Hae
Elämänmakuista matkaa

Perjantai kuulumisia!

Tänään luvassa ihan kevyttä höpinää näin perjantain kunniaksi. Välillä on ihan kiva laittaa jotain kevyttä ajatusta ruudulle monen syvällisen ja pohdiskelevan tekstin jälkeen. Tänään on tosissaan perjantai ja pidin tyttären poissa koulusta koska lähdimme heti aamusta klo 7:30 hänen ja apinan kanssa tunnistautumaan passia varten. Ajattelin, että perjantain voi hyvin olla koulusta poissa ja onneksi se onnistui koulunkin puolesta kivuttomasti. Olen tehnyt netissä muutama viikko sitten hakemuksen ja yrittänyt saada aikoja mutta tuloksetta, joten parasta oli vaan suunnata Tikkurilan Poliisiasemalle heti aamuvarhain. Reissu alkoi sillä, että apina nukkui menomatkan ja kävimme matkalla hakemassa evästä, jottei nälkäkiukku pääse iskemään meihin – lähinnä minuun.

Olin henkisesti varautunut pitkään jonotukseen ja pakkasin vauvalle leluja mukaan, ja tyttö otti puhelimen mukaan. Poliisiasemalla oli muutama muukin ja kolmen tunnin jonottamisen jälkeen olimme tunnistuksesta ulkona. Voin sanoa, että kolme tuntia meni kivuttomasti. Vauva viihtyi hienosti hereillä koko sen ajan ja tyttö viihtyi myös! Vauva sai ryömiä odotustilan lattialla ja tytön kanssa tehtiin niin, että hän sai olla 30min puhelimella ja sitten piti pitää taukoa ennen kuin sai olla taas 30min. Näin aika meni verkkaisesti ja meillä oli kaikilla touhukasta, erilaista tekemistä. Kenelläkään ei tullut kiukkua!

Perjantain meininkiä.

Poliisiasema reissun jälkeen kävimme kauppakeskuksessa ukin kanssa. Hän yllätti ihanasti ja osti apinalle pari pakettia vaippoja sekä kissalle hiekkaa muutaman säkin. Ihan mielettömän kiva, että nyt on kumpaakin tarpeellista kulutustavaraa varastossa eikä tarvitse ihan heti ostaa. Apina nukkui sikeästi Tikkurilan poliisiasemalta aina kotipihalle saakka, yhteensä kaksi tuntia ja 15 minuuttia. Kotiin päästyämme oli aika purkaa kauppakassit ja syödä välipalaa. Jotenkin tuntui koko ajan siltä, että olo oli levoton kaikilla meistä. Itse ainakin tiedostin, että olin kiukkuinen toimeentulotuen päätöksen vuoksi mutta aikani kiukuttua päätin alkaa tekemään rahaa itse. Miten, siitä lisää myöhemmin.

Niin oli oma kiukku taltutettu ja vuorossa oli jokaisen lapsen kiukun taltuttaminen. Yhden pistin lastenhuoneeseen hetkeksi touhuamaan itsekseen, toista aloin laittamaan yöunille ja kolmannen passitin alakertaan. Kolmas oli kiukkuinen päivän reissun jälkeen, joten hänen iltapäivänsä ei ihan vahvimmasta päästä ollut. Sain melko nopeasti vauvan unille ja lompsin alakertaan katsomaan mitä kolmas tekee siellä, ja arvatkaa mitä? Hän nukkui mattoon kääriytyneenä! Siinä hän tuhisi aikansa eikä herännyt edes siihen, että mummi tuli meille tuomaan apinalle ruokaa.

Nyt on taas muutamalle päivälle mummin tekemää ruokaa, tosi ihanaa! Arkeani on helpottanut todella paljo se, että äitini on tehnyt apinan ruuat siitä saakka, kun hän sai siirtyä kiinteisiin. Hetki istuttiin keittiönpöydän äärellä ja kerroin äidilleni ideastani alkaa tekemään rahaa, tavalla, jossa sydän on mukana. Eikä mennyt aikaakaan, kun kiukkuinen lapsi heräsi pirteänä, aivan hämillään siitä, että hän oli nukahtanut lattialle, maton sisälle.

Perjantai-illan suunnitelmat?

Tässä vartin kirjoittelun jälkeen on hyvä lopetella kirjoittamista ja siirtyä iltapalan tekoon alakertaan, jossa koululaiset odottavat minua. Katsomme yhteisen sarjan syöden iltapalaa ja jälkiruuaksi saatamme ottaa jäätelöt. Kaiken kaikkiaan tänään on ollut iltapäivän kiukkua huomioimatta hyvä meininki. Kiva perjantai, isovanhempien näkemistä ja sellainen fiilis, että kohta saamme jättää tämän kodin ja tehdä uutta kotia – meidän näköistämme kotia. Sitten on viimeisetkin palaset karistettu pois ja voi aloittaa uuden luomisen. Sanoin tänään kaverilleni, nyt olemme rakentaneet meidän perhettämme ja seuraavaksi voimme tehdä meidän kotiamme. Näinhän se menee. On tosi siisti juttu, että saamme kodin, joka on meidän perheellemme tarkoitettu.

Minulle ja kolmelle lapselle sekä yhdelle kissalle.

Pikaisten höpinöiden myötä toivotan ihanaa perjantai-iltaa just sulle!

Ida

 

Lue myös:

Hei, me muutetaan!

Seuraa meitä:

Instassa