Hae
Elämänmakuista matkaa

4h ja 97m – esittelyssä alakerta.

Muutto on ohi ja maanantaina palautin edelliskodin avaimet. Sillä hetkellä tuntui siltä, että pääsin palauttamaan samalla avaimet entisestä elämästäni. Kun seisoin viimeisen kerran vanhassa kodissa, en tuntenut kodin tunnetta. Sitä tunnetta mitä kodissa kuuluisi tuntea. Näin vain asioita ja muistoja mitä koti näki ja koki. Avaimien palautus hetki oli mahtava hetki. Pääsin sulkemaan edellisen elämän lopullisesti. Avaimetkin on palattu, joten edellistä elämää ei pääse avaamaan. Toisenlainen fiilis oli, kun astui meidän uuden kotimme eteiseen. 4h ja 97m kotimme tuntui kodilta. Se tuntui ja tuntuu meidän kodiltamme. Kotia kun katsoo, näkee keskeneräisyyden mutta sitä kodin vuokralainenkin on. Keskeneräinen.

4h kodin alakerran esittely.

Keittiö.

Sain tämän kodin keittiöön laitettua ruokapöydän isommaksi, jotta saimme enemmän tilaa ruokailuun. Aikaisemmin olemme pitäneet ruokailuryhmää neljälle sopivaksi ja kaikkien ruokailutavaroiden kanssa emme ole mahtuneet tilavasti pöytään. Nyt mahdumme. Keittiö on varsin toimiva ja kaappitilaa ihan sopivasti.

4h

Keittöstä eteiseen.

Keittiöstä siirrymme eteiseen ja eteiseen pääsee myös tuulikaapista, jota en muistanut kuvata. Eteisen seinä on tumman liila ja eteisessä on nyt paremmin tilaa vaunuille, jotka eivät tilan myötä ole koko ajan tiellä. Eteisen yhteydessä on alakerran wc-tila. Kompakti.

 

Eteinen jatkuu kohti olohuonetta.

Eteinen jatkuu pidemmälle ja eteisen yhteydestä pääsee portaiden kautta yläkertaan. Olohuone on kotimme suurin tila. Ainakin tuplasti suurempi kuin edelliskodin olohuone Tämä olohuone muovautuu joskus siten, että saan olohuoneeseen oman makuusopin ja apinakin saa sittenyläkerrassa oman huoneen. Ei vielä muutamaan vuoteen mutta tulevaisuudessa. Olohuone, kuten muutkin tilat ovat vielä kesken mutta ideoita on paljon!

4h kotimme.

4h kotimme on juuri meidän perheellemme sopivan kokoinen, hyvällä pohjalla oleva ja pitkä ikäinen koti. Tämä koti muovautuu elämänmittaisen ajan aikana koko perheelle sopivaksi. Tässä kodissa lapsilla on tilaa kasvaa ja kehittyä sekä viettää murrosiän vuosia, että varhaisaikuisuuden vuosia. Tässä kodissa ei voi törmätä toisiinsa! Kodin neljä huonetta pitää sisällään myös ulkona olevat etu-, ja takapihan sekä ulkovaraston. Joten jos törmäyksiä tulee, aina voi mennä hetkeksi ulkoruokintaan.?

Nyt laitan jalkoihin kuorintasukat, kasvoihin kulmavärin ja nostan jalat sohvalle. Käteen otan sitruunavettä ja katson hetken ajan uusinta Diiliä – en olekkaan pariin viikkoon istunut sarjojen äärellä, joten tulee rentoilu hetki tarpeen. Ihanaa perjantai-iltaa sulle!

Ida

Lue myös:

Hei, me muutamme!

Luottotiedoton asuntomarkkinoilla.

Seuraa meitä:

Instagramissa.