Hae
Elämänmakuista matkaa

Vauvanvaatteet – miltä näyttää?

Vauvanvaatteet ovat sellainen missä pyrin pihistämään koska kantapään kautta oppineena voin sanoa, että vauvalle ei kannata ostaa yli tarpeiden eikä niihin tarvitse panostaa. Panostamalla tarkoitan sitä, että en näe järkeä siinä miksi vauvalle, joka ei vielä kuluta vaatteita, ostaisi useita kymmeniä euroja maksavan bodyn. Kymmenen vuotta sitten ostin ihan tolkuttoman isolla summilla yksittäisiä vaatekappaleita mutta sittemmin olen muuttanut silloin hyväksi todettua ja tänä päivänä huonoksi havaittua ajatusmaailmaa. Viimeksi kirjoitin vauvan vaatteista, kun hän oli kahden kuukauden ikäinen ja siitä voit lukea täältä. Tekstissä kerron, että millä ajatuksella teen ostoksia:

Less is more.

Pätee yhä vauvan vaate hankinnoissa. Esimerkkinä kerrottakoon se, että olemme selvinneet yhdellä kypärämyssyllä koko talven ja yksillä topparukkasilla. En ole kokenut tarpeelliseksi ostaa enemmän ja jos ulkoiluvaatteet ovat menneet likaisiksi, ne on voinut pestä illalla, niin ovat olleet aamulla puhtaat. Näppärää!

vauvanvaatteet – monta niitä on?

Tällä hetkellä vauvalla on:

housuja koossa 74-80cm yhteensä yhdeksän kappaletta, joista aktiivisessa käytössä on kuudet housut. Kuudet siitä syystä, että niille löytyy sopivan sävyinen body – kyllä tämä on minulle tarkkaa, että vaatteet mätsää vauvan päällä keskenään.

bodeja koossa 74-80cm yhteensä kuusi kappaletta, joista aktiivisessa käytössä on viisi kappaletta. Torista ostamani mustan värinen body ei ole palvellut siitä syystä, että musta kerää lattialta kaiken mahdollisen mukanaan.

Sukkia on yhteensä neljä paria, joista vain yhdet parit ovat sellaiset, jotka pysyvät jotenkuten jalassa. Sukat puen vain kotoa lähtiessämme, mutta kotona en käytä vauvalla sukkia.

Yövaatteita taitaa olla eniten. Niitä on koossa 80cm yhteensä viisi kappaletta ja koossa 74cm yhteensä neljä kappaletta. Aktiivisemmassa käytössä ovat koon 80cm yö vaatteet niiden reilun mitoituksen vuoksi.

Paljon vauvanvaatteisiin on mennyt rahaa?

Sanoisin, että vähän ja vähemmän kuin vaippoihin tai hedelmäsoseisiin kuukaudessa menee rahaa. Olen ostanut esimerkiksi Molon bodyn hintaan 13€ posteineen ja saanut muutamia vaatteita vauvalle lainaksi. Uutena olen ostanut kuvissa näkyvät vihreät ja vaaleanpunaiset legginsit KappAhlista ja yhden vihreän sävyinen bodyn. Niihin on mennyt yhteensä noin 30€ ja nämä ovat olleet jo muutaman kuukauden käytössä. Käytettyinä ostettuihin vaatteisiin ei myöskään ole montaa euroa mennyt ja olen saanut pari bodya yhden uuden hinnalla. Olen säästänyt käytettynä ostettaessa monia satoja euroja rahaa.

Vauvanvaatteissa minulle on ollut tärkeintä se, että vaate miellyttää silmääni ja sopii vauvalle. Huomaan, että valitsen arkisissa vaatteissa vaatteita, joiden sävyissä on harmaata, vihreää ja vaaleanpunaista. Suosikkini ovat KappAhlin vaatteet ja Molokidsin vaatteet. Enkä ole mitenkään tarkoituksella valinnut näitä vaan näiden vaatteet ovat sattumalta muodostuneet meidän lemppareiksi! Yövaatteissa puolestaan suosin kirjavia, Muumi aiheisia yövaatteita.

Minun TOP 5 vauvanvaatteet?

Kietaisubodyt.

Legginsit.

Polarn o`pyretin sukat.

Merinovilla haalari.

Villasukat.

MITKÄ OVAT SUN TOP 5 VAUVANVAATETTA?

Ida

 

Lue myös:

TOP 5 turhat ja hyödylliset tarvikkeet.

Vauvanvaatteiden raamit.

Seuraa meitä:

Instassa

Facessa