitikö paikkansa?

Noh! Laskin 10.2. helmikuulle budjetin ja eilen laskin pankin sivuilta, että pitikö budjetti paikkansa. Ei pitänyt. Budjetoin helmikuun 10 päivä, että loppu kuun kustannuksiin menisi 150€ mutta menikin 200€ ja rapiat. Budjettiin tuli perjantainen apteekki reissu, joka piti tehdä, kun apina sairastui torstaina. Budjetissa on myös ihan liikaa ostettuna herkkuja ja sanoisin, että niitä on usealla kympillä ostettuna, kun herkkuihin luetaan kahvipullat, energiajuotavat sekä päivittäiset suklaat. Mietin, että pitäisikö jokaisen herkun kohdalla laittaa saman verran rahaa possuun? Jos tämä nostaisi kynnystä ostaa herkkua, kun pitäisi maksaa tupla hinta. En tiedä auttaako mutta joku tolkku tälle ylenpalttiselle sokerin mättämiselle pitäisi tehdä!

Budjetista vielä sen verran, että vaikka se ylittyi, niin siitä huolimatta menot olivat helmikuulta 100€ vähemmän kuin tammikuulta. Tämä on mielestäni jo iso säästö ja sellainen juttu mihin voisi kiinnittää viikosta, ja kuukaudesta toiseen huomiota. Olen miettinyt myös sellaista, jos nostaisin viikko budjetin aina käteiselle, koska silloin rahan kulutus konkretisoituisi. Näin ainakin mulla on. Kotona on aina pieni possu kolikoita mutta kynnys käyttää sitä on suuri mutta jos samat kolikot olisivat tilillä, käyttäisin niitä matalammalla kynnyksellä.

Helmikuussa vauvasta tuli 10kk.

Voihan haikeus. Vauva on jo 10kk ja huomenna menemme hänen kanssaan vauvavuoden viimeiselle keskoskontrolliin, Jorviin. En voi itselleni mitään, että jokaisen kuukauden vaihduttua haikeus on yhä suurempi. Hän on kohta taapero eikä mikään vauva. Huhtikuussa juhlimme hänen 1-vuotispäiväänsä ja sitä ennen hän pääsee 1-vuotis kuvauksiin. Synttäreille on kiva teema tulossa, siitä lisää myöhemmin. Voisin tällä viikolla kirjoittaa postauksen verran vauvan kuulumisia, sillä viime kerrasta on jo aikaa. Se taisi olla 9kk tiennoilla.?

Helmikuun top 5 luetuimmat.

5. Huonosti nukut yöt.

4. Voisinko olla naisen kanssa?

3. Millaista on olla masentunut?

2. Kuukauden ruokakustannukset.

1. Maksuhäiriömerkintä on kova tuomio.

Maaliskuu alkaa sillä, että minulla on sparraus palaveri ja sitten keskiviikkona apinalla on Jorvissa kehitysseuranta. Torstaina ei muistaakseni ollut mitään sovittua mutta perjantaina nähdään meidän työntekijöitä. Lauantaina olisi kuvasjuttuja ja sunnuntaina saatamme tavata äitikamuni lapsineen.?

Mukavaa alkanutta viikkoa,

Ida

 

Seuraa meitä:

Instassa

Facessa