Hae
Elämänmakuista matkaa

Äitienpäivästä viikon lomalle.

Jep, luitte oikein. Äitienpäivästä siirryn viikon lomalle, joka voi kuulostaa siltä, että lähdemme ihan loma reissuun mutta ei, emme lähde. Otan ihan vaan lomaa bloggaamisesta enkä sen vuoksi, että tämä olisi raskasta tai kuormittavaa vaan sen vuoksi koska voin. Toki, mietin tällä viikolla, että kärsiikö lukuni siitä, jos olen viikon bloggaamatta ja mitä mahdatte ajatella, kun en tuota tuttuina päivinä tekstiä. Sitten kelasin, ehkä te ymmärrätte sen, että mäkin tarvitsen joskus lomaa. En ole pitänyt yhtään lomaa harrastuksestani sitten aloitettuani sen, joten nyt on korkea aika. Aika monet vauvan päiväunet olen tuottanut sisältöä tai yömyöhään istunut tietokoneella, joten tuntuu siltä, että viikon tauko on sallittua. Tiedä vaikka viikko venyisi kahteen viikkoon tai sitten ei. Juuri nyt en jaksa ottaa stressiä mistään luvuista, säännöllisyydestä tai postauksien tuottamisesta. Juuri nyt haluan olla, jäädä lomalle ja fiilistellä äitienpäivästä tullutta hyvää mieltä.

äitienpäivästä

Muutama sana äitienpäivästä.

Äitienpäivä kuten syntymäpäivä ovat minulle päiviä, jolloin voisin nukkua aamusta iltaan koska vuodesta toiseen ne ovat epäonnistuneet. Tänä aamuna heräsin äitienpäivään samalla kaavalla kuin joka aamu – kannoin vauvan vaipan vaihdon jälkeen alakertaan, napsautin kahvinkeittimen päälle ja istahdin hetkeksi lattialle, vauva seurana. Tänäkään aamuna kukaan ei keittänyt kahvia minulle eikä tuonut sitä sänkyyn mutta oikeastaan, sain jotain parempaa. Sain tänään nukkua kuuteen, joka on tämän viikon ennätys. Tuli tarpeen nukkua pitkään ja pääsin jopa päivätorkuille, mikä sekin oli kiva.

Myös materialistinen yllätys loisti poissaolollaan mutta sen sijaan sain katsella jotain parempaa, omia lapsia. Kahta, joille olen lähivanhempi ja yhtä, jolle olen yksinhuoltaja. On hienoa olla äiti ja sitä, että sain tänään istua hiekkalaatikolla kolmen lapseni kanssa, ei korvaa mitään materialistinen lahja taikka valmiiksi keitetty kahvi. Se, että saan olla yhden vanhemman perheen vetovastuullinen aikuinen, näyttäytyy juhlapyhinä sillein, että silloinkin kaikki askareet ovat minun heiniäni. Siitä huolimatta en vaihtaisi perhemuotoa pois enkä luopuisi äitiydestä, en vaikka saisin uuden muumimukin taikka juoda kahvini keskeytyksettä. Ne ovat vuodesta toiseen toiveitani, mutta vuodesta toiseen olen pärjännyt ilman niitä.

Minulla on nimittäin jotain muuta, päivästä toiseen.

Kuolaiset pusut. Tahmaiset näpit. Hassut jutut. Tarina tuokiot. Halauksien runsaus.

Äiti sana, se kaikuu aika usein kotonamme ja vaikka se välillä ärsyttää, niin onhan se kuitenkin aika hieno sana. Äiti. Se minä olen.

äitienpäivästä

Viikon postaukset.

maanantai

Elämänmakuinen matka – uusi ulkoasu.

tiistai

1-vuotiaan synttärilahjat.

keskiviikko

Miltä tuntui saada tappouhkaus?

perjantai

Vauvan päivän asu.

Nyt laitan läppärin kiinni ja sujahdan peiton alle unille. Palaan blogin äärelle viikon päästä mutta Instagramia päivitän viikon mittaan ihan fiiliksen mukaan. MITEN sun äitienpäivän vietto meni?

Ida