Hae
Elämänmakuista matkaa

Vuosi sitten maaliskuussa.

Tänä vuonna olen kelannut joka kuukausi aikaa taaksepäin, joten kelataan myös nyt, maaliskuussa. Miltä elämäni näytti vuosi sitten maaliskuussa? No varsin paksulta ja turvonneelta. Maaliskuussa en tiennyt, että vauva syntyisi siitä seuraavana kuukautena. Tässä kuukaudessa tunsin olevani eron jälkeen voitonpuolella ja kävin jopa sellaisessa odotusajan kuvauksessa, jossa tunsin olevani vapaa kaikesta. Se fiilis oli silloin aika huikea! Vuosi sitten maaliskuussa liitoskivut vaivasivat ja olo oli tukala – raskaana oleminen ei ollut kohdallani hekumallista aikaa. Odotin sen päättymistä ja sitä, että vauva olisi syntynyt. Vuosi sitten maaliskuussa en tiennyt, että siitä hetkestä vuoden päästä muuttaisimme uuteen kotiin. Meidän näköiseen kotiimme.

Vuosi sitten sain ensimmäiset tukitoimet.

Tukiverkosto apuna.

Vuosi sitten kävin ahkerasti psykologilla ja silloin suunniteltiin lapsiperheiden kotipalvelun alkamista, joka ei sitten toukokuussa käynnistynyt odotetunlailla mutta sittemmin, syksyllä käynnistyi. Suosittelen kaikille lämpimästi lapsiperheiden kotipalvelun hakemista mikäli arjessa on kuormittavia tekijöitä – apu palkitsee pitkällä juoksulla sinut ja koko perheen.

Vuosi sitten isyysasiat olivat pinnalla.

Isä voi evätä lapselta isän.

Vuosi sitten kirjoitin blogini viidenneksi luetuimman postauksen. Tämä on aiheena sellainen, jonka puolesta voisin mennä puhumaan suurelle yleisölle. Isät, jotka voivat evätä lapselta isän, voisivat suoraan sanottuna pitää housut jalassa ja jättää aikuisten jumpat heille, ketkä osaavat olla vastuullisempia. Tämä on asia, joka vihastuttaa mutta samalla asia, jonka ansiosta olen rakentanut elämäni sellaiseksi kuin se on, paremmaksi kuin koskaan.

Millainen nainen olen?

Kuka on äitiyden takana?

Jos edellinen postaus on surullinen, tämä postaus on I-H-A-N-A vaikka itse sanonkin. Tässä postauksessa tuon esille niitä asoita ja piireitä, jotka tekevät musta sellaisen kuin olen. Upean naisen. Rakastan tämän postauksen kuvia ja tuota aikaa kropassani, jolloin tunsin olevani hyvässä kunnossa, fyysisesti. Henkisesti puolestaan en ollut mutta fyysisesti olin ja se merkkasi vuonna 2020 itselleni todella paljon.

Exä ei käy koulussa palavereissa mutta hakee aina lapsensa.

Toimiva vanhemmuus erosta huolimatta.

Vuosi sitten maaliskuussa kirjoitin toimivasta vanhemmuudesta eron jälkeen. Koululaisten ja minun vanhemmuus toimii vaikka mekin välillä haemme yhteisiä sääntöjä, vieläkin. Minä yritän sanella kuinka asiat tulisi aina tehdä, exä puolestaan kuulentelee eikä lähde motkotuksiini mukaan. Hän siitä huolimatta yrittää parhaansa koululaisten suhteen vaikka asiat eivät mene ihan sillein miten joskus toivoisin niiden menevän. Koululaisten isä on henkilö kuka ei ole esimerkiksi koskaan kääntänyt selkäänsä vauvalleni, ex-vaimonsa lapselle, vaan hän on tuonut joululahjat kuusen alle ja katsoo miten synttärikakusta kynttilät puhalletaan. Koululaisten isä ei ole koskaan jättänyt hakematta lapsiaan, hän saapuu aina paikalle vaikka ei koulunpalavereissa istuisi.

Kirjoitin kirjeen tyttärelle, vuosi sitten.

Kirje tyttärelle.

Tyttäreni on super ihana tytär. Rakas rämäpää, joka uskaltaa tavoitella unelmiaan ja sanoa niin hyvässä kuin pahassa mitä mielenpäällä on. Hän kurtistaa yhä samanlailla kulmia mitä kurtisti kaksivuotiaana. Hän on ihana, täydellisen kaunis ja upea tytär, ja minä olen onnekas saadessani olla juuri hänen äitinsä.

Vuodessa tähän hetkeen.

Vuodessa matka tähän hetkeen on tuonut paljon muutoksia ja hetket mitkä olivat vuosi sitten, ovat suurimmaksi osaksi muuttuneet mutta parempaan suuntaan. Vuosi sitten raskaus veti viimeisiä, nyt sylissä on yli yhdeksänkiloinen aurinko. Vuoden mittainen matka on kasvattanut minua todella paljon ja jos mietin aikaa millainen aika oli vuosi sitten tammikuussa, olen nyt todella onnekas. Jestas miten hyvin meidän perheellämme on asiat vaikka meilläkin on perheen sisällä omia ongelmia ja asioita, joihin tarvitsemme tukea mutta me olemme terveitä ja meidän kodissamme saa olla sellainen millainen on. Se on aika onnekasta.

Vuosi sitten tammikuussa.

Vuosi sitten helmikuussa.

 

Ida

Seuraa meitä:

Instassa