Hae
Elämänmakuista matkaa

Asioita, joiden tekemistä vältän viimeiseen asti.

Meillä jokaisella on varmasti sellaisia asioita, jotka eivät ole mieluisia ja joiden tekemistä pyrkii viimeiseen saakka välttämään. Niin on mullakin. On asioita, joita teen mielellään ja siten on asioita, joita teen vasta kun on pakko tai en tee jopa ollenkaan. Tässä voitte lukea mitkä ovat minun viisi asiaani kotitöiden suhteen, joita vältän viimeiseen asti. Nämä ovat myös sellaisia, jotka jättäisin kokonaan tekemättä jos se olisi mahdollista. Mitkä ovat asioita, joiden tekoa vältän viimeiseen asti?

Ikkunoiden peseminen.

Puhtaat ikkunat ovat tosi kivan mutta tämä on siitä huolimatta asia, jota vältän viimeiseen asti. Ikkunoiden peseminen on työlästä, aikaa vievää ja ihan liian pikkutarkkaa hommaa etten yhtään tykkää siitä. Kaikista typerintä tässä hommassa on se, jos ikkunat kerkeää laittamaan kiinni ja sitten siellä välillä menee joku valuvika. Tosi raivostuttavaa!

asioita joiden

Juhlien tai kauden koristeiden siivoamista.

Meillä on vieläkin lampussa joulukoriste ja tämä kertoo sen, että olen todella saamaton siivoamaan kauden koristeita ajallaan pois. Vappupallot roikkuivat lampusta vielä heinäkuussa ja ristiäiskoristeet vielä syyssateella. Voin katsella koristeita mutta olen todella saamaton siivoamaan niitä ajallaan pois mutta toisaalta, mitäpä se haittaa.

Ruuan laittamista.

Tätä venytän pitkälle. Tykkään syödä mutta en pidä ruuan laittamisesta. Tästä syystä pyrin sunnuntaisin tekemään esivalmiiksi seuraavan viikon ruuat koska on todella rasittavaa kesken kiireisen päivän alkaa väsäämään kastiketta tai kuorimaan perunoita. Jos asuisin yksin, tilaisin kaiken varmaan Woltista koska ruuan laittaminen ei ole minun juttuni. Tosin, ei ole leipominenkaan. Sen sotkuisuus ei houkuta! En voi sietää jauhoisia tassuja pitkin keittiötä.

Tavaroiden paikoille viemistä.

Papatan lapsille, että tavarat tulee viedä paikoilleen heti eikä kohta mutta itse vien ne joskus viikon päästä. Astiat toki siivoan heti mutta esimerkiksi kynä saattaa olla siinä paikallaan mihin sen olen jättänyt joskus viikko sitten. Tai sitten laitan vaan tavaroita kaappiin ennen kuin ne pitää oikeasti viedä paikoilleen. Nytkin kylpyhuoneen edessä on vauvan yö vaate, ollut eilisestä saakka. Ehkä se päätyy huomenna perille saakka. Tai sitten ei.

Kaapin siivoamista.

Kodissamme astiakaapit ja kuiva-aine kaapit ovat kodin siisteimmät kaapit mutta kaikissa muissa vallitsee kaaos. Kerään kaaosta ja sitten kun kaaos meinaa tulla niskaan, siivoan kaapin. Eihän tässä mitään järkeä ole mutta mua ei vaan huvita alkaa sommittelemaan tavaroita kaapin sisälle, paikoilleen. Tylsää hommaa.

Mitkä ovat sellaisia asioita, joita sä vältät viimeiseen asti?

Ida

 

Seuraa meitä:

Instassa