Hae
Elämänmakuista matkaa

Viikko 16 – hetki ajatuksille.

Vuosien aikana olen joutunut tai saanut, miten sen ottaa, opetalla siihen, ettei suunnitelmat mene aina kuten olen suunnitellut. Teen itseni kanssa ihan hirmuista duunia sen suhteen, ettei pasmat menisi sekaisin sillä hetkellä, kun suunnitelmat eivät toteudu. On se sitten bussista myöhästyminen taikka sovitun näkemisen peruuntuminen, niin mieleni heittää kuperkeikkaa sen epäonnistuessa. Tänä viikonloppuna otin suunnitelmien peruuntumisen positiivisen kautta koska selkeästi isompi voima päätti, että jos en itse tajua ottaa aikaa itselleni ja relata, niin se tehdään puolestani. Torstaina apina, vauvani, sairastui ja oksensi yöllä ja vatsa oli aivan kuralla.

Sillä hetkellä tiesin, että viikonlopuksi suunnittelemani kyläily ukille tulee perua ja Lapsimessuille ei olisi mitään asiaa mennä. Myöskin ihanan mimmin kanssa suunnittelemani maalaushetki piti siirtää suosiolla toiseen hetkeen. Harmitti ihan vietävästi se, että koululaisvapaa viikonloppu meni jälleen sairastellen. Mikä siinä onkaan, että tämä oli vuoden kolmas viikonloppu, kun apina ottaa jonkun pienen pöpön juuri sille viikonlopulle, kun koululaiset ovat isällään. Viikko 16 viikonloppu oli jälleen sellainen, että tyhjensi kalenterini ja otin aikaa vain kotona, apinan kanssa.

viikko 16

Kuva: Enna Uussalmi

Menojen peruuntumine harmitti koska olin jokaista menoa odottanut todella kovasti mutta samalla otin tämän positiivisen kautta ja tein juuri sellaisia juttuja kotona mistä tykkään. Olen viikonloppuna katsonut Greyn Anatomiaa, suunnitellut kesää, syönyt mitä haluan, nukkunut yhtenä yönä paremmin kuin koko vuonna ja saanut suunniteltua blogiin uutta banneria. Viikonlopun aikana olemme apinan kanssa käyneet kävelyllä ja leikkineet hänen suosikki leluilla eli pikkuautoilla.

Tämä on muuten sellainen mielenkiinnon kohde mihin apinaa ei olla ohjattu vaan hän on itse osoittanut autoja kohtaan mielenkiintoa. Kävelylläkin hiekkapolut puiden keskellä ovat hänen mielestänsä tylsiä, ja hän ei silloin viihdy rattaissa mutta jos kävelemme autotien vieressä, hän viihtyy rattaisissa. Ihan uskomatonta miten voi näin pienellä olla jo selkeitä mielenkiinnon kohteita!

viikko 16

Kuva: Enna Uussalmi

Viikko 16 – postaukset.

maanantai

Lapsi sairastaa, yksinhuoltaja hajoaa.

tiistai

1-vuotias apinanpoikanen

keskiviikko

Minun tyylini – kaiken alla rentous.

torstai

Velkajärjestelyn vaikutus talouteen.

Tällä viikolla tein vain neljä postausta koska energiat olivat vähissä loppu viikolla ja torstaiaamuna sen tajusin mutta mistä syystä, sen kerron huomisessa tekstissä. Ajattelen tosin sillein, että te siellä varmasti ymmärrätte, jos joskus jää joltain päivältä postaus tekemättä. Ainakin toivon, että ymmärrätte sen, että olen täydestä sydämestäni sitoutunut tähän rakkaaseen harrastukseen mutta siinä vaiheessa, kun käsissä on paljon lankoja, on otettava happea. Ihan vain itselleni.

Viikko 16 päättyy kuukautiskivuissa. Minulta poistettiin kierukka 2019 joulukuussa ja sen jälkeen en ole mitään ehkäisymuotoa käyttänyt. Tämä on ollut päätös mikä on osoittanut hyväksi. Vuosia käytin erilaisia ehkäisymuotoja, jotka saivat kroppani sekaisin – kierrot päin prinkkalaa ja kuukautiset jopa vuosiksi pois. Joten saatuani kierukan pois, aloin kuukausien kuluttua tuntemaan itse, milloin kuukautiset alkavat ja viimeisimmän synnytyksen jälkeen olen tuntenut, milloin ovulaatio on. On ihan oikeasti aivan mahtavaa, kun oman kropan tuntee läpi kotaisin ja tiedostaa kalenteria katsomatta, että milloin kuukautiset ovat. Ihan huikea fiilis.

Haha! Tulipa näistä ajatuksista jälleen rönsyileviä, vailla punaista lankaa mutta eipä sillä väliä ole – nämä olivat ajatuksia mitkä tulivat tässä hetkessä mieleen. Nyt, ihanaa päivää sulle!?

Ida

Seuraa meitä:

Instassa