Hae
Elämänmakuista matkaa

Maksuhäiriömerkintä, miltä se tuntuu?

Maksuhäiriömerkintä voi aiheuttaa monenlaisia tunteita. Minä, maksuhäiriömerkintäinen, olen paininut monenlaisten tunteiden kanssa. Sellaisten tunteiden mihin pystyy samaistumaan vain jos on kokenut taloudellisesti sen, miten kädessä ei ole puhtaita papereita ja miten itsestäänselvistä, arkisista asioista tulee mahdottomia. Yhteiskunta rankaisee maksuhäiriömerkintäistä isolla kädellä eikä se lievennä yhtään niitä tunteita mitä maksuhäiriömerkintäinen voi tuntea.

Pettymystä, ahdistusta, häpeää, surua ja syyllisyyttä.

Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä, miltä se tuntuu?

Maksuhäiriömerkintä tuo pettymyksen.

Ensimmäisen maksuhäiriömerkintäisen kirjeen tiputtua postiluukusta, tunsin pettymystä. Taisin saada maksuhäiriömerkinnän vuonna 2017 vai oliko se vuonna 2016, no joka tapauksessa jossain siinä taitteessa se oli. Saatuani merkinnän tunsin suurta pettymystä itseäni kohtaan. Miten olinkaan voinut toimia niin, että olin saattanut itseni taloudelliseen ahdinkoon. Pettymys itseeni oli valtava eikä sitä poissulkenut se, että tunsin olevani epäonnistunut.

Likaiset paperit ahdistavat.

Valkoiset ulosottoviraston kirjekuoret ahdistivat valtavasti. Kurkkua kuristi ja tuntui, että valo pimeni tunnelin päässä. Kokonaisvaltainen pahaolo valtasi fyysisesti ja henkisesti enkä todellakaan pystynyt ajattelemaan mitään muuta kuin maksuhäiriömerkintää. Sitä, mitä olin yrittänyt koko varhaisaikuisuuden välttää.

Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkintä hävettää.

Häpesin niin valtavasti sitä, että olin saanut maksuhäiriömerkinnän. Häpeää kasvatti se, että tunsin, että olin tuottanut pettymyksen porukoilleni. Enää en ollut avioliitossa oleva, omistusasunnon omistaja ja ydin perheen äiti. Olin kaiken tuon menettänyt, maksuhäiriömerkintäinen, jonka talous näytti siltä, ettei hyvää päivää ole tulossa. Häpesin niin paljon, että pelkkä puhuminen asiasta ahdisti ja oksetti.

Suru ja syyllisyys.

Tunsin suurta surua siitä, että talouteni olisi pilalla. Ei yksinään minun talouteni vaan lasten talous myös. Surin ja suren maksuhäiriömerkinnän saatunani ja vuosia sen kanssa elänneenä sitä, miten olin omalla toiminnallani evännyt lapsilta paremman talouden ja sitä, miten olin taloudellisesti menettänyt kaiken – mahdollisuuksia myöten. Tunsin ja tunnen, etten olisi enää yhteiskunta kelpoinen ja syyllisyys painoin mieltä. Oman taloudellisen ahdingon vuoksi maksuhäiriömerkintä tuo sen tunteen, että taloudelta on mennyt pohja ja lasten mahdollisuudet parempaan ovat poissa.

Maksuhäiriömerkintä

Maksuhäiriömerkinnän monet tunteet.

Maksuhäiriömerkinnän saaminen ja leimatuksi joutuminen voi viedä elämältä kokonaan pohjan. Ne tunteet mitä olen vuosien aikana kokenut ovat pitäneet sisällään epätoivoa ja luovuttamista. Tosi monesti on tehnyt mieli luovuttaa talouden suhteen ja antaa olla sillä maksuhäiriömerkintä tuo tullessaan kokreettisen velkasumman ja sen näkemisen aiheuttava ajatukset tunteineet ovatkin sitten moninkertaiset.

Maksuhäiriömerkintä, sen saaminen on kuin aloittaisi taloudellisesti alusta.

Ida

 

Lue myös:

Maksuhäiriömerkintä on kova tuomio.

Maksuhäiriömerkintä ja ulosotto vaikeuttaa arkea.

Seuraa meitä:

Instassa

Facessa