Hae
Elämänmakuista matkaa

Hei, me muutamme!

Suuri paljastus paljastui jo otsikolle – me muutamme. Vihdoin. Vuoden ja viiden kuukauden odotuksen jälkeen me muutamme. Oloni on epätodellinen enkä meinaa uskoa tätä, vaikka vuokrasopimus on jo tehtynä. Minähän tein sen jo sillä hetkellä, kun asuntoa tarjottiin, näkemättä asuntoa. Lähes sadan neliön kodin kunto oli näkemättä mutta vuokrasopimuksella halusin varmistaa, että koti, jota meille tarjottiin, olisi meidän. Niinpä kaksi tuntia asunnon tarjoamisesta, lukuisien meilien lähettämisestä allekirjoitin sopimuksen. Ajattelin, että kunhan kodissa on ehjä katto, niin se riittää. Kaiken muun pystyy pintaremppaan. Meidän piti odottaa kodin näkemistä kaksi pitkää vuorokautta. Odotimme ja katselimme pohjapiirustusta, suunnittelimme ja toivoimme, että pääsisimme pian katsomaan uutta kotia. Eilen koitti päivä, jolloin pääsimme katsomaan uutta kotia ja toteamaan asuntonäytössä, joka toinen minuutti – me muutamme tänne!

Muutamme 97m rivitaloon.

Asuntonäytön jälkeen tuntui hyvältä. Koti oli paljon parempi mitä osasin odottaa. Se oli täydellinen meidän perheellemme. Meillä ei ikinä ole ollut näin isoa kotia, jossa kaikilla olisi tilaa ja omat huoneet. Olemme tähän asti asuneet erilaisilla kokoonpanoilla alle 76m kodeissa, joten tuntui, että astuimme eilen kartanoon. 21 neliötä enemmän asuin tilaa, yksi huone enemmän, tuplasti isompi olohuone, sauna ja katettu takapiha – täydellinen juuri meille. Muutamme 97 neliön kotiin pian, jo kuun vaihteessa. Viikot menevät äkkiä eteenpäin ja edessä häämöttää uusien muistojen luominen, uudessa kodissa.

Se, että muutamme uuteen kotiin, tuntuu uskomattomalta. Viime vuonna minulle ei tarjottu yhtään asuntoa ja tänä vuonna kaikki asunnot ovat menneet toisille. Yksikin asunto meni minuuttien erolla – niin lähellä olemme olleen isompaa kotia. Kotia, joka palvelee meidän perhettämme paremmin sekä tukee lasten kasvua, ja keskinäistä sidettä. Kirjoitin taannoin postauksen siitä, millaista on olla luottotiedoton asuntomarkkinoilla ja sillä hetkellä kävin henkisesti asuntojen osalta pohjalla. Tuntui todella pahalta jatkuvasti menettää asunto mitä kovasti toivoimme.

Me muutamme

Asiat tapahtuvat, kun vähiten odottavat.

Useiden pettymyksien jälkeen heitin asunnon suhteen hanskat tiskiin ja sanoin useasti ääneen, asumme tässä ja on vaan mahduttava. Sitten tosissaan koitti aamu, jota en osannut odottaa – asunto tarjous kilahti meiliin. Aivan uskomatonta! En osannut odottaa asuntoa vielä moneen vuoteen ja olin asennoitunut tyytymään kohtalooni, kunnes asiat tapahtuivat sillä hetkellä, kun vähiten osasin odottaa. Tässä sitä nyt ollaan, perjantai aamuna klo 6:22 viimeistelemässä postausta ja toteamassa miten siistiä on vihdoin päästä muuttamaan kotiin, joka palvelee kaikkine puitteineen juuri meidän perhettämme. Me muutamme, aivan kohta mutta meille ei tule muutto kiirettä sillä olemme aloittaneet jo tavaroiden karsiminen. Heti kun allekirjoitin sopimuksen.

Tästä tulee elämäni parhain muutto ja samalla aikuisiän seitsemäs koti mutta niinhän sitä sanotaan, pitää pussata monta sammakkoa ennen kuin löytää sen oikean.

Asuntojen osalta löysin sen oikean.

Ida

 

Lue myös:

Luottotiedoton asuntomarkkinoilla.

Seuraa matkaamme:

Instassa

Facessa